Annonce

Bao – Dampede boller med fyld

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao er super lækre, og de er faktisk ret nemme at lave selv. En bao er egentlig en blød kinesisk bolle som er dampet. Bagefter er den fyldt med eksempelvis sprøde grøntsager, dressing og kød, lidt ligesom bittesmå pitabrød. De smager virkelig skønt, og er helt oplagte både til hverdagen og til gæsterne, fordi det kan laves helt enkelt eller man kan give den ekstra gas med fyldet, og samtidig er det bare enormt hyggeligt at servere saml selv mad til gæsterne.

Fyld til bao

Det er egentlig kun din egen fantasi der bestemmer hvad du kan komme i dine bao, men har du alligevel brug for et par gode idéer, så læs med herunder. Du kan selvfølgelig sammensætte fyldet på kryds og tværs som du lyster.

  • Asiatisk pulled pork, agurk, gulerod, romainesalat, forårsløg, hoisinsauce (reklamelink), chilimayo (reklamelink) og sesamfrø
  • Panko paneret kyllingefilet med coleslaw, syltede rødløg og chilimayo (reklamelink)
  • Svampe stegt med hvidløg og soya, spidskål, agurk, hoisinsauce (reklamelink) og sesamfrø
  • Panko panerede rejer med snittet spidskål, syltede agurker og wasabimayo
  • Paneret torsk med tartar sauce og snittet spidskål.
  • Grillet andebryst med syltet agurk, forårsløg og teriyaki sauce (reklamelink).
  • Braiseret svinekød med romainesalat, forårsløg, goma dressing & peanuts.
  • Squash i tempuradej med gulerødder, forårsløg og mayo rørt med soya og honning.

Få succes med de kinesiske dampede boller

Det kræver egentlig ikke ret meget for at få succes med hjemmelavede bao. Det vigtigste udstyr du skal have er noget du kan dampe dine bao i. Allerhelst en bambus damper. Har du ikke det, kan du også godt bruge en dampindsats til en gryde eller i nødstilfælde et dørslag dækket med et låg så dampen ikke bare forsvinder.

Dernæst skal du bruge noget bagepapir Enten klippet i mindre stykker, så hver bao har sit eget lille papir, eller et større (du har prikket huller i) der er en lille smule mindre end i damper, så dampen kan komme igennem bagepapiret og op til bollerne.

Så skal dejen laves, hæves, bollerne rulles ud, pensles med olie og foldes, inden de skal efterhæve. Det er vigtig at de får lov at puffe op inden du damper dem, ellers får du nogle bao der ser lidt underlige ud.

Til slut er det altså bare at fylde de dampede boller med lige det fyld du har lyst til. Velbekomme og god fornøjelse.

Kan bao fryses?

Det helt enkle og korte svar er, JA!

Bliver der flere bao boller end du skal bruge her og nu, kan du sagtens komme dem i fryseren. Både før de er dampet og efter de er dampet. Med begge metoder tages de op af fryseren og skal tø op, før de dampes inden servering.

Dem som allerede er dampet, skal blot have et par minutter. Alternativ kan de lige lunes i mikroovnen, så bliver de stadig bløde og svampede og næsten som friskbagte. Det gør det nemt, hvis du gerne vil spise dem til hverdag. Men ikke vil bruge så lang tid hver eneste gang.

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.
Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Få opskriften på hjemmelavede bao her:

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

4,80 fra 5 stemmer
Antal: 18 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time 50 minutter
I alt2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 340 g hvedemel
  • 60 g maizena majsstivelse
  • 20 g gær
  • tsk bagepulver
  • dl vand (ca. 35 grader)
  • 2 tsk sukker (eller dit foretrukne sødemiddel)
  • 1 spsk smagsneutral olie (og lidt til pensling)

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    • Kom vandet i skålen til din røremaskine, opløs gæren i vandet.
    • I skålen med vand tilføjes hvedemel, maizena majsstivelse, bagepulver, sukker og smagsneutral olie. Ælt dejen godt sammen et par minutter. Kom en rent viskestykker over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager 1-1,5 times tid.
    • Slå dejen ned, og del den i 18 lige store stykker. Til hvert dejstykke til en lille kugle og rul dem herefter ud med en kagerulle til de er ovale. og cirka en halv centimeter tykke.
    • Pensl oversiden af de blade ovale dejstykker med smagsneutral olie og fold dem på midten med olien indad. Læg hver bao på bagepapir du har klippet ud i mindre stykker.
    • Lad dine bao hæve igen, i cirka 20 minutter under et rent viskestykke. Det er vigtigt at de er fluffet op over det hele.
    • Imens bao bollerne efterhæver fyldes en gryde cirka halvt op med vand, som bringes i kog.
    • Når vandet koger og dine bao er hævet færdigt, lægges de (stadig på deres bagepapir) ned i en bambusdamper. Der skal gerne være lidt afstand imellem bao bollerne da de hæver når de dampes.
    • Placér din bambusdamper med bao i, oven på gryden med kogende vand og damp dem i 12-14 minutter til de er færdige. Fortsæt til alle bao er dampet.
    • Kom det ønskede fyld i din bao og nyd dem. Velbekomme!

    Noter

    Bao bollerne kan sagtens fryses. 
    Jeg foretrækker at gøre det når de er dampet. Så tager jeg dem op af fryseren og lader dem tø og så damper jeg dem et par minutter til de ar varme.
     
    Idéer til fyld:
    • Asiatisk pulled pork, agurk, gulerod, romainesalat, forårsløg, hoisinsauce (reklamelink), chilimayo (reklamelink) og sesamfrø
    • Panko paneret kyllingefilet med coleslaw, syltede rødløg og chilimayo (reklamelink)
    • Svampe stegt med hvidløg og soya, spidskål, agurk, hoisinsauce (reklamelink) og sesamfrø
    • Panko panerede rejer med snittet spidskål, syltede agurker og wasabimayo
    • Paneret torsk med tartar sauce og snittet spidskål.
    • Grillet andebryst med syltet agurk, forårsløg og teriyaki sauce (reklamelink).
    • Braiseret svinekød med romainesalat, forårsløg, goma dressing & peanuts.
    • Squash i tempuradej med gulerødder, forårsløg og mayo rørt med soya og honning.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af bao:

    Hf 1+2: intet.
    Hf 3: intet.
    Hf 4: hvedemel, maizena majsstivelse.
    Fedt: lidt olie.
    Smagsgiver / Gratis: gær, bagepulver, sukker.

    Næringsindhold
    Bao – Dampede boller med fyld
    Indhold per portion (1 bao)
    Kalorier (kcal) 82.66 Kalorier fra fedt 8
    % Dagligt indtag*
    Fedt 0.89g1%
    Kulhydrater 17.5g6%
    Fibre 0.72g3%
    Sukker 0.88g1%
    Protein 1.7g3%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Hvor mange bao kan du spise?

    Jeg ville spise to bao, og tælle dem som en håndfuld stivelse (hf 4).

    Hvad kan du spise ved siden af?

    Sammen med de bløde bao boller ville jeg spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt.

    Det gør du ved at komme det ønskede fyld i bollerne og eventuelt spise lidt ekstra fyld ved siden af, eksempelvis som en lille salat. Det gør mine gæster endda helt af sig selv, fordi fyldet altid er så lækkert.

    På den måde vil du nemt kunne tilpasse det til sense principperne.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    7 Comments
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments