Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto

fyldig-kartoffelsalat-med-langtidsbagte-tomater-og-pesto

Hvis der er noget som stort set altid hitter, er det en god fyldig kartoffelsalat. Her er den i lidt andre klæder, fyldt med grøntsager og pesto. For mig bliver det en langt friskere salat, som ikke kun høre til grill eller frikadeller, men som kan bruges som tilbehør hele året. Selv serverer jeg gerne sådan en fyldig kartoffelsalat til en lækker oksesteg eller ovnstegt svinemørbrad.

Har du ikke lavet en stor portion ramsløgpesto til fryseren, da ramsløgene væltede frem i foråret, så kan du sagtens bruge en hvilken som helst anden pesto. Eksempelvis denne basilikumpesto eller denne persillepesto.
Men husk så lige, at lav en stor portion ramsløgpesto når vi kommer til foråret, ik?

0 fra 0 stemmer
Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto
Fyldig kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto
Antal: 6 personer
Ingredienser
Sådan gør du
  1. Vask kartoflerne grundigt. Del dem på midten og tog dem i ca 12 minutter.
    Hæld vandet fra, og lad dem køle af.


  2. Kog noget vand til ærterne og blomkålet, brug evt en elkeddel.


  3. Skyl blomkålet, og del det i små buketter. Hæld kogende vand over og lad det stå i 10 minutter. Hæld derefter vandet fra.


  4. Kom ærterne i en skål, og hæld kogt vand over, lad dem stå til de er optøet, og hæld derefter vandet fra.


  5. Skyl ruccola'en grundigt, og lad det dryppe af for vand.


  6. Når kartofler, blomkål og ærter er kølet af, vendes det sammen med ruccola, langtidsbagte tomater og ramsløgpesto i en skål.


  7. Server den færdige kartoffelsalat med langtidsbagte tomater og pesto, sammen med noget lækkert kød. 


Fordeling i Sense-spisekassen
Fordeling i sense:
Hvis du deler salaten i 6 portioner, får du ca 1 hf1+2, en hf4 og 2 spsk fedt. 
Spis derfor gerne én håndfuld grøntsager og en håndfuld protein ved siden af.
 
Hf1+2: blomkål, ruccola, langtidsbagte tomater, ærter
Hf3: 
Hf4: kartofler
Fedt: ramsløgpesto, olie fra langtidsbagte tomater

kartoffelsalat-med-langtidsbagte-tomater-og-pesto


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »