Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Fastelavnsboller med kaffe

Annonce i samarbejde med

Gå til opskrift Udskriv
Fastelavnsboller med kaffe

Fastelavnsboller med kaffe, en virkelig lækker vandbakkelse med blød kaffeskum. En opskrift der hitter hos kaffe elskeren.

I søndags var alle sociale medier oversvømmet med den ene lækre og mundvandsdrivende omgang fastelavnsboller efter den anden. I næsten alle tænkelige afskygninger. Dog syntes jeg, at der var særligt én version som manglede.

Jeg er opvokset med vandbakkelser med en klat syltetøj og flødeskum inden i, og toppet med glasur. Det var min farmor der brillierede hvert eneste år. Jeg nåede heldigvis og lære hvordan de helt rigtige vandbakkelser skulle laves, for nu er hun næsten blind og begiver sig derfor ikke i kast med de store køkkenprojekter.

Fastelavnsboller med kaffeskum

Jeg elsker næsten alt hvad der indeholder smagen af kaffe, derfor lå den til højrebenet at give mig i kast med en opskrift på fastelavnsboller med kaffe. Jeg synes de blev helt perfekte, og drømmemanden sagde sågar at det var en af de bedste fastelavnsboller han har fået. Det må da siges at være en succes.

Selvom jeg har lavet dem som fastelavnsboller, synes jeg sagtens de kan bruges som kage hele året rundt, fordi de er lavet af vanbakkelser, og jeg har da også kommet til at love kæresten at lave dem igen snart, haha.

Måske er du mere til gammeldags fastelavnsboller med creme, og dét skal du bestemt heller ikke snydes for. Få min opskrift på low Carb fastelavnsboller med creme her.

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Find opskriften på vandbakkelser med kaffeskum her:

Reklamelinks er markeret med*
Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Vandbakkelser med kaffeskum

4.89 fra 9 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse10 min
Bagetid30 min
I alt40 min

Ingredienser

Vandbakkelser:

  • 1 ½ dl vand
  • 75 g smør
  • 1 tsk sukrin melis* (det kan erstattes af 2 tsk sukker)
  • 1 knsp salt
  • 75 hvedemel
  • 3 små æg

Kaffeskum:

  • 1 espresso shot af din favorit Nespresso kaffe (et espressoshot er 40 ml)
  • 2 dl piskefløde
  • 2-3 spsk sukrin melis* (det kan erstattes af 4-5 spsk flormelis)

Pynt:

  • glasur
  • sølvstøv og tørrede spiselige blomster

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn, så den kan varme op imens du laver dejen.
  • Kog smør og vand i en lille gryde, den skal dog være stor nok til at du kan piske med et piskeris. Tilsæt hvedemel, sukrin og salt. Rør i dejen med et piskeris i 3 minutter ved høj varme, men pas på den ikke brænder på. Tag dejen af varmen, og lad den køle af et par minutter.
  • Tilføj ét æg til dejen, ad gangen, og pisk det grundigt ind i dejen, før du tilsætter det næste. Dejen skal ende med at være en blank og blød. Så den har en god konsistens til at strøjte ud af en sprøjtepose.
  • Kom dejen i en sprøjtepose og lav 6 lige store boller i den ønskede form. Jeg lavede dem aflange, men du kan også lave dem runde. Sørg for at der er afstand imellem bollerne da de hæver.
  • Bag bollerne i ovnen ved 200 grader almindelig ovn, i 30 minutter. Det er MEGET vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen, da du så risikere at de falder sammen. Når de er bagt færdige, tager du dem ud og lader dem køle helt af på en rist.

Kaffeskum:

  • Imens bollerne køler af, brygger du et espresso shot af din favorit Nespresso kaffe, og lader det køle helt af.
  • Når kaffen er blevet kold, kommes den i en skål sammen med piskefløde og sukrin melis, og piskes til en mellemblød flødeskum.
  • Skær bollerne halvt op, så de er lukkede på den ene side, og fordel kaffeskummet i bollerne, jeg bruger en sprøjtepose til at fordele det.
  • Pynt fastelavnsbollerne med glasur (lavet af halv sukrin melis og halv flormelis, da ren sukrin melis får en meget kold smag. Drys lidt sølvstøv og tørrede blomster på til sidst, og server de lækre vandbakkelser med kaffeskum.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af fastelavnsboller med kaffe:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: salt, Nespresso kaffe, sukrin melis, glasur, sølvstøv, salade de fleur.

Næringsindhold
Vandbakkelser med kaffeskum
Indhold per portion (1 stk)
Kalorier (kcal) 267.83 Kalorier fra fedt 207
% Dagligt indtag*
Fedt 23g35%
Kulhydrater 10.83g4%
Fibre 0.33g1%
Sukker 0.16g0%
Protein 5.16g10%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange vandbakkelser kan du spise?

Det er fastelavn, og du vil gerne have lov at spise en fastelavnsbolle. Selvfølgelig, det vil jeg da også have lov til. Men skal vi ik huske hinanden på, at én fastelavnsbolle, ikke nødvendigvis betyder 2 eller 3?

Som med alt andet, skal vi have fundet begrænsningens kunst frem. Jeg vurderer at det er fornuftigt at tælle én fastelavnsbolle med kaffe som en hel håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spsk fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne, kan du dertil selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
nemme nytårsopskrifter

Nytårsopskrifter

Havregrynssmåkager med tranebær

Havregrynssmåkager med tranebær

Karry kylling i fad

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Rød peberfrugt dip

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.