Asiatisk pulled pork
Mør og saftig asiatisk pulled pork af nakkekoteletter. Det bliver simpelthen ikke nemmere at trylle nakkekoteletter om til den lækreste pulled pork med et asiatisk twist.
Du kender formentlig allerede den klassiske pulled pork af en hel nakkefilet, med rub og barbecue. Serveret i en burgerbolle med coleslaw er det svært at slå af pinden.
Ikke desto mindre har jeg denne gang trukket smagen i en lidt anden retning, og givet den et twist af asien. Simpelthen fordi at det er så vanvittig lækkert i en hjemmelavet bao bolle, selvfølgelig i følgeskab af sprøde grøntsager og lidt chilimayo.
Pulled pork med et asiatisk twist
Denne asiatiske pulled pork har fået sin skønne smag fra blandt andet fiskesauce, hoisin sauce, lime, ingefær og hvidløg. Ud over bao, er kødet også vanvittigt lækkert til rispapirsruller, nudelsalat, pokebowls, pitabrød eller til en pastasalat.
Du kan selvfølgelig også tage den klassiske pulled pork burger og give et asiatisk twist med dette kød, en frisk coleslaw lignende salat med spidskål, gulerødder, forårsløg og limesaft, og så toppet med chilimayo. Dét ville dæleme også være lækkert!
Som du kan se, er anvendelsesmulighederne mange, og det er altså bare at lade fantasien råde dig i den retning du selv foretrækker.
Få opskriften på asiatisk pulled pork her:
Asiatisk pulled pork
Ingredienser
Marinade
- 4 spsk fiskesauce
- 2 øko lime (saft og skal herfra)
- 1,5 spsk honning*
- 2 spsk hoisin sauce*
- 2 tsk hakket ingefær fra glas (du kan også bruge frisk ingefær efter smag)
- 6 fed hvidløg (finthakket)
- 2 spsk sambal oelek* (eller mere hvis du er til krydret mad)
Derud over:
- 500 g nakkekoteletter
- 2 spsk hoisin sauce * (dette skal blandes sammen med kødet inden servering)
Tilberedelse
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og vend nakkekoteletterne godt sammen med. Kom det hele i en lufttæt beholder i 1 døgn (12 timer kan også gøre det, hvis du ikke har tiden til at lade det marinere i 24 timer.
- Kom kød og marinade ned i en støbejernsgryde eller stegeso med låg.
- Kom støbejernsgryden med låg og indhold i ovnen tilbered kødet i 5 timer ved 120 grader varmluft.
- Taget gryden ud af ovnen og hæld marinaden fra, op i en skål, du skal bruge lidt af den.
- Kødet er nu helt mørkt og smuldre når du rører det. Sørg for at alt kødet er trykker fra hinanden. Kom lidt af marinaden tilbage i kødet. Det er ikke mere end cirka en halv deciliter der skal bruges. Tilføj også 2 ekstra spiseskefulde hoisin sauce og vend det hele sammen.
- Servér den færdige asiatiske pulled pork i bløde bao, rispapirsruller, nudelsalat, pokebowls eller hvor du har lyst til det.
Noter
- Kødet kan også sagtens genopvarmes. Tilføj da lidt ekstra af væsken fra marinaden og opvarm køddet i støbejernsgryden i ovnen ved 102 grader varmluft til det er varm. Det giver også en lidt karamelsiret overflade som er lækkert.
- Kødet er fryseegnet efter tilberedning.
Sense Håndfuldsfordeling af asiatisk pulled pork
Hf 1+2: lime, ingefær, hvidløg.
Hf 3: nakkekoteletter.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: fiskesauce, honning, hoisin sauce, sambal oelek.
Hvor meget pulled pork kan du spise?
Du kan fint spise hvad der svarer til en fjerdedel af den færdige portion asiatisk pulled pork og tælle som en håndfuld protein (hf 3).
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af kødet kan du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt. På den måde vil du ende ud med en fyldt spisekasse efter senseprincipperne.