Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Pasta med laks og spinat

Gå til opskrift Udskriv
Pasta med laks og spinat, på hvid keramik tallerken med prikker.

Pasta med laks og spinat, er den aller lækreste måde at spise laks på. Den cremede flødesauce smagt til med citron, giver den helt rette fedme og friskhed til retten. Sammen med spinat og pasta med citron peber går det hele op i en højere enhed.

Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig.

For mig er denne pasta med laks og spinat også nem at lave i hverdagen, da du kan lave den på blot 20 minutter. Det er da ren hverdags luksus, ik? Skal det være lidt ekstra festligt, kan du servere den sammen med et glas kold hvidvin, på den måde fungere den også suverænt når gæsterne er inviteret til middag.

En anden pasta favorit herhjemme er pasta med kødboller i cremet tomatsovs jeg er også virkelig vild med denne pasta med kylling, kokosmælk og parmesan.

Pasta med laks og spinat, på hvid keramik tallerken med prikker.
Pasta med laks og spinat, på hvid keramik tallerken med prikker.

Få opskriften på pasta med laks og spinat her:

Reklamelinks er markeret med*
Pasta med laks og spinat, på hvid keramik tallerken med prikker.

Pasta med laks og spinat

Denne pasta med laks og spinat, i en cremet flødesauce er så vanvittigt lækker og nem at lave, er der simpelthen ingen undskyldninger er for ikke at servere den for familien snarest.
5 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse20 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 400 g laks
  • ½ løg
  • 3 fed hvidløg
  • 350 g helbladet frossen spinat
  • 1 dl vand
  • 2,5 dl cremefine 15% (eller anden madlavningsfløde eller piskefløde)
  • 230 g pasta med citronpeber* (eller din yndlings pasta)
  • ½ øko citron (saft og skal herfra)
  • 1 spsk olivenolie*
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg laksestykkerne på et stykke staniol og krydder med salt, peber og lidt limesaft. Luk staniolen og bag laksen ca 10 minutter.
  • Svits løg og hvidløg i en smule olie, i en tykbundet gryde.
  • Kom frossen spinat og vand i gryden og bring i kog under låg.
    Tilsæt fløde, salt, peber og citronsaft og citronskal, bring i kog igen.
  • Kog pastaen, i saltet vand, efter pakkens anvisning.
  • Sigt vandet fra pastaen og bland det godt sammen med flødesovsen.
  • Del laksen i mindre stykker og bland det forsigtigt med pastaen i gryden.
  • Velbekomme.

Køkkenudstyr

  • Gryde*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af pasta med laks og spinat

Hf 1+2: spinat, løg, hvidløg.
Hf 3: laks.
Hf 4: frisk pasta.
Fedt: olie, madlavningsfløde
Smagsgiver / gratis: limesaft, salt, peber.

Næringsindhold
Pasta med laks og spinat
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 575.25 Kalorier fra fedt 243
% Dagligt indtag*
Fedt 27g42%
Kulhydrater 45g15%
Fibre 2.5g10%
Sukker 3.5g4%
Protein 35g70%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget pasta kan du spise?

Én portion af denne pastaret tæller jeg som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For er ende ud med en fyldt spisekasse efter senseprincipperne, vil du fint kunne supplere med halvanden håndfulde grøntsager ved siden af pastaretten, hvis du føler behov for det.

Få mere inspiration

  • Efterår, Fisk og skaldyr, Forår, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
sund mørbradgryde opskrift med blomkålssovs i støbejernsgryde

Mørbradgryde med blomkålssovs

Croque monsieur med røget skinke, vesterhavsost og bechamel sauce.

Croque monsieur

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

tunmousse

Tunmousse med græsk yoghurt

Skål med kylling fajita serveret med hvidløgsris og limedressing

Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing

Rødgrød med fløde serveret i to skåle, pyntet med friske jordbær.

Rødgrød med fløde

græsk salat med oliven

Græsk salat med oliven

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.