Bao er super lækre, og de er faktisk ret nemme at lave selv. En bao er egentlig en blød kinesisk bolle som er dampet. Bagefter er den fyldt med eksempelvis sprøde grøntsager, dressing og kød, lidt ligesom bittesmå pitabrød. De smager virkelig skønt, og er helt oplagte både til hverdagen og til gæsterne.
Kom vandet i skålen til din røremaskine, opløs gæren i vandet.
I skålen med vand tilføjes hvedemel, maizena majsstivelse, bagepulver, sukker og smagsneutral olie. Ælt dejen godt sammen et par minutter. Kom en rent viskestykker over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager 1-1,5 times tid.
Slå dejen ned, og del den i 18 lige store stykker. Til hvert dejstykke til en lille kugle og rul dem herefter ud med en kagerulle til de er ovale. og cirka en halv centimeter tykke.
Pensl oversiden af de blade ovale dejstykker med smagsneutral olie og fold dem på midten med olien indad. Læg hver bao på bagepapir du har klippet ud i mindre stykker.
Lad dine bao hæve igen, i cirka 20 minutter under et rent viskestykke. Det er vigtigt at de er fluffet op over det hele.
Imens bao bollerne efterhæver fyldes en gryde cirka halvt op med vand, som bringes i kog.
Når vandet koger og dine bao er hævet færdigt, lægges de (stadig på deres bagepapir) ned i en bambusdamper. Der skal gerne være lidt afstand imellem bao bollerne da de hæver når de dampes.
Placér din bambusdamper med bao i, oven på gryden med kogende vand og damp dem i 12-14 minutter til de er færdige. Fortsæt til alle bao er dampet.
Kom det ønskede fyld i din bao og nyd dem. Velbekomme!
Noter
Bao bollerne kan sagtens fryses. Jeg foretrækker at gøre det når de er dampet. Så tager jeg dem op af fryseren og lader dem tø og så damper jeg dem et par minutter til de ar varme.Idéer til fyld: