Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Annonce i samarbejde med

Gå til opskrift Udskriv
pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatflødesovs. En absurd lækker og smagfuld pastaret med oksekød og tomat.

Når jeg engang imellem spiser pasta, er der en enkelt ting der er vigtig for mig. Pastaen skal være af god kvalitet. Derfor er jeg rigtig glad for il Fornaio’s indbydende udvalg af økologisk pasta af høj kvalitet.

Til denne ret har jeg brug il Fornaio’s pappardelle pasta, som simpelthen er strøget direkte ind som nummer et på listen over god pasta. Både smag og konsistens er vanvittig lækker.

Den perfekte pappardelle pasta, har her fået selskab af krydrede kødboller af oksekød og en cremet tomatflødesovs. Lige præcis sådan som det smager aller bedst.

Prøv også min opskrift på pasta med kylling, kokosmælk og parmesan, mums siger jeg bare!

pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs
Reklamelinks er markeret med*
pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs

Pasta og kødboller i cremet tomatsovs

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Pappardelle pasta fra il fornaio
  • 1 glas tomatsovs (polpa de pomodoro fra il fornaio)
  • ½ liter piskefløde
  • 1 bacon i skiver
  • 1 løg
  • 1 deciliter vand
  • ½ tsk tørret basilikum (gerne økologisk)
  • hvidløgspeber (jeg bruger en fra santamaria, men du kan også bruge alm hvidløg)
  • salt
  • olivenolie*

Kødboller:

  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 æg
  • 1 spsk hvedemel*
  • ½ tsk tørret chiliflager (gerne økologisk)
  • 1 tsk frisk timian
  • friskkværnet sort peber
  • salt
  • olivenolie*

Tilberedelse

  • Kom hakket oksekød, æg, tørret chiliflager, timian, mel, friskkværnet peber og salt ned i en skål. Rør farsen godt sammen til den er lind og lækker. Lad farsen stå og hvile i 10 minutter.
  • Hak løget fint, og brun det i lidt olivenolie, i en tykbundet gryde. Skær baconen i små tern og brun det sammen med det hakkede løg. Tilsæt Polpa de pomodoro tomatsovsen, og lad det simre.
  • Imens steger du kødbollerne, jeg brugte en teske til at forme dem, men du kan lave dem i den størrelse du selv ønsker.
  • Indimellem at du vender, former og steger kødbollerne kommes fløde og vand i gryden til tomatsovsen, og bringes i kog.
  • Når det koger, kommer du den tørrede og ukogte pasta ned i gryden til sovsen, og lader det koge i 3-4 minutter. Sørg for at røre forsigtigt i gryden undervejs, da pastaen suger væske fra sovsen.
  • Når pastaen er færdig, kommes kødbollerne ned i gryden og vendes rundt.
  • Maden er nu færdig og klar til servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af pasta og kødboller

Hf 1+2: polpa de pomodoro, løg.
Hf 3: bacon, oksekød, æg.
Hf 4: pappardelle, hvedemel.
Fedt: fløde, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: Basilikum, hvidløgspeber, salt, chiliflager, timian, sort peber.

Hvor meget pasta og kødboller kan du spise?

Jeg vil anbefale at du gemmer stivelsen (hf 4) fra alle dagens måltider, og spiser 3 håndfulde til aften. Da du får rigeligt med stivelse i en portion pasta. Du er ganske fint dækket ind med protein (hf 3), og så får du cirka 6 spiseksefulde fedt. Det betyder at det vil være fornuftigt at gemme 3 spisekefulde fedt fra dagens øvrige måltider.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af retten mangler du 2 håndfulde grøntsager, dem kan du enten spise ved siden af pastaen, eller du kan tilføje dem til dagens ørige måltider, hvis du føler behov for dette.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

fastelavnsboller

Low carb fastelavnsboller med creme – sukkerfri og glutenfri

Æbleskiver med fuldkorn

Æbleskiver med fuldkorn

Rød peberfrugt dip

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Pasta med kantareller

hvidvinssauce-med-estragon_mariasilje

Hvidvinssauce med estragon

Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje

Edamamesalat med appelsin og valnødder

Små æblegaletter med timian og marcipan

Små æblegaletter med timian og marcipan

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.