Annonce

Kylling i blomkålskarry

Kylling i blomkålskarry 1

Kylling i blomkålskarry er en an bloggens mest populære opskrifter, den er nem at lave, smager dejligt og giver lige et boost på grøntsagskontoen. Alt imens du nyder en god portion comfort food.

Den skarpe læser, har nok allerede bemærket, at jeg er ret pjattet med skjulte grøntsager. Forstået på den måde, at jeg gerne vil have en masse grøntager i min mad, men nogle dage vil jeg gerne snyde mig selv, så jeg ikke ligger mærke til at jeg spiser dem.

Denne kylling i blomkålskarry, ryger direkte ind under kategorien, skjulte grøntsager. Det gør den, fordi at sovsen er baseret på blomkål, og det er vel at mærke uden at du kan smage blomkålen. Ren win win. Så har du kræsne børn eller andre familiemedlemmer derhjemme, som godt kan lide kylling i karry, men IKKE vil spise grøntsager, så lav denne, de vil ikke opdage at de spiser et kvart blomkål 😉

Jeg håber at i vil få lige så meget glæde at denne kylling i blomkålskarry, som vi har fået herhjemme.

Kylling i blomkålskarry 2

Kylling i blomkålskarry

4,53 fra 21 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

  • 550 g blomkål
  • 2-3 tsk karry (tilføj mere eller mindre, afhængigt af hvilken karry du bruger – blomkålen gør karrysmagen mildere)
  • 2 dl kokosmælk
  • 2-3 dl vand
  • 3 spsk kokosolie
  • 300 g gulerødder
  • 600 g kyllingebryst
  • salt og peber

Tilbehør:

  • Ris eller blomkålsris

Tilberedelse

  • Fjern bladene på blomkålen, skyl det og skær det i mindre stykker, behold endelig stokken på, da det ikke er til at smage at den er med. Kom blomkålen i en gryde med vand og kog det mørt, jeg kogte det i ca. 15 minutter.
  • Imens blomkålen koger, skæres kyllingen i tern, i den ønskede størrelse. Herefter skyller og skralder du gulerødderne. Skær dem i tynde strimler.
  • Steg kyllingen på en varm pande med kokosolie, til det er gennemstegt. Steg herefter gulerødderne til de er møre, men stadig har bid.
  • Når blomkålen er kogt mør hældes den i en si, så vandet kan dryppe fra.
  • I den samme gryde, som du lige har brugt, til at koge blomkålen, svitses karry sammen med 1 spsk kokosolie. Hæld kokosmælk i gryden og varm den en smule op. Tilsæt blomkålen, sluk for varmen og blend sovsen HELT glat med en stavblender. Har du ikke en stavblender, kan du hælde det hele op i en blender.
  • Varm blomkålskarry sovsen op, smag til med salt og peber, tilføj evt mere vand, hvis du ønsker sovsen tyndere.
  • Når sovsen er færdig kommes det stegte kylling og gulerødder op i.
  • Du er nu klar til at servere kylling i blomkålskarry, velbekomme!

Sense håndfuldsfordeling af kylling i blomkålskarry

Hf 1+2: blomkål, gulerødder (blomkåls ris hvis du har valgt dette).
Hf 3: kylling.
Hf 4: (ris hvis du har valgt dette).
Fedt: kokosolie.
Mælk: 1 1/2 dl.
Smagsgiver: karry.

OBS!
Jeg bruger alm kokosmælk, da den eneste forskel på alm og light er at der er tilsat mere vand i en light, kalorieindholdet / fedtindholdet er dermed halveret, det kompensere jeg for, ved selv at tilføje vand i retten. Derfor tæller jeg 1/2 dl alm kokosmælk som 1 1/2 dl mælk.
Normalt tæller 2 dl light kokosmælk for hele mælkerationen.

Hvis du spiser en fjerdedel af denne portion er du fornuftigt dækket med hf1+2 (grøntsager), og hf3 (protein).
Du kan vælge at tilføje 1 hf4 (stivelse) eller spise mere grønt.
Du har fået halvdelen af dagens mælkeration, og ca 1 spsk fedt. Du har dermed god plads til at spise op til 2 spsk ekstra fedt. Det kan være i form af cashewnødder oven på retten, eller et stykke mørk chokolade til aftenkaffen.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
26 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments