Risengrød i ovn

Cremet risengrød i ovn, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Hjemmelavet risengrød er en ægte juletradition i rigtig mange danske hjem. Serveret med en smørklat og kanelsukker, så er der ikke mere man kan bede om. Det skulle da lige være et glas rød saftevand eller en hvidtøl ved siden af.

Jeg foretrækker at lave min risengrød i ovn, fordi jeg ikke behøver at bekymre mig om det brænder på, eller koger over. Og samtidig synes jeg, at det giver den bedste grød.

Som barn var min livret faktisk intet mindre end risengrød. Jeg spiste det glædeligt hele året rundt. Og jeg husker det som om, at min mor lave en stor portion risengrød ad gangen, og så spiste jeg det ellers hver dag i december. Enten til morgenmad, aftensmad, eller koldt på madpakken. Og jeg ELSKEDE det!

Husk endelig at lave en god portion, når du alligevel laver risengrød i ovn, for resterne kan du bruge på de her drøn lækre risengrødsvafler, som smager helt fantastisk.

Cremet risengrød i ovn, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Få min opskrift på risengrød i ovn her:

Cremet risengrød lavet i ovnen, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Risengrød i ovn

Nem opskrift på cremet risengrød i ovn. På denne måde undgår du at risengrøden koger på, og samtidig passer den næsten sig selv imens du kan julehygge, og glæde dig til at servere en dejlig varm risengrød for familien.
5 fra 2 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse3 timer
I alt3 timer 5 minutter

Ingredienser

  • 4 dl grødris
  • 4 dl vand
  • 2 liter sødmælk
  • ½ tsk salt

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Kom vand og grødris i en gryde som kan gå i ovnen. Det vil sige, en enten en støvejernsgryde eller en anden gryde med metal håndtag.
  • Bring vandet og grødrisene i kog, og lad dem koge 5 minutter.
  • Kom mælken i gryden, rør rundt og stil gryden med låg på, i ovnen. Her skal den stille og roligt koge i cirka 2,5-3 timer, afhængigt af den ønskede konsistens.
  • De første to timer rører du i gryden hver halve time, og den sidde time rører du i gryden hvert 15 minut.
  • Tag risengrøden ud af ovnen når den har den ønskede konsistens og servér den med en smørklat og kanelsukker.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af risengrød

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: grødris.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: salt.
Mælk: sødmælk.

Hvor meget hjemmelavet risengrød kan du spise?

Risengrøden tæller som udgangspunkt kun stivelse og mælk, og så selvfølgelig fedt fra smørklatten. Du kan fint spise en portion svarende til 1/8 af denne opskrift, og tælle den som stivelse (hf 4) og 1 spiseksefuld fedt fra smøret.

Hvad kan du spise ved siden af?

Hvis du føler behov, kan du fint spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2) før eller efter risengrøden, og eventuelt en lille håndfuld protein (hf3). På den måde sikre du, at du får både mæthed og nydelsen på en og samme tid.

Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments