
Jeg synes opfte at tarteletter deler vandene, nogen elsker tarteletter med høns i asparges, andre elsker tarteletter med fiskeboller, nogen synes det bedste er med skinketern og ærter, og nogen noget helt fjerde.
Jeg har dog valgt at udfordre jer lidt, og lave en kold version med varmrøget laks, personligt synes jeg at den giver den traditionelle tartelet rigtig god kamp, du kan jo prøve at lave den her opskrift, og fortælle mig hvilken der er din favorit.
Jeg synes at denne kolde tartelet med varmrøget laks, er helt perfekt til fx. påskefrokosten, hvor den vil skilde sig ud fra alt det traditionelle, eller en lun sommeraften, hvor det er lækkert med kold mad.
Få opskriften på tarteletter med varmrøget laks her:

Tarteletter med varmrøget laks
Ingredienser
- 1 pakke tarteletter
- 180 g varmrøget laks med peber
- 100 g cremefraiche 18%
- 60 g rygeost
- 13 radiser
- 15 asparges
- Lidt dild
- salt og peber
Sådan gør du
- Skyld radiserne og aspargesene, knæk enderne af aspargesene.
- Skær radiserne i tynde skiver (gem 3 radiser til pynt.
- Skær 10 af aspargesene i små skiver, de sidste 5 asparges skal bruges til pynt.
- Bræk laksen i mindre stykker.
- Rør cremefraiche, rygeost, salt, peber, radiser og asparges sammen og vend til sidst laksen deri.
- Fordel laksesalaten i de 10 tarteletter, og pynt med et par skiver radise, asparges skåret i skiver på langs og lidt dild.
Sense håndfuldsfordeling af tarteletter med varmrøget laks
Hf 1+2: asparges, radiser.
Hf 3: laks, rygeost.
Hf 4: tarteletter.
Fedt: cremefraiche.
Smagsgiver / Gratis: dild.
Min anbefaling er at du kan spise 2 stk, for at hf4 og fedt er dækket. Så kan du spise næsten 2 ekstra håndfulde grønt (hf1+2) samt ca. en halv ekstra protein (hf3)