Rabarberkylling i karry
Rabarberkylling i karry, en ny forårs og sommerfavorit. Frisk og lækker ret til aftensmad, og vil gøre sig rigtig godt, også som gæstemad.
Jeg har altid været svært glad for rabarber. Ofte har jeg fået det som kage og grød, men min mor har også lavet rabarberkylling, som jeg virkelig også er vild med.
Da jeg for nyligt så, at Madbanditten havde en lækker opskrift på Rabarberkylling i karry, var jeg nødt til at afprøve det. Det smagte virkelig godt. Hendes opskrift finder du Lige her.
Jeg har lavet en smule om på den, for at få flere grøntsager i, og for at den skulle blive mere mild i smagen, men hvis du er til stærk mad, kan du jo altid tilsætte mere karry.
Er du mere til det klassisk, får du min version af kylling i karry lige her.
Rabarberkylling i karry
Ingredienser
- 750 g kylling filet
- 300 g rabarber
- 350 g broccoli ((cirka ét hoved))
- 1 dåse kokosmælk* ((400 ml))
- 1 dl hønsebuillon
- 2 spsk karry* ((tilføj mere hvis du ønsker en stærkere karrysmag))
- 1 spsk kokosolie*
- 1 dl vand
- salt og peber
Dertil
- Evt. ris eller blomkålsris
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær kyllingfileterne i mundrette tern.
- Kom kokosolie på en varm pande, svits karryen og brun kyllingen lidt ad gangen.
- Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i 1 cm. lange stykker.
- Skyl broccoliet, skræl stokken, og skær hele hovedet og stok i mundrette stykker.
- Vend kylling, rabarber og broccoli sammen og fordel det i et ovnfast fad.
- Rør kokosmælk, hønsebuillon, vand, salt og peber sammen i en skål, og hæld det ud over rabarber, broccoli og kylling.
- Kom det i ovnen i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft.
Sense håndfuldsfordeling af rabarberkylling i karry
Hf 1+2: rabarber, broccoli.
Hf 3: kylling.
Hf 4: evt. ris.
Mælk: light kokosmælk.
Fedt: kokosolie.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon, karry, salt, peber.
Hvor meget rabarberkylling kan du spise?
Hvis du tager én portion af denne rabarberkylling i karry, får du cirka halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en spiseskefuld fedt og en deciliter mælkeprodukt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For at få en fyldt spisekasse efter sense principperne, bør du selv supplere med en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til to spiseskefulde fedt.