Nytårs salat med bacon og vindruer – Ekstra festlig salat
Årets sidste opskrift er denne lækre nytårs salat med blandt andet bacon og vindruer. Jeg har traditionen tro, fået salat tjansen, så jeg må jo forsøge at leve op til den nytårs salat jeg lavede sidst. Jeg glæder mig til at fejre denne skønne aften, med god mad i dejligt selskab, og jeg håber at i alle får en lige så god aften, som jeg uden tvivl får.
Jeg ønsker jer alle en rigtig godt nytårs aften, og jeg glæder mig til at dele en pokkers masse inspiration med jer, i det nye år.
Flere forslag til nytårssalaten
– Salat med brombær og granatæble
– Blomkålssalat med feta, saltnødder og dijon
Salat med bacon og vindruer
Ingredienser
- 1 pose napolitana salat
- ½ iceberg
- ½ pose sukkerærter
- 1 bundt grønne asparges
- 1 stor håndfuld grønne vindruer
- 1 pakke bacon i skiver
- 8 hindbær
- 1 spsk balsamico eddike
- 1 spsk god olivenolie
- ½ spsk citronsaft
- ½ spsk fibersirup gold ((kan erstattes af agavesirup))
Tilberedelse
- Skyl alt salaten grundigt, så du undgår at få jord i din salat. Læg salaten på et ret viskestykke, og dup den forsigtigt tørt.
- Skyl sukkerærter, vindruer, hindbær og asparges.
- Bacon skæres i tynde strimler, og steges sprødt. Når det er stegt lader du det køle af oven på et stykke køkkenrulle, det vil suge fedtet)
- Knæk de kedelige ender af aspargesene, smid enderne ud, og skær aspargesene i mundrette stykker.
- Skær sukkerærterne over på langs.
- Halver vindruerne og hindbærene.
- Bland balsamico eddike, olivenolie, citronsaft og fibersirup gold, til en dressing.
- Vend dressingen rund i salatbladene, og vend derefter bacon, vindruer, asparges og sukkerærter sammen (gem lidt af hvert, til pynt på toppen)
- Kom salaten i en pæn skål, og pynt med resten af fyldet på toppen, slut af med at fordele hindbærerne oven på salaten.
- Den er nu klar til servering, sammen med et godt stykke kød.
- Velbekomme og godt nytår.
Sense håndfuldsfordeling af nytårs salat
Hf 1+2: napolitana salat, iceberg, sukkerærter, grønne asparges.
Hf 3: bacon.
Hf 4: vindruer, hindbær.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: balsamico eddike, citronsaft, fibersirup gold.