Karry kylling i fad

karry-kylling-i-fad

Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, der stort set passer sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?

Jeg kan ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet.

Mad i fad

I er en del der efterspørger hurtige og nemme opskrifter til aftensmad. Selvom ovnretter og gryderetter ofte tager lidt mere end 20 minutter fra du går igang til maden står på bordet, kræver det minimal opmærksomhed, fordi det passer sig selv størstedelen af tiden, i eksempelvis ovnen.

Man skal blot forberede, snitte og brune et par ingredienser, komme det i en gryde eller et fad, og så kan man jo lave alt muligt andet, imens maden tilberedes. Vi er i hvert fald ret glade for lige netop den løsning.

Er du også glad for nem aftensmad i fad, så prøv denne favorit opskrift på saftige hakkebøffer i paprika grøntsagssovs.

Foretrækker du at lave ovn- gryde- eller pande retter til aftensmad?

Karry kylling i fad

Få opskriften på karry kylling i fad her:

5 fra 1 stemme
Karry kylling i fad
Karry kylling i fad
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
35 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kylling inderfilet
  • 8 dl minimælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 snackpeber (eller almindelige røde peberfrugter)
  • 4 små løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 kviste frisk timian
  • salt og peber
Tilbehør
  • Ris (hvide, fuldkorn eller blomkål)
  • feldsalat
  • æble
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Pil løg og hvidløg. Skær hvidløget i tynde skiver, og løg i tynde både. Kom det på en varm pande med lidt olie og svits til løg og hvidløg er blanke. Fordel det i bunden af et fad.

  3. Brun kylling inderfileterne af på en varm pande med lidt olie. Tilføj karry og svits det af.

  4. Imens du bruner kyllingen, skylles timian, æbler og snack peberfrugter.

  5. Skær æblerne i tern, fordel dem oven på de løg du lagde i bunden af fadet.

  6. Tag kyllingen af varmen og kom også dem over i fadet.

  7. Skær snack peberfrugterne i tynde strimler og fordel dem oven på kyllingen.

  8. Ryst eller pisk hvedemelet sammen med mælken. Tilføj salt, peber og timian. hæld det over i fadet med kylling og grøntsager.

  9. Bag karry kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

  10. Server med ris, feldsalat og frisk æble.

Køkken noter
  • Retten er fryseegnet.

Sense håndfuldsfordeling af karry kylling i fad:

Tag en fjerdedel af den færdige karry kylling, sammen med en håndfuld ris og lidt feldsalat og frisk æble, så har du en rigtig fin og fornuftig spisekasse. Du får nemlig to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4), en spiseskefuld fedt, og to af dagens tre deciliter mælk. Du har derfor to spiseskefulde fedt til rådighed.

Hf 1+2: løg, hvidløg, snack peberfrugt, æble, timian, feldsalat.
Hf 3: kylling inderfilet.
Hf 4: ris, hvedemel.
Fedt: olie.
Smagsgiver / Gratis: karry, salt, peber.
Mælk: minimælk


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax