Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Annonce i samarbejde med

Gå til opskrift Udskriv
pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatflødesovs. En absurd lækker og smagfuld pastaret med oksekød og tomat.

Når jeg engang imellem spiser pasta, er der en enkelt ting der er vigtig for mig. Pastaen skal være af god kvalitet. Derfor er jeg rigtig glad for il Fornaio’s indbydende udvalg af økologisk pasta af høj kvalitet.

Til denne ret har jeg brug il Fornaio’s pappardelle pasta, som simpelthen er strøget direkte ind som nummer et på listen over god pasta. Både smag og konsistens er vanvittig lækker.

Den perfekte pappardelle pasta, har her fået selskab af krydrede kødboller af oksekød og en cremet tomatflødesovs. Lige præcis sådan som det smager aller bedst.

Prøv også min opskrift på pasta med kylling, kokosmælk og parmesan, mums siger jeg bare!

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs
Reklamelinks er markeret med*
pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Pappardelle pasta fra il fornaio
  • 1 glas tomatsovs (polpa de pomodoro fra il fornaio)
  • ½ liter piskefløde
  • 1 bacon i skiver
  • 1 løg
  • 1 deciliter vand
  • ½ tsk tørret basilikum (gerne økologisk)
  • hvidløgspeber (jeg bruger en fra santamaria, men du kan også bruge alm hvidløg)
  • salt
  • olivenolie*

Kødboller:

  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 spsk hvedemel*
  • ½ tsk tørret chiliflager (gerne økologisk)
  • 1 tsk frisk timian
  • friskkværnet sort peber
  • salt
  • olivenolie*

Tilberedelse

  • Kom hakket oksekød, æg, tørret chiliflager, timian, mel, friskkværnet peber og salt ned i en skål. Rør farsen godt sammen til den er lind og lækker. Lad farsen stå og hvile i 10 minutter.
  • Hak løget fint, og brun det i lidt olivenolie, i en tykbundet gryde. Skær baconen i små tern og brun det sammen med det hakkede løg. Tilsæt Polpa de pomodoro tomatsovsen, og lad det simre.
  • Imens steger du kødbollerne, jeg brugte en teske til at forme dem, men du kan lave dem i den størrelse du selv ønsker.
  • Indimellem at du vender, former og steger kødbollerne kommes fløde og vand i gryden til tomatsovsen, og bringes i kog.
  • Når det koger, kommer du den tørrede og ukogte pasta ned i gryden til sovsen, og lader det koge i 3-4 minutter. Sørg for at røre forsigtigt i gryden undervejs, da pastaen suger væske fra sovsen.
  • Når pastaen er færdig, kommes kødbollerne ned i gryden og vendes rundt.
  • Maden er nu færdig og klar til servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af pasta og kødboller

Hf 1+2: polpa de pomodoro, løg.
Hf 3: bacon, oksekød, æg.
Hf 4: pappardelle, hvedemel.
Fedt: fløde, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: Basilikum, hvidløgspeber, salt, chiliflager, timian, sort peber.

Hvor meget pasta og kødboller kan du spise?

Jeg vil anbefale at du gemmer stivelsen (hf 4) fra alle dagens måltider, og spiser 3 håndfulde til aften. Da du får rigeligt med stivelse i en portion pasta. Du er ganske fint dækket ind med protein (hf 3), og så får du cirka 6 spiseksefulde fedt. Det betyder at det vil være fornuftigt at gemme 3 spisekefulde fedt fra dagens øvrige måltider.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af retten mangler du 2 håndfulde grøntsager, dem kan du enten spise ved siden af pastaen, eller du kan tilføje dem til dagens ørige måltider, hvis du føler behov for dette.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Brunkager – Den bedste opskrift

Protein bananmuffins med chokolade.

Protein bananmuffins

Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Hjemmelavet rødkål med kanel og laurbærblade, serveret i lille skål.

Hjemmelavet rødkål

Spansk tortilla med chorizo

Spansk tortilla med chorizo

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

Kylling i blomkaaalskarry

Kylling i blomkålskarry

Mandeltoppe med appelsin - sukkerfri kransekage konfekt med appelsin, mandler og chokolade

Mandeltoppe med appelsin

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.