Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Risengrød i ovn

Gå til opskrift Udskriv
Cremet risengrød i ovn, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Hjemmelavet risengrød er en ægte juletradition i rigtig mange danske hjem. Serveret med en smørklat og kanelsukker, så er der ikke mere man kan bede om. Det skulle da lige være et glas rød saftevand eller en hvidtøl ved siden af.

Jeg foretrækker at lave min risengrød i ovn, fordi jeg ikke behøver at bekymre mig om det brænder på, eller koger over. Og samtidig synes jeg, at det giver den bedste grød.

Som barn var min livret faktisk intet mindre end risengrød. Jeg spiste det glædeligt hele året rundt. Og jeg husker det som om, at min mor lave en stor portion risengrød ad gangen, og så spiste jeg det ellers hver dag i december. Enten til morgenmad, aftensmad, eller koldt på madpakken. Og jeg ELSKEDE det!

Husk endelig at lave en god portion, når du alligevel laver risengrød i ovn, for resterne kan du bruge på de her drøn lækre risengrødsvafler, som smager helt fantastisk.

Cremet risengrød i ovn, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Få min opskrift på risengrød i ovn her:

Reklamelinks er markeret med*
Cremet risengrød lavet i ovnen, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Risengrød i ovn

Nem opskrift på cremet risengrød i ovn. På denne måde undgår du at risengrøden koger på, og samtidig passer den næsten sig selv imens du kan julehygge, og glæde dig til at servere en dejlig varm risengrød for familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse3 t
I alt3 t 5 min

Ingredienser

  • 4 dl grødris
  • 4 dl vand
  • 2 liter sødmælk
  • ½ tsk salt

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Kom vand og grødris i en gryde som kan gå i ovnen. Det vil sige, en enten en støvejernsgryde eller en anden gryde med metal håndtag.
  • Bring vandet og grødrisene i kog, og lad dem koge 5 minutter.
  • Kom mælken i gryden, rør rundt og stil gryden med låg på, i ovnen. Her skal den stille og roligt koge i cirka 2,5-3 timer, afhængigt af den ønskede konsistens.
  • De første to timer rører du i gryden hver halve time, og den sidde time rører du i gryden hvert 15 minut.
  • Tag risengrøden ud af ovnen når den har den ønskede konsistens og servér den med en smørklat og kanelsukker.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af risengrød

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: grødris.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: salt.
Mælk: sødmælk.

Hvor meget hjemmelavet risengrød kan du spise?

Risengrøden tæller som udgangspunkt kun stivelse og mælk, og så selvfølgelig fedt fra smørklatten. Du kan fint spise en portion svarende til 1/8 af denne opskrift, og tælle den som stivelse (hf 4) og 1 spiseksefuld fedt fra smøret.

Hvad kan du spise ved siden af?

Hvis du føler behov, kan du fint spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2) før eller efter risengrøden, og eventuelt en lille håndfuld protein (hf3). På den måde sikre du, at du får både mæthed og nydelsen på en og samme tid.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

Pasta med kylling

Pasta med kylling, kokosmælk og parmesan

Vinter kålsalat

Vinter kålsalat med granatæble

Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

kylling med spinat

Fyldt kyllingebryst

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

I min tredje uge med gastric sleeve spiste jeg bland andet, fisk, ost, havregryn, Cocio one, blomkål, æg og leverpostej

Min tredje uge med gastric sleeve – Blød kost

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.