Tarteletter med varmrøget laks

by Maria Silje-
tarteletter-med-varmroeget-laks

Jeg synes opfte at tarteletter deler vandene, nogen elsker tarteletter med høns i asparges, andre elsker tarteletter med fiskeboller, nogen synes det bedste er med skinketern og ærter, og nogen noget helt fjerde.
Jeg har dog valgt at udfordre jer lidt, og lave en kold version med varmrøget laks, personligt synes jeg at den giver den traditionelle tartelet rigtig god kamp, du kan jo prøve at lave den her opskrift, og fortælle mig hvilken der er din favorit.

Jeg synes at denne kolde tartelet med varmrøget laks, er helt perfekt til fx. påskefrokosten, hvor den vil skilde sig ud fra alt det traditionelle, eller en lun sommeraften, hvor det er lækkert med kold mad.

 

Opskrift, 10 stk:

1 pakke tarteletter
180g varmrøget laks med peber
100g cremefraiche 18%
60g rygeost
13 radiser
15 asparges
Lidt dild
salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Skyld radiserne og aspargesene, knæk enderne af aspargesene.
Skær radiserne i tynde skiver (gem 3 radiser til pynt.
Skær 10 af aspargesene i små skiver, de sidste 5 asparges skal bruges til pynt.
Bræk laksen i mindre stykker.

Rør cremefraiche, rygeost, salt, peber, radiser og asparges sammen og vend til sidst laksen deri.
Fordel laksesalaten i de 10 tarteletter, og pynt med et par skiver radise, asparges skåret i skiver på langs og lidt dild.

 


SENSE fordeling:
Min anbefaling er at du kan spise 2 stk, for at hf4 og fedt er dækket. Så kan du spise næsten 2 ekstra håndfulde grønt (hf1+2) samt ca. en halv ekstra protein (hf3)

Hf1+2: asparges, radiser
Hf3: Laks, rygeost
Hf4: Tarteletter
Fedt: Cremefraiche
Smagsgiver / Gratis: Dild


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »