Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Fastelavnsboller med kaffe

Annonce i samarbejde med

Fastelavnsboller med kaffe

Fastelavnsboller med kaffe, en virkelig lækker vandbakkelse med blød kaffeskum.

I søndags var alle sociale medier oversvømmet med den ene lækre og mundvandsdrivende omgang fastelavnsboller efter den anden. I næsten alle tænkelige afskygninger. Dog syntes jeg, at der var særligt én version som manglede. Jeg er opvokset med vandbakkelser med en klat syltetøj og flødeskum inden i, og toppet med glasur. Det var min farmor der brillierede hvert eneste år. Jeg nåede heldigvis og lære hvordan de helt rigtige vandbakkelser skulle laves, for nu er hun næsten blind og begiver sig derfor ikke i kast med de store køkkenprojekter.

Jeg elsker næsten alt hvad der indeholder smagen af kaffe, derfor lå den til højrebenet at give mig i kast med en opskrift på fastelavnsboller med kaffe. Jeg synes de blev helt perfekte, og drømmemanden sagde sågar at det var en af de bedste fastelavnsboller han har fået. Det må da siges at være en succes.

Selvom jeg har lavet dem som fastelavnsboller, synes jeg sagtens de kan bruges som kage hele året rundt, fordi de er lavet af vanbakkelser, og jeg har da også kommet til at love kæresten at lave dem igen snart, haha.

Måske er du mere til gammeldags fastelavnsboller med creme, og dét skal du bestemt heller ikke snydes for. Få min opskrift på low Carb fastelavnsboller med creme her.

Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Find opskriften på vandbakkelser med kaffeskum her:

Reklamelinks er markeret med*
Fastelavnsboller-vandbakkelser-med-kaffeskum

Vandbakkelser med kaffeskum

4.86 fra 7 stemmer
Antal: 6 stk

Ingredienser

Vandbakkelser:

  • 1 1/2 dl vand
  • 75 g smør
  • 1 tsk sukrin ((det kan erstattes af 2 tsk sukker))
  • 1 knsp salt
  • 75 hvedemel
  • 3 små æg

Kaffeskum:

  • 1 espresso shot af din favorit Nespresso kaffe ((et espressoshot er 40 ml))
  • 2 dl piskefløde
  • 2-3 spsk sukrin melis ((Det kan erstattes af 4-5 spsk flormelis))

Pynt:

  • Glasur
  • Sølvstøv og tørrede spiselige blomster

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn, så den kan varme op imens du laver dejen.
  • Kog smør og vand i en lille gryde, den skal dog være stor nok til at du kan piske med et piskeris. Tilsæt hvedemel, sukrin og salt. Rør i dejen med et piskeris i 3 minutter ved høj varme, men pas på den ikke brænder på. Tag dejen af varmen, og lad den køle af et oar minutter.
  • Tilføj ét æg til dejen, ad gangen, og pisk det grundigt ind i dejen, før di tilsætter det næste. Dejen skal ende med at være en blank og dejligt blød.
  • Kom dejen i en sprøjtepose og lav 6 lige store boller i den ønskede form. Jeg lavede dem aflange, men du kan også lave dem runde. Sørg for at der er afstand imellem bollerne da de hæver.
  • Bag bollerne i ovnen ved 200 grader almindelig ovn, i 30 minutter. Det er MEGET vigtigt, at du ikke åbner lågen til ovnen, da du så risikere at de falder sammen. Når de er bagt færdige, tager du den ud og lader dem køle helt af på en rist.

Kaffeskum:

  • Imens bollerne køler af, brygger du et espresso shot af din favorit Nespresso kaffe, og lader det køle helt af.
  • Når kaffen er blevet kold, kommes den i en skål sammen med piskefløde og sukrin melis, og piskes til en mellemblød flødeskum.
  • Skær bollerne halvt op, så de er lukkede på den ene side, og fordel kaffeskummet i bollerne, jeg bruger en sprøjtepose til at fordele det.
  • Pynt fastelavnsbollerne med glasur (lavet af halv sukrin melis og halv flormelis, da ren sukrin melis får en meget kold smag. Drys lidt sølvstøv og tørrede blomster på til sidst, og server de lækre vandbakkelser med kaffeskum.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af fastelavnsboller med kaffe:

Det er fastelavn, og du vil gerne have lov at spise en fastelavnsbolle. Selvfølgelig, det vil jeg da også have lov til. Men skal vi ik huske hinanden på, at én fastelavnsbolle, ikke betyder 10?

Som med alt andet, skal vi have fundet begrænsningens kunst frem. Jeg vurderer at det er fornuftigt at tælle én fastelavnsbolle med kaffe som en hel håndfuld stivelse (hf 4) samt 3 spsk fedt. Dertil kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf 3).

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør, piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: sukrin, salt, Nespresso kaffe, sukrin melis, glasur, sølvstøv, salade de fleur.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
gateau marcel - kage med mousse
Gateau marcel
Ramsløgpesto
Ramsløgpesto
Sukkerfri og glutenfri brunkager
Sukkerfri og glutenfri brunkager
Spidskålssalat
Spidskålssalat med ærter og granatæble
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu