Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Fyldig, frisk og cremet quinoa salat med ristede kikærter og fetaost. Den er fløjet direkte ind på listen over favoritsalater her hjemme. Med god grund, for nøj hvor er den bare god.
For nogle år tilbage, spiste jeg rigtig meget quinoa, men jeg blev lidt træt af det, fordi der gik en hobby i, at gøre det så ‘helset’ som muligt. Der må gerne være en masse lækkerier til at komplimentere den kogte quinoa, det lønner sig.
Jeg har nu genoptaget glæden ved de supersunde små korn, og lavet den bedste quinosalat, jeg nogensinde har smagt. Drømmemanden smovsede løs, uden nogle kommentarer om det ‘manglende’ kød. Ren succes.
Sammen med denne quinoa salat havde jeg bagt et surdejsfocaccia og lavet en skøn hjemmelavet hummus, hvad mere kan man bede om?
Quinoa siges at være et sandt lille superkorn, fordi det er spækket med blandt andet protein og antioxidanter. Derud over har quinoa også et højt indhold af fibre som er med til at reducere blodsukkeret, sænke kolesteroltallet og øge mæthedsfornemmelsen.
Du kan eksempelvis bruge quinoa som en erstatning for ris, bulgur og couscous, så du sikre en længere mæthed. Eller som her, hvor jeg bruger det til en quinoa salat med masser af skønne farverige grøntsager.
Prøv også at brug quinoa istedet for bulgur i mine populære vegetarfrikadeller, det vil du ikke fortryde.
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Ingredienser
Quinoa
- 2 dl quinoa (ukogt)
- 6 dl vand
- ½ tsk salt
Salat
- 1 gul peberfrugt
- 1 agurk
- 1 stort rødløg
- 200 g cherrytomater
- 1 pose ruccola
- 1 bundt persille
- ½ pakke puckost
- 1 dåse kikærter
- 2 tsk stødt spidskommen*
- 1 tsk paprika*
- 1 tsk olivenolie*
Dressing
- ½ spsk agavesirup*
- 1 øko citron (saft og skal herfra)
- 2 spsk æblecider eddike*
- ½ dl olivenolie*
- salt og peber
Tilberedelse
Quinoa
- Skyl quinoa grundigt i rent, koldt vand.
- Kom quinoa og vand i en gryde med lidt salt. Bring gryden i kog, skrug derefter ned for varmen, så det stadig koger. Lad det koge i cirka 15-18 minutter.
- Hæld quinoa op i en si, så vandet bliver hældt fra. Lad det blive i sien til det er kølet helt af.
Salat
- Rist kikærterne på en varm pande med en smule olivenolie, paprika, spidskommen og salt. De skal gerne have godt med farve, uden at blive sorte. Lad dem derefter køle af
- Skyl alle grøntsagerne for jord og andet snavs.
- Skær peberfrugten i tern. Kassér kernehuset undervejs.
- Del agurken på langs, fjern kernerne. Det kan nemt gøres ved at skrabe med en teske. Skær derefter sgurken i skiver, så du får en masse halvmåne formede agurkestykker.
- Halvér rødløget, fjern skralden, og skær derefter rødløget i tynde skiver.
- Halvér tomaterne.
- Hak persillen så fint som du ønsker det.
- Del puckosten (feta) med en gaffel, så den bliver helt smuldret uden at klistre sammen. Jeg skraber med gaflen, imens osten stadig er i kartonen. Sådan synes jeg det er nemmest.
Dressing
- Pisk agavesirup, citronsaft, fintrevet citronskal, æblecider eddike, olivenolie, salt og peber godt sammen.
Til sidst
- Vend alle grøntsagerne sammen med den smuldrede puckost, ristede kikærter, kogte quinoa og den færdige dressing. Server som den er, sammen med en lækkert stykke brød og hummus eller måske en stykke grillet kylling.
Sense håndfuldsfordeling af quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Hf 1+2: peberfrugt, agurk, rødløg, cherrytomat, ruccola, persille.
Hf 3: kikærter, puckost.
Hf 4: quinoa.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, paprika, agavesirup, citronsaft, citronskal, æblecider eddike, salt, peber.
Afhængigt af hvor store hænder du har, ville jeg tage en kvart portion af salaten og tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en lille håndfuld protein, en håndfuld stivelse og en spiseskefuld fedt.
Har du store hænder, ville jeg supplere mened en kvart til en halv håndfuld ekstra protein, det kan være i form af en hjemmelavet hummus, og op til en kvart håndfuld ekstra stivelse. Dertil kan du, uanset hændernes størrelse supplere med 1-2 spiseksefulde ekstra fedt.