
Pasta med laks og spinat, er den aller lækreste måde at spise laks på. Den cremede flødesauce smagt til med lime, giver den helt rette fedme og friskhed til retten. Sammen med spinat og frisk pasta går det hele op i en højere enhed.
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig.
For mig er denne pasta med laks og spinat også nem at lave i hverdagen, da du kan lave den på blot 25 minutter. Det er da ren hverdags luksus, ik? Skal det være lidt ekstra festligt, kan du servere den sammen med et glas kold hvidvin, på den måde fungere den også suverænt når gæsterne er inviteret til middag.
En anden pastafavorit herhjemme er pasta med kødboller i cremet tomatsovs jeg er også virkelig vild med denne pasta med kylling, kokosmælk og parmesan.

Pasta med laks og spinat
Ingredienser
- 400 g laks
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 600 g helbladet frossen spinat
- 1 dl vand
- 4 dl madlavningsfløde
- 500 g frisk pasta
- 1/2 lime ((saften heraf))
- 1 spsk olivenolie*
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg laksestykkerne på et stykke staniol og krydder med salt, peber og lidt limesaft. Luk staniolen og bag laksen ca 15 minutter.
- Svits løg og hvidløg i en smule olie, i en tykbundet gryde.
- Kom frossen spinat og vand i gryden og bring i kog under låg. Tilsæt fløde, salt, peber og lime saft og bring i kog igen.
- Kog pastaen, i letsaltet vand, efter pakkens anvisning.
- Sigt vandet fra pastaen og bland det godt sammen med flødesovsen.
- Del laksen i mindre stykker og bland det forsigtigt med pastaen i gryden.
- Velbekomme.
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af pasta med laks og spinat
Hf 1+2: spinat, hvidløg
Hf 3: laks.
Hf 4: frisk pasta.
Fedt: olie, madlavningsfløde
Smagsgiver / gratis: limesaft, salt, peber.
Hvor meget pasta kan du spise?
Én portion af denne pastaret tæller jeg som halvanden håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein(hf 3), to håndfulde stivelse (hf 4) og 6 spiseksefulde fedt.
Hvordan får du det til at passe med sense principperne?
Du fint kan spise en ekstra halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), desuden vil jeg anbefale at du gemmer en af dagen øvrige håndfulde stivelse (hf 4) samt 3 spiseksefulde fedt fra en af dagen øvrige spisekasser.
På den måde kan du kompensere for den ekstra mængde stivelse og fedt du får i pastaretten.