Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

langtidsbagte-tomater-soede-semidried-tomater

Igår lavede jeg de lækreste langtidsbagte tomater. Jeg havde fået salat tjansen da vi skulle til familie komsammen. Jeg kan ret godt lide at få den tjans, fordi at jeg får lov til at være kreativ, og forkæle familien med lækkerier. Heldigvis er de også glade når jeg deler ud af smagfulde salater.

Jeg valgte at lave langtidsbagte tomater, fordi det smager helt vildt godt, og så fordi at jeg faktisk ikke bryder mig om rå tomater. Men så snart de er soltørret eller langstidsbagte, så er de altså bare et hit.

5 fra 5 stemmer
Langtidsbagte tomater - Søde semidried tomater
Langtidsbagte tomater - søde semidried tomater
Ingredienser
 • 1 bakke tomater (Jeg brugte cocktailtomater)
 • 5 fed hvidløg
 • 1-2 spsk olivenolie
 • 1-2 tsk tørret timian
 • flagesalt
Sådan gør du
 1. Skyl tomaterne grundigt.


 2. Skær tomaterne i halve eller kvarte, og læg dem på en bageplade med bagepapir.


 3. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Fordel det ud over tomaterne.


 4. Fordel olivenolie med en ske, så det bliver jævn fordelt ud over tomaterne. Drys derefter med timian og flagesalt. 5. Bag tomaterne i ovnen ved 100 grader (alm ovn) i ca. 4-5 timer.


 6. Lad tomaterne køle af inden servering.


 7. Ønsker du at de skal have en længere holdbarhed, kan du komme dem i et glas og dække dem med olivenolie.


 8. Brug de langtidsbagte tomater i salater, på pizza, bruchetta, tærte, sandwich, pataretter og meget mere. Det er kun din fantasi som sætter grænserne.


Køkken noter

Fordeling i sense

Hf1+2: tomater, hvidløg
Fedt: olivenolie
Smagsgiver: timian, flagesalt

Flere forslag til retter, hvor du kan bruge langtidsbagte tomter:

langtidsbagte-tomater-søde-semidried-tomater


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om