Fyldig, frisk og cremet quinoa salat med ristede kikærter og fetaost. Den er fløjet direkte ind på listen over favoritsalater her hjemme. Med god grund, for nøj hvor er den bare god.
Kom quinoa og vand i en gryde med lidt salt. Bring gryden i kog, skrug derefter ned for varmen, så det stadig koger. Lad det koge i cirka 15-18 minutter.
Hæld quinoa op i en si, så vandet bliver hældt fra. Lad det blive i sien til det er kølet helt af.
Salat
Rist kikærterne på en varm pande med en smule olivenolie, paprika, spidskommen og salt. De skal gerne have godt med farve, uden at blive sorte. Lad dem derefter køle af
Skyl alle grøntsagerne for jord og andet snavs.
Skær peberfrugten i tern. Kassér kernehuset undervejs.
Del agurken på langs, fjern kernerne. Det kan nemt gøres ved at skrabe med en teske. Skær derefter sgurken i skiver, så du får en masse halvmåne formede agurkestykker.
Halvér rødløget, fjern skralden, og skær derefter rødløget i tynde skiver.
Halvér tomaterne.
Hak persillen så fint som du ønsker det.
Del puckosten (feta) med en gaffel, så den bliver helt smuldret uden at klistre sammen. Jeg skraber med gaflen, imens osten stadig er i kartonen. Sådan synes jeg det er nemmest.
Dressing
Pisk agavesirup, citronsaft, fintrevet citronskal, æblecider eddike, olivenolie, salt og peber godt sammen.
Til sidst
Vend alle grøntsagerne sammen med den smuldrede puckost, ristede kikærter, kogte quinoa og den færdige dressing. Server som den er, sammen med en lækkert stykke brød og hummus eller måske en stykke grillet kylling.