Rhubarb curd, eller rabarber creme kan vi også kalde det, minder på mange måder om lemon curd. Det har samme syre, søde og lækre cremede konsistens. Og det spises også på samme måde, på brød, yoghurt, grød, i små tærter eller hvor du nu kan finde på at tilføje det
5 fra 5 stemmer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredienser
2Æg
2dlsukrin *((Dette kan erstattes af 2 1/2 dl sukker))
5dlrøde rabarber((jo rødere rabarberne er, jo flottere bliver din rhubarb curd))
½dlvand
2spskcitronsaft
50gkold smør((rigtig smør, gerne Lurpak))
Tilberedelse
Pisk æggene med 1 1/2 dl sukrin i en stor skål.
Skyl rabarberne grundigt og skær men i meget små stykker, jo mindre du skærerne dem, jo nemmere er det at få en glat rhubarb curd.
Kom rabarberne i en gryde, sammen med 1/2 dl Sukrin sukrin og 1/2 dl vand. Bring rabarberne i kog, og skru derefter ned til middel varme. Lad det koge i 7-8 minutter, indtil rabarberne er bløde.
Tag gryden af varmen, og blend med et stablender til massen er glat, tilføj citronsaft undervejs.
Vend rabarbermassen forsigtigt sammen med de piskede æg. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden, og tænd for middel varme igen. Bring massen i kog imens du konstant rører i gryden, indtil den er tyk, dette tager ca 10 minutter.
Tag gryden af varmen. Skær smøren ud i 6 stykker. Kom et stykke i rabarbermassen ad gangen, mens du rører rundt. Fortsæt indtil du har en glat rhubarb curd. Lad den køle helt af før servering.