Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Rejecocktail med rygeost

Gå til opskrift Udskriv
Rejecocktail med rygeost

En opgraderet rejecocktail med rygeost, som er suveræn til forret. Kombinationen af rejer og rygeost giver retten et lækkert pift, og forkæler dine smagsløg.

Du kan også lave en større portion af den sprøde rejecocktail med rygeost, og spise den som et helt måltid. Det egner den sig helt bestemt også rigtig godt til. særligt med et koldt glas hvidvin. Lyder det ikke bare godt?

Skønne og lette forretter med rejer eller rygeost

Jeg synes godt, at det kan være lidt af en jungle når der skal vælges en forret. Ofte springer jeg den del over, og serverer hovedret og dessert, men forretter er jo bare dejligt. Det gør også at middagen varer længere tid.

Har du det ligesom mig, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på denne fine forret med sprødt rugbrød, cremet ærtepurre og rejer, der både smager virkelig skønt og vil imponere med anretningen.

Et andet godt bud, er at lave kolde tarteletter med varmrøget laks og rygeost. Det er virkelig også en god forret.

Rejecocktail med rygeost
Reklamelinks er markeret med*
Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje

Rejecocktail med rygeost

4.86 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 8 blade romainesalat
  • 8 grønne asparges
  • 1 stk avocado
  • 8 spsk rejer ((Jeg bruger rejer i lage, men er du mere til rejer fra frost, kan du sagtens bruge det))
  • 2 spsk sesamfrø

Rygeostcreme

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 4 spsk rygeost
  • citronsaft
  • salt og peber

Dertil

  • 2 skiver rugbrød
  • persille til pynt

Tilberedelse

Rygeostcreme

  • Lav en rygeostcreme ved at røre yoghurt naturel og rygeost, til en ensartet creme og smag den til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel rygeostcremen i bunden af 4 glas

Rejecocktail

  • Skyl salaten og aspargesene. Dup det tørt med et rent viskestykke.
  • Fordel romainesalaten i de 4 glas med rygeostcreme.
  • Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
  • Del avocadoen i 8 både, og dyp ydersiden (der hvor der har siddet skrald) i sesamfrø.
  • Fordel asparges, avocado og rejer i de 4 portionsglas. 
    Top med friskkværnet peber, salt og persille.
  • Servér rejecocktails til forret med rugbrødsstave til.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af rejecocktail med rygeost:

Hf 1+2: romainesalat, asparges, persille.
Hf 3: rejer, rygeost.
Hf 4: rugbrød.
Fedt: avocado, sesamfrø.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, salt, peber.
Mælk: yoghurt naturel.

Denne rejecocktail har jeg beregnet som en lille forret. Du kan også sagtens spise den som et helt måltid, men så skal du spise lidt mere, af det hele.

Jeg vurderer at én portion vil tælle for en lille håndfuld grøntsager (hf 1+2) ca en 1/3 håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) to spsk fedt og en halv dl mælkeprodukt.

For en fuld spise kasse har du altså plads til selv at tilføje en stor håndfuld grøntsager (hf 1+2) en 2/3 håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) samt en spsk fedt.
Det kan evt være i form af en hovedret.

Rejecocktail med rygeost

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Fisk og skaldyr, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med fisk og skaldyr, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Bønnesalat med sennepsvinaigrette

Kylling i estragonsovs

Kylling i estragonsovs

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

bøf stroganoff

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Fastelavnsboller med kaffe

Æbleskiver med fuldkorn

Æbleskiver med fuldkorn

græsk salat med oliven

Græsk salat med oliven

Rødkålssalat med peanutdressing

Rødkålssalat med peanutdressing

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.