Annonce

Karry kylling i fad

Karry kylling i fad 1

Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, der stort set passer sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?

Jeg kan ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet.

Mad i fad

I er en del der efterspørger hurtige og nemme opskrifter til aftensmad. særligt er i glade for nem mad med kylling. Selvom ovnretter og gryderetter ofte tager lidt mere end 20 minutter fra du går igang til maden står på bordet, kræver det minimal opmærksomhed, fordi det passer sig selv størstedelen af tiden, i eksempelvis ovnen.

Man skal blot forberede, snitte og brune et par ingredienser, komme det i en gryde eller et fad, og så kan man jo lave alt muligt andet, imens maden tilberedes. Vi er i hvert fald ret glade for lige netop den løsning.

Er du også glad for nem aftensmad i fad, så prøv denne favorit opskrift på saftige hakkebøffer i paprika grøntsagssovs.

Foretrækker du at lave ovn- gryde- eller pande retter til aftensmad?

Karry kylling i fad
Karry kylling i fad

Få opskriften på karry kylling i fad her:

Karry kylling i fad 2

Karry kylling i fad

4,41 fra 25 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt35 minutter

Ingredienser

  • 600 g kylling inderfilet
  • 8 dl minimælk
  • 3 spsk hvedemel*
  • 4 snackpeber ((eller almindelige røde peberfrugter))
  • 4 små løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 æbler
  • 2 spsk karry*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 2 kviste frisk timian
  • salt og peber

Tilbehør

  • Evt. Ris (hvide, fuldkorn eller blomkål)
  • feldsalat
  • æble

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    • Pil løg og hvidløg. Skær hvidløget i tynde skiver, og løg i tynde både. Kom det på en varm pande med lidt olie og svits til løg og hvidløg er blanke. Fordel det i bunden af et fad.
    • Brun kylling inderfileterne af på en varm pande med lidt olie. Tilføj karry og svits det af.
    • Imens du bruner kyllingen, skylles timian, æbler og snack peberfrugter.
    • Skær æblerne i tern, fordel dem oven på de løg du lagde i bunden af fadet.
    • Tag kyllingen af varmen og kom også dem over i fadet.
    • Skær snack peberfrugterne i tynde strimler og fordel dem oven på kyllingen.
    • Ryst eller pisk hvedemelet sammen med mælken. Tilføj salt, peber og timian. hæld det over i fadet med kylling og grøntsager.
    • Bag karry kyllingen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
    • Server med ris, feldsalat og frisk æble.

    Noter

    • Retten er fryseegnet.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af karry kylling i fad:

    Hf 1+2: løg, hvidløg, snack peberfrugt, æble, timian, feldsalat.
    Hf 3: kylling inderfilet.
    Hf 4: ris, hvedemel.
    Fedt: olie.
    Smagsgiver / Gratis: karry, salt, peber.
    Mælk: minimælk

    Næringsindhold
    Karry kylling i fad
    Indhold per portion (1 portion, uden tilbehør)
    Kalorier (kcal) 367.75 Kalorier fra fedt 61
    % Dagligt indtag*
    Fedt 6.75g10%
    Kulhydrater 34.5g12%
    Protein 42.5g85%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Tag en fjerdedel af den færdige karry kylling, sammen med en håndfuld ris og lidt feldsalat og frisk æble, så har du en rigtig fin og fornuftig spisekasse. Du får nemlig to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4), en spiseskefuld fedt, og to af dagens tre deciliter mælk. Du har derfor to spiseskefulde fedt til rådighed.

    Karry kylling i fad 3
    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    6 Comments
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments