Annonce

Rejecocktail med rygeost

Rejecocktail med rygeost

En opgraderet rejecocktail med rygeost, som er suveræn til forret. Kombinationen af rejer og rygeost giver retten et lækkert pift, og forkæler dine smagsløg.

Du kan også lave en større portion af den sprøde rejecocktail med rygeost, og spise den som et helt måltid. Det egner den sig helt bestemt også rigtig godt til. særligt med et koldt glas hvidvin. Lyder det ikke bare godt?

Skønne og lette forretter med rejer eller rygeost

Jeg synes godt, at det kan være lidt af en jungle når der skal vælges en forret. Ofte springer jeg den del over, og serverer hovedret og dessert, men forretter er jo bare dejligt. Det gør også at middagen varer længere tid.

Har du det ligesom mig, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på denne fine forret med sprødt rugbrød, cremet ærtepurre og rejer, der både smager virkelig skønt og vil imponere med anretningen.

Et andet godt bud, er at lave kolde tarteletter med varmrøget laks og rygeost. Det er virkelig også en god forret.

Rejecocktail med rygeost
Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje

Rejecocktail med rygeost

4,88 fra 8 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 8 blade romainesalat
  • 8 grønne asparges
  • 1 stk avocado
  • 8 spsk rejer ((Jeg bruger rejer i lage, men er du mere til rejer fra frost, kan du sagtens bruge det))
  • 2 spsk sesamfrø

Rygeostcreme

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 4 spsk rygeost
  • citronsaft
  • salt og peber

Dertil

  • 2 skiver rugbrød
  • persille til pynt

Tilberedelse

Rygeostcreme

  • Lav en rygeostcreme ved at røre yoghurt naturel og rygeost, til en ensartet creme og smag den til med citronsaft, salt og peber.
  • Fordel rygeostcremen i bunden af 4 glas

Rejecocktail

  • Skyl salaten og aspargesene. Dup det tørt med et rent viskestykke.
  • Fordel romainesalaten i de 4 glas med rygeostcreme.
  • Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
  • Del avocadoen i 8 både, og dyp ydersiden (der hvor der har siddet skrald) i sesamfrø.
  • Fordel asparges, avocado og rejer i de 4 portionsglas. 
    Top med friskkværnet peber, salt og persille.
  • Servér rejecocktails til forret med rugbrødsstave til.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rejecocktail med rygeost:

Hf 1+2: romainesalat, asparges, persille.
Hf 3: rejer, rygeost.
Hf 4: rugbrød.
Fedt: avocado, sesamfrø.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, salt, peber.
Mælk: yoghurt naturel.

Denne rejecocktail har jeg beregnet som en lille forret. Du kan også sagtens spise den som et helt måltid, men så skal du spise lidt mere, af det hele.

Jeg vurderer at én portion vil tælle for en lille håndfuld grøntsager (hf 1+2) ca en 1/3 håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) to spsk fedt og en halv dl mælkeprodukt.

For en fuld spise kasse har du altså plads til selv at tilføje en stor håndfuld grøntsager (hf 1+2) en 2/3 håndfuld protein (hf 3) en halv håndfuld stivelse (hf 4) samt en spsk fedt.
Det kan evt være i form af en hovedret.

Rejecocktail med rygeost
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments