Bløde og saftige naan brød er det perfekte tilbehør til enhver indisk ret, eller til sommerens grill middage med kryddersmør. De er super nemme og enkle at lave og så smager de altså langt bedre end dem du kan købe i supermarkedet. Så gør dig selv den tjeneste at bag dem selv.
5 fra 1 stemme
Servings: 16stk
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
Hævetid1 timet15 minuttermin
I alt1 timet45 minuttermin
Ingredienser
30ggær(eller 8 g tørgær)
2,5dllillefinger lunt vand
30gsukker(eller kunstigt sødemiddel)
70gnaturel yoghurt
1æg
5gsalt
540ghvedemel
60gsmør
lidt olie
Tilvalg:
Smeltet smør til pensling efter afbagning tilsat smag af fx: hvidløg, frisk persille/koriander, nigellafrø, sesamfrø
Tilberedelse
I en skål røres gæren ud i vandet.
Tilføj æg, yoghurt, sukker, salt, hvedemel og smør.
Ælt det sammen til en ensartet dej. Den skal ikke nødvendigvis æltes længe, men være ensartet og blød, det tager kun et par minutter.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et rent klæde i 1 times tid.
Del dejen i 12 små kugler, lad efterhæve 15-20 minutter.
Rul alle kuglerne ud til ca 3-4 mm tykkelse på et meldrysset bord.
Bag dine naan brød på en varm pande. Vend dem undervejs så de bliver bagt på begge sider, de skal cirka have 1 minut på hver side. Du kan selv vælge om du bager på en tør pande, eller kommer en smule olie påså de bliver lidt stegte. Jeg komme olie på hvis ikke jeg pensler med smør efterfølgende. Ønsker jeg at pensle med smør bliver de tørlagt på panden og pensletefter afbagning.
Læg de færdigbagte naan brød inde i et rent viskestykke så de holder sig lune og bløde.