Butter chicken

Cremet butter chicken med ris

Vil du opleve autentisk indisk smag direkte i dit eget køkken? Så er Butter Chicken også kendt som “Murgh Makhani” det perfekte valg for dig. Denne indiske klassiker er kendt for sin rige og cremede sauce, der er fyldt med smagfulde krydderier og mørt kyllingekød. Og det bedste ved det hele er, at det er utrolig nemt at lave.

Min nemme opskrift på Butterchicken vil tage dig på en kulinarisk rejse til Indien. Du behøver ikke bekymre dig om at skulle bruge timevis på at forberede og lave mad. Med min trin-for-trin opskrift kan du få dette smagfulde måltid klar på kort tid.

Lad dig forføre af de aromatiske dufte og den luksuriøse smag af min Butter Chicken-opskrift. Server det med basmatiris og / eller naanbrød for en autentisk indisk oplevelse. Du vil snart opdage, hvorfor denne ret er en favorit over hele verden.

Så tag din grydeske og gå i gang med at lave denne indiske klassiker i dag. Butter Chicken vil med garanti bringe glæde og tilfredsstillelse til dit spisebord. Bon appétit!

Baggrundshistorie af Butter Chicken

Butter chicken har sin oprindelse i det nordlige Indien og er kendt for at have været skabt ved et uheld på en restaurant i Delhi. Den lækre kombination af tandoori-grillet kylling og en silkeblød tomatsauce har gjort retten verdenskendt. I dag er butter chicken ikke kun en del af det indiske køkken, men det har også vundet hjerterne hos madelskere over hele verden.

Cremet butterchicken med ris
Cremet butter chicken med ris
Cremet butter chicken med ris

Få opskriften på butter chicken her:

Cremet butter chicken med ris

Butterchicken

5 fra 4 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hviletid2 timer
I alt2 timer 35 minutter

Ingredienser

Til kylling og marinade:

  • 650 g kyllingebryst
  • 150 g neutral yoghurt
  • 15 g ingefær (jeg køber det som en paste på glas)
  • 15 g hvidløg (presset)
  • 2 tsk garam masala*
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen*
  • 1 tsk salt
  • evt. 1/2-1 tsk chilipulver

Sauce:

  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 stort løg (skåret i skiver eller tern)
  • 15 g hvidløg (hakket)
  • 1 spsk sukker (eller sødemiddel)
  • 10 g ingefær (jeg køber det som en paste)
  • 1 ½ tsk stødt spidskommen*
  • 1 ½ tsk garam masala*
  • 1 tsk tsk stødt koriander
  • 1 dåse tomater (400g – hakket eller flået)
  • 1-2 dl vand
  • Smag til med salt
  • evt. 1 tsk chilipulver
  • 2,5 dl madlavningsfløde 15% (eller piskefløde)

Tilberedelse

Til kylling og marinade:

  • I en skål blandes yoghurt, ingefær, hvidløg, garam masala, gurkemeje, spidskommen, salt og evt. chilipulver.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • Bland det godt sammen, kom låg eller film på skålen og stil den i køleskabet minimum et par timer, men gerne natten over.

Sauce:

  • Steg den marinerede kylling godt af i lidt olivenolie, den må meget gerne få godt med farve (ikke sort), da det er med til at give smag.
  • Fjern kyllingen fra din gryde eller wok og stil til side.
  • Kom olivenolie i en gryde eller wok, varm det godt op og steg løg og hvidløg til de et brunet godt af og løgene udvikler sødme.
  • Tilføj sukker, ingefær, spidskommen, garam masala, stødt koriander og evt. chilipulver, svits det et lille minuts tid uden at det brænder på.
  • Tilføj hakkede eller flåede tomater og vand. Lad det simre 10 minutter.
  • Kom det hele i en blender og blend til du har en helt cremet sauce.
  • Kom den stegte kylling og blendede sauce tilbage i din wok, tilføj madlavningsfløde lad det simre 5-10 minutter og smag til med salt.
  • Servér den færdige butterchicken med kogte ris og naanbrød
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af butterchicken:

Hf 1+2: ingefær, hvidløg, løg, dåse tomater.
Hf 3: kylling.
Hf 4: ris eller naanbrød.
Fedt: olivenolie, madlavningsfløde.
Smagsgiver / Gratis: garam masala, gurkemeje, spidskommen, koriander, salt, sukker, vand.
Mælk: yoghurt.

Hvor meget kan du spise?

Jeg ville tage en portion svarende til 1/5 af retten. Dertil ville jeg spise 1 håndfuld kogte ris eller naanbrød og en håndfuld grøntsager. Så vil du få en fin og fornuftig spisekasse efter sendeprincipperne.

Se opskriften min opskrift på butter chicken med ekstra grøntsager.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments