Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Reklamelinks er markeret med*
Hvidløgsflutes - Nemme og smagfulde hvidløgsbrød
4,91
fra
11
stemmer
Servings:
4
stk
Ingredienser
8
fed
hvidløg
1
tsk
frisk timian
30
g
smør
50
g
gær
4
dl
lunkent vand
2
tsk
salt
1
tsk
sukker
ca 600 g durumhvedemel
Tilberedelse
Pres hvidløget og steg det på en pande med smør og timian. Det skal brunes let, men pas på, det ikke branker.
Kom vand og sukker i en skål, smuldr gæren deri, og rør rundt til gæren er opløst.
Tilsæt den let afkølede smør.
Under omrøring kommes melet i, lidt ad gangen.
Når alt melet er rørt i, tilsættes salten.
Rør dejen på røremaskine ved mellemste hastighed i ca 10 minutter.
Stil dejen til hævning med et rent viskestykke over, i 1 time. Den skal gerne hæve til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et bord, drysset med durummel.
Skær dejen i 4 stykker, og tril forsigtigt 4 flutes. De skal passe i længden med din bageplade.
Læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og drys med durummel.
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
Lad dine hvidløgsflutes hæve 15 minutter med et ret viskestykke over.
Bag dine hvidløgsflutes ved 250 grader alm ovn i ca 15 minutter, eller til de er gyldne.
Noter
De er velegnet til en tur i fryseren. Lad dem optø, og lun dem 5 minutter i ovnen ved 150 grader. Så er de lige som nybagte.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag
@mariasilje
på instagram.