Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Bao – Dampede boller med fyld

Gå til opskrift Udskriv
Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao er super lækre, og de er faktisk ret nemme at lave selv. En bao er egentlig en blød kinesisk bolle som er dampet. Bagefter er den fyldt med eksempelvis sprøde grøntsager, dressing og kød, lidt ligesom bittesmå pitabrød. De smager virkelig skønt, og er helt oplagte både til hverdagen og til gæsterne, fordi det kan laves helt enkelt eller man kan give den ekstra gas med fyldet, og samtidig er det bare enormt hyggeligt at servere saml selv mad til gæsterne.

Fyld til bao

Det er egentlig kun din egen fantasi der bestemmer hvad du kan komme i dine bao, men har du alligevel brug for et par gode idéer, så læs med herunder. Du kan selvfølgelig sammensætte fyldet på kryds og tværs som du lyster.

  • Asiatisk pulled pork, agurk, gulerod, romainesalat, forårsløg, hoisinsauce (reklamelink), chilimayo (reklamelink) og sesamfrø
  • Panko paneret kyllingefilet med coleslaw, syltede rødløg og chilimayo (reklamelink)
  • Svampe stegt med hvidløg og soya, spidskål, agurk, hoisinsauce (reklamelink) og sesamfrø
  • Panko panerede rejer med snittet spidskål, syltede agurker og wasabimayo
  • Paneret torsk med tartar sauce og snittet spidskål.
  • Grillet andebryst med syltet agurk, forårsløg og teriyaki sauce (reklamelink).
  • Braiseret svinekød med romainesalat, forårsløg, goma dressing & peanuts.
  • Squash i tempuradej med gulerødder, forårsløg og mayo rørt med soya og honning.

Få succes med de kinesiske dampede boller

Det kræver egentlig ikke ret meget for at få succes med hjemmelavede bao. Det vigtigste udstyr du skal have er noget du kan dampe dine bao i. Allerhelst en bambus damper. Har du ikke det, kan du også godt bruge en dampindsats til en gryde eller i nødstilfælde et dørslag dækket med et låg så dampen ikke bare forsvinder.

Dernæst skal du bruge noget bagepapir Enten klippet i mindre stykker, så hver bao har sit eget lille papir, eller et større (du har prikket huller i) der er en lille smule mindre end i damper, så dampen kan komme igennem bagepapiret og op til bollerne.

Så skal dejen laves, hæves, bollerne rulles ud, pensles med olie og foldes, inden de skal efterhæve. Det er vigtig at de får lov at puffe op inden du damper dem, ellers får du nogle bao der ser lidt underlige ud.

Til slut er det altså bare at fylde de dampede boller med lige det fyld du har lyst til. Velbekomme og god fornøjelse.

Kan bao fryses?

Det helt enkle og korte svar er, JA!

Bliver der flere bao boller end du skal bruge her og nu, kan du sagtens komme dem i fryseren. Både før de er dampet og efter de er dampet. Med begge metoder tages de op af fryseren og skal tø op, før de dampes inden servering.

Dem som allerede er dampet, skal blot have et par minutter. Alternativ kan de lige lunes i mikroovnen, så bliver de stadig bløde og svampede og næsten som friskbagte. Det gør det nemt, hvis du gerne vil spise dem til hverdag. Men ikke vil bruge så lang tid hver eneste gang.

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.
Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Få opskriften på hjemmelavede bao her:

Reklamelinks er markeret med*
Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

5 fra 1 stemme
Antal: 18 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
Hævetid1 t 50 min
I alt2 t 15 min

Ingredienser

  • 340 g hvedemel
  • 60 g maizena majsstivelse
  • 20 g gær
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2½ dl vand (ca. 35 grader)
  • 2 tsk sukker (eller dit foretrukne sødemiddel)
  • 1 spsk smagsneutral olie (og lidt til pensling)

Tilberedelse

  • Kom vandet i skålen til din røremaskine, opløs gæren i vandet.
  • I skålen med vand tilføjes hvedemel, maizena majsstivelse, bagepulver, sukker og smagsneutral olie. Ælt dejen godt sammen et par minutter. Kom en rent viskestykker over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager 1-1,5 times tid.
  • Slå dejen ned, og del den i 18 lige store stykker. Til hvert dejstykke til en lille kugle og rul dem herefter ud med en kagerulle til de er ovale. og cirka en halv centimeter tykke.
  • Pensl oversiden af de blade ovale dejstykker med smagsneutral olie og fold dem på midten med olien indad. Læg hver bao på bagepapir du har klippet ud i mindre stykker.
  • Lad dine bao hæve igen, i cirka 20 minutter under et rent viskestykke. Det er vigtigt at de er fluffet op over det hele.
  • Imens bao bollerne efterhæver fyldes en gryde cirka halvt op med vand, som bringes i kog.
  • Når vandet koger og dine bao er hævet færdigt, lægges de (stadig på deres bagepapir) ned i en bambusdamper. Der skal gerne være lidt afstand imellem bao bollerne da de hæver når de dampes.
  • Placér din bambusdamper med bao i, oven på gryden med kogende vand og damp dem i 12-14 minutter til de er færdige. Fortsæt til alle bao er dampet.
  • Kom det ønskede fyld i din bao og nyd dem. Velbekomme!

Noter

Bao bollerne kan sagtens fryses. 
Jeg foretrækker at gøre det når de er formet, og før de er dampet. Så tager jeg dem op af fryseren og lader dem tø og så er de klar til at blive dampet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af bao:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, maizena majsstivelse.
Fedt: lidt olie.
Smagsgiver / Gratis: gær, bagepulver, sukker.

Næringsindhold
Bao – Dampede boller med fyld
Indhold per portion (1 bao)
Kalorier (kcal) 82.66 Kalorier fra fedt 8
% Dagligt indtag*
Fedt 0.89g1%
Kulhydrater 17.5g6%
Fibre 0.72g3%
Sukker 0.88g1%
Protein 1.7g3%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange bao kan du spise?

Jeg ville spise to bao, og tælle dem som en håndfuld stivelse (hf 4).

Hvad kan du spise ved siden af?

Sammen med de bløde bao boller ville jeg spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt.

Det gør du ved at komme det ønskede fyld i bollerne og eventuelt spise lidt ekstra fyld ved siden af, eksempelvis som en lille salat. Det gør mine gæster endda helt af sig selv, fordi fyldet altid er så lækkert.

På den måde vil du nemt kunne tilpasse det til sense principperne.

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
bagt blomkål

Orientalsk bagt blomkål

rhubarb curd

Rhubarb curd – Smørbar rabarber creme, uden tilsat sukker

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

Jordbaertaerte-uden-tilsat-sukker

Jordbærtærte – uden tilsat sukker

Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje

Rejecocktail med rygeost

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Blomkaalssalat-med-rygeost_mariasilje4

Blomkålssalat med rygeost

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.