Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Brunkager – Den bedste opskrift

Gå til opskrift Udskriv
Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Knasende sprøde brunkager, med mandler og smag af jul. Præcis sådan som jeg foretrækker dem.

I min familie, er brunkagerne en del af traditionerne til jul. Ligesom at min mormor altid laver de aller bedste citronsmåkager og kakaosmåkager. Hvilke julesmåkager er tradition hjemme hos dig?

Lige så længe jeg kan huske, har min moster stået for, at bage brunkager til alle julens sammenkomster. Den tradition holder vi fast i, dog har vi udvidet, så vi bager julesmåkager sammen, og får både bagt lidt forskelligt, og får til forskelligt med hjem. Det er virkeligt hyggeligt!
Igen i år har vi gentaget succesen og jeg fik endelig lokket opskriften på de bedste brunkager, ud af min søde moster.

Jeg synes at denne opskrift, er den aller bedste. Brunkagerne bliver helt sprøde, smager helt fantastisk af jul og så er det de bedste, som jeg har smagt.
Værsågod, og velbekomme!

Brunkager-den-bedste-opskrift-web
Reklamelinks er markeret med*
Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Brunkager – Den bedste opskrift

5 fra 6 stemmer

Ingredienser

  • ½ kg sukker
  • ½ kg smør
  • ½ kg sirup
  • 200 g mandler*
  • 7 g stødt nelliker
  • 25 g stødt kanel*
  • 15 g postaske (opløst i lidt vand)
  • 1 kg hvedemel*

Tilberedelse

  • Smør, sukker og sirup koges op i en gryde. Potaske, stødt nelliker, stødt kanel og mandler tilsættes. Når massen er lunken tilsættes hvedemel og røres grundigt sammen.
  • Rul derefter dejen u i 4 stænger ca. 6 cm i diameter. Rul evt direkte på bagepapir.
  • Stængerne lægges på køl ca et døgn, du bestemmer selv, om du vil lægge dem i køleksabet eller i fryseren.
  • Når stængerne har hvilket et døgn på køl, skæres de i meget tynde skiver, med en meget skarp kniv og bages på en bageplade, beklædt med bagepapir ved 150-160 grader (varmluft) i ca 10 minutter. Kagerne bliver først sprøde når de er afkølet.
  • Du kan med fordel lave dejen i god tid, og opbevare stængerne i fryseren, så er de lige til at skære og bage, når der kommer gæster eller du selv har lyst til brunkager.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af brunkager

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, sukker, sirup.
Fedt: smør, mandler.
Smagsgiver / Gratis: stødt nelliker, stødt kanel, potaske.

Hvor mange kan du spise?

Til at starte med, vil jeg gerne understrege at kage er kage, uanset hvordan det er lavet og hvor lidt eller meget du spiser. Det betyder ikke at det er forbudt under et eventuelt vægttab. Tværtimod handler det om at skabe balance og undlade at spise uhæmmet.

Jeg ville spise to brunkager og tælle dem som en hel håndfuld stivelse (hf 4), fordi at det er en småkage og fordi at det vil kompensere for de ekstra kalorier.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse kan du supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt. Så vil du ende ud med en fornuftig spisekasse efter sense principperne.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Pasta med kantareller

spinattærte

Spinattærte med laks

Grillede asparges med laks og ruccola

Grillede asparges med laks og rucola

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Nem persillepesto

Persillepesto med solsikkekerner

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Skål med peanutsauce, toppet med hakkede peanuts

Peanutsauce

Sukkerfri Julesmåkager

Sukkerfri julesmåkager med kanel og mandler

Open
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist 🤩

Spis den lækre pilles pork i bao, pitabrød, salat, nudelsalat, burger, sandwich eller hvad end du lyster, det smager nemlig fantastisk uanset 🥳

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pulledpork #asiatiskmad #svinekød
Open
Pasta, spinat, laks. Hvad mere kan man egentlig bede om? 

Ja jeg beder i ethvert tilfælde ikke om mere. Det er og bliver en vaskeægte yndlingspastaret, hvis du altså spørger mig 🐟

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter, så find opskriften vis linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #pasta #laks #pastariget @pastariget
Open
Hvad skal du spise i aften?

Må jeg foreslå denne cremede og vanvittigt lækre tomatsuppe med pasta? Selvom sommeren er lige rundt om hjørnet, er denne tomatsuppe et sikkert søndags hit 🤤

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tomatsuppe #suppe #tomat
Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.