Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatflødesovs. En absurd lækker og smagfuld pastaret med oksekød og tomat.

Når jeg engang imellem spiser pasta, er der en enkelt ting der er vigtig for mig. Pastaen skal være af god kvalitet. Derfor er jeg rigtig glad for il Fornaio’s indbydende udvalg af økologisk pasta af høj kvalitet.

Til denne ret har jeg brug il Fornaio’s pappardelle pasta, som simpelthen er strøget direkte ind som nummer et på listen over god pasta. Både smag og konsistens er vanvittig lækker.

Den perfekte pappardelle pasta, har her fået selskab af krydrede kødboller af oksekød og en cremet tomatflødesovs. Lige præcis sådan som det smager aller bedst.

Prøv også min opskrift på pasta med kylling, kokosmælk og parmesan, mums siger jeg bare!

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs
pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

En absurd lækker og smagfuld pastaret med oksekød og tomat. Sådan én der er gæsteværdig, og som vil afkræve at du udlevere opskriften bagefter.
4,80 fra 15 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke pappardelle pasta
  • 1 glas tomatpassata
  • ½ liter piskefløde
  • 1 pk bacon i skiver
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 deciliter vand
  • ½ tsk tørret basilikum
  • salt og peber
  • olivenolie*

Kødboller:

  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 spsk hvedemel*
  • ½ tsk tørret chiliflager
  • 1 tsk frisk timian
  • salt og peber
  • olivenolie*

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    • Kom hakket oksekød, æg, tørret chiliflager, timian, mel, friskkværnet peber og salt ned i en skål. Rør farsen godt sammen til den er lind og lækker. Lad farsen stå og hvile i 10 minutter.
    • Hak løget og hvidløg fint, og brun det i lidt olivenolie, i en tykbundet gryde. Skær baconen i små tern og brun det sammen med det hakkede løg. Tilsæt tomatpassata, og lad det simre.
    • Imens steger du kødbollerne, jeg brugte en teske til at forme dem, men du kan lave dem i den størrelse du selv ønsker.
    • Indimellem at du vender, former og steger kødbollerne kommes fløde og vand i gryden til tomatsovsen, og bringes i kog.
    • Når det koger, kommer du den tørrede og ukogte pasta ned i gryden til sovsen, og lader det koge i efter anvisningen på pakken. Sørg for at røre forsigtigt i gryden undervejs, da pastaen suger væske fra sovsen.
    • Når pastaen er færdig, kommes kødbollerne ned i gryden og vendes rundt.
    • Maden er nu færdig og klar til servering.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af pasta og kødboller

    Hf 1+2: polpa de pomodoro, løg.
    Hf 3: bacon, oksekød, æg.
    Hf 4: pappardelle, hvedemel.
    Fedt: fløde, olivenolie.
    Smagsgiver / Gratis: Basilikum, hvidløgspeber, salt, chiliflager, timian, sort peber.

    Hvor meget pasta og kødboller kan du spise?

    Jeg vil anbefale at du gemmer stivelsen (hf 4) fra alle dagens måltider, og spiser 3 håndfulde til aften. Da du får rigeligt med stivelse i en portion pasta. Du er ganske fint dækket ind med protein (hf 3), og så får du cirka 6 spiseksefulde fedt. Det betyder at det vil være fornuftigt at gemme 3 spisekefulde fedt fra dagens øvrige måltider.

    Hvad kan du spise ved siden af?

    Ved siden af retten mangler du 2 håndfulde grøntsager, dem kan du enten spise ved siden af pastaen, eller du kan tilføje dem til dagens ørige måltider, hvis du føler behov for dette.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments