Lun salat med rabarber, spinat og feta

lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta

En skøn, lun, sommer salat med rabarber, spinat og feta. Den smager både, sødt, salt, syrligt og mildt. Salaten er rigtig god til alt lige fra denne populære pikante kylling med spinat, til denne grillet torsk med hyldeblomst eller ovnbagt svinemørbrad.

Mulighederne er som sagt mange, og du kan altså servere salaten til alt, hvad der er godt med et lille syrligt indput.

Salat med rabarber – Tak svigermor

Min tanke om at lave denne salat, opstod faktisk, for nyligt, da vi besøgte Emils forældre. Sammen med lækker kalve coulotte, nye danske kartofler og hvide asparges, serverede min svigermor en lignende salat med spinat, rabarber, gedeost og pinjekerner.

Desværre har jeg aldrig lært at spise gedeost (måske det kommer en dag?) Derfor tilpassede jeg min rabarbersalat til mine smagsløg, og valgte feta / salatost istedet. Det er nemlig min go to, når det kommer til ost i salater. Jeg synes bare det giver så god smag til salaterne, og pepper dem lidt op.

Er du til gedeost, kan du jo prøve, at udskifte feta / salatost med gedeost.

Kunne du godt tænke dig flere opskrifter med rabarber, så har jeg samlet alle mine bud, lige her.

5 fra 2 stemmer
Lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta
Lun salat med rabarber, spinat og feta
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
Bagte rabarber
  • 1 bundt rabarber
  • 5 spsk agavesirup
Salaten
  • 250 g babyspinat
  • 200 g feta ost (eller blød hvid salatost. Jeg bruger 'Puck ost' eller Tavernas 'salatost i blok')
  • 4 spsk peanuts
Sådan gør du
Bagte rabarber
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

  2. Skyl rabarberne, skær enderne væk og del resten i 2,5 cm lange stykker.

  3. Vend rabarberne i agavesirup og fordel dem i et fad.

  4. Bag rabarberne i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter. De skal være møre, men ikke fuldstændigt bløde.

Salaten
  1. Skyl spinaten og dup den tør i et rent viskestykke.

  2. Fordel spinaten på et fad, top med de bagte rabarber, smuldret feta, peanuts og fordel til sidst saften fra de bagte rabarber over salaten.

  3. Velbekomme!

Sense håndfuldsfordeling af lun salat med rabarber, spinat og feta:

Denne salat med rabarber er beregnet til 4 personer. Jeg vurderer derudfra, at du er fint dækket ind på grøntsager (hf 1+2) – har du store hænder, kan du tage lidt ekstra grøntsager ved siden af.

Jeg bruger som regel en feta / salatost på max 17%, og derfor tæller jeg den som protein (hf 3). Jeg tæller den for 1/3 af en håndfuld protein, og spiser noget kød eller fisk ved siden af.

Der er ingen stivelse (hf 4) i salaten, så det kan du fint supplere med, ved siden af.

Til sidst er der 1 spsk. fedt, i form af peanuts.
Vælger du en feta / salatost på over 17% tæller den som fedt, og du vil dermed have brugt dine 3 spsk. fedt, til dette måltid.

Hf 1+2: rabarber, babyspinat.
Hf 3: (feta (salatost i blok), max 17%).
Hf 4: intet.
Fedt: (feta (salatost i blok), over 17%), peanuts.
Smagsgiver / Gratis: agavesirup.

Lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »