Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost

Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost

Fyldig, frisk og cremet quinoa salat med ristede kikærter og fetaost. Den er fløjet direkte ind på listen over favoritsalater her hjemme. Med god grund, for nøj hvor er den bare god.

For nogle år tilbage, spiste jeg rigtig meget quinoa, men jeg blev lidt træt af det, fordi der gik en hobby i, at gøre det så ‘helset’ som muligt. Der må gerne være en masse lækkerier til at komplimentere den kogte quinoa, det lønner sig.

Jeg har nu genoptaget glæden ved de supersunde små korn, og lavet den bedste quinosalat, jeg nogensinde har smagt. Drømmemanden smovsede løs, uden nogle kommentarer om det ‘manglende’ kød. Ren succes.

Sammen med denne quinoa salat havde jeg bagt et surdejsfocaccia og lavet en skøn hjemmelavet hummus, hvad mere kan man bede om?

Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost 2
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost

Quinoa siges at være et sandt lille superkorn, fordi det er spækket med blandt andet protein og antioxidanter. Derud over har quinoa også et højt indhold af fibre som er med til at reducere blodsukkeret, sænke kolesteroltallet og øge mæthedsfornemmelsen.

Du kan eksempelvis bruge quinoa som en erstatning for ris, bulgur og couscous, så du sikre en længere mæthed. Eller som her, hvor jeg bruger det til en quinoa salat med masser af skønne farverige grøntsager.

Prøv også at brug quinoa istedet for bulgur i mine populære vegetarfrikadeller, det vil du ikke fortryde.

Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Reklamelinks er markeret med*
Quinoa salat med ristede kikærter

Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

Quinoa

  • 2 dl quinoa (ukogt)
  • 6 dl vand
  • 1/2 tsk salt

Salat

  • 1 gul peberfrugt
  • 1 agurk
  • 1 stort rødløg
  • 200 g cherrytomater
  • 1 pose ruccola
  • 1 bundt persille
  • 1/2 pakke puckost
  • 1 dåse kikærter
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika*
  • 1 tsk olivenolie*

Dressing

  • 1/2 spsk agavesirup*
  • 1 øko citron (saft og skal herfra)
  • 2 spsk æblecider eddike
  • 1/2 dl olivenolie*
  • salt og peber

Sådan gør du

Quinoa

  • Skyl quinoa grundigt i rent, koldt vand.
  • Kom quinoa og vand i en gryde med lidt salt. Bring gryden i kog, skrug derefter ned for varmen, så det stadig koger. Lad det koge i cirka 15-18 minutter.
  • Hæld quinoa op i en si, så vandet bliver hældt fra. Lad det blive i sien til det er kølet helt af.

Salat

  • Rist kikærterne på en varm pande med en smule olivenolie, paprika, spidskommen og salt. De skal gerne have godt med farve, uden at blive sorte. Lad dem derefter køle af
  • Skyl alle grøntsagerne for jord og andet snavs.
  • Skær peberfrugten i tern. Kassér kernehuset undervejs.
  • Del agurken på langs, fjern kernerne. Det kan nemt gøres ved at skrabe med en teske. Skær derefter sgurken i skiver, så du får en masse halvmåne formede agurkestykker.
  • Halvér rødløget, fjern skralden, og skær derefter rødløget i tynde skiver.
  • Halvér tomaterne.
  • Hak persillen så fint som du ønsker det.
  • Del puckosten (feta) med en gaffel, så den bliver helt smuldret uden at klistre sammen. Jeg skraber med gaflen, imens osten stadig er i kartonen. Sådan synes jeg det er nemmest.

Dressing

  • Pisk agavesirup, citronsaft, fintrevet citronskal, æblecider eddike, olivenolie, salt og peber godt sammen.

Til sidst

  • Vend alle grøntsagerne sammen med den smuldrede puckost, ristede kikærter, kogte quinoa og den færdige dressing. Server som den er, sammen med en lækkert stykke brød og hummus eller måske en stykke grillet kylling.

Køkkenudstyr

  • Gryde*
  • Si*
  • Sliplet pande*
  • Stavblender*
  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Skål*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af quinoa salat med ristede kikærter og fetaost

Hf 1+2: peberfrugt, agurk, rødløg, cherrytomat, ruccola, persille.
Hf 3: kikærter, puckost.
Hf 4: quinoa.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: spidskommen, paprika, agavesirup, citronsaft, citronskal, æblecider eddike, salt, peber.

Næringsindhold
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 432.25 Kalorier fra fedt 185
% Dagligt indtag*
Fedt 20.5g32%
Kulhydrater 43.75g15%
Protein 14.5g29%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Afhængigt af hvor store hænder du har, ville jeg tage en kvart portion af salaten og tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en lille håndfuld protein, en håndfuld stivelse og en spiseskefuld fedt.

Har du store hænder, ville jeg supplere mened en kvart til en halv håndfuld ekstra protein, det kan være i form af en hjemmelavet hummus, og op til en kvart håndfuld ekstra stivelse. Dertil kan du, uanset hændernes størrelse supplere med 1-2 spiseksefulde ekstra fedt.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
gateau marcel - kage med mousse
Gateau marcel
Pasta med spinat, kylling og tomat
Pasta med spinat, kylling og tomat
Gammeldags frikadeller
Frikadeller
Spansk tortilla med chorizo
Spansk tortilla med chorizo
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu