Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Risengrød i ovn

Gå til opskrift Udskriv
Cremet risengrød i ovn, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Hjemmelavet risengrød er en ægte juletradition i rigtig mange danske hjem. Serveret med en smørklat og kanelsukker, så er der ikke mere man kan bede om. Det skulle da lige være et glas rød saftevand eller en hvidtøl ved siden af.

Jeg foretrækker at lave min risengrød i ovn, fordi jeg ikke behøver at bekymre mig om det brænder på, eller koger over. Og samtidig synes jeg, at det giver den bedste grød.

Som barn var min livret faktisk intet mindre end risengrød. Jeg spiste det glædeligt hele året rundt. Og jeg husker det som om, at min mor lave en stor portion risengrød ad gangen, og så spiste jeg det ellers hver dag i december. Enten til morgenmad, aftensmad, eller koldt på madpakken. Og jeg ELSKEDE det!

Husk endelig at lave en god portion, når du alligevel laver risengrød i ovn, for resterne kan du bruge på de her drøn lækre risengrødsvafler, som smager helt fantastisk.

Cremet risengrød i ovn, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Få min opskrift på risengrød i ovn her:

Reklamelinks er markeret med*
Cremet risengrød lavet i ovnen, serveret ii keramikskåle med kanelsukker og smør på.

Risengrød i ovn

Nem opskrift på cremet risengrød i ovn. På denne måde undgår du at risengrøden koger på, og samtidig passer den næsten sig selv imens du kan julehygge, og glæde dig til at servere en dejlig varm risengrød for familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse3 t
I alt3 t 5 min

Ingredienser

  • 4 dl grødris
  • 4 dl vand
  • 2 liter sødmælk
  • ½ tsk salt

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  • Kom vand og grødris i en gryde som kan gå i ovnen. Det vil sige, en enten en støvejernsgryde eller en anden gryde med metal håndtag.
  • Bring vandet og grødrisene i kog, og lad dem koge 5 minutter.
  • Kom mælken i gryden, rør rundt og stil gryden med låg på, i ovnen. Her skal den stille og roligt koge i cirka 2,5-3 timer, afhængigt af den ønskede konsistens.
  • De første to timer rører du i gryden hver halve time, og den sidde time rører du i gryden hvert 15 minut.
  • Tag risengrøden ud af ovnen når den har den ønskede konsistens og servér den med en smørklat og kanelsukker.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af risengrød

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: grødris.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: salt.
Mælk: sødmælk.

Hvor meget hjemmelavet risengrød kan du spise?

Risengrøden tæller som udgangspunkt kun stivelse og mælk, og så selvfølgelig fedt fra smørklatten. Du kan fint spise en portion svarende til 1/8 af denne opskrift, og tælle den som stivelse (hf 4) og 1 spiseksefuld fedt fra smøret.

Hvad kan du spise ved siden af?

Hvis du føler behov, kan du fint spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2) før eller efter risengrøden, og eventuelt en lille håndfuld protein (hf3). På den måde sikre du, at du får både mæthed og nydelsen på en og samme tid.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Lækre brombærsnitter uden tilsat sukker.

Brombærsnitter

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Jordbær-rabarber kompot

Jordbær-rabarber kompot

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

Croque monsieur med røget skinke, vesterhavsost og bechamel sauce.

Croque monsieur

fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.