Græskinspirerede kyllingespyd

by Maria Silje-
graeskinspirerede-kyllingespyd

Jeg er en sucker for spyd, i næsten alle afskygninger, altså vi snakker dem med kød og grøntsager. Særligt elsker jeg kyllingespyd. Denne gang har jeg dog lavet dem uden træspyd, men med forårsløg istedet, how cool is that?  Jeg er hvert fald selv ret imponeret, det er jo en utroligt god start ik? haha..

De er virkeligt lækre, og vi spiste skønne kyllingespyd med en lækker grov spidskålstzatziki, det kan du jo også prøve kræfter med.

 

Opskrift, 4 personer:

400 g hakket kylling
1 æg
1 bundt persille
20 g soltørret tomater
100 g puck ost
1⁄2 løg
1⁄2 tsk tørret oregano
1⁄2 tsk chiliflager
1⁄2 tsk tørret timian
Salt og peber
1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde:

Kom kylling og æg op i en skål og rør det godt sammen, så det bliver en ensartet fars.
Tilføj oregano, chiliflager, timian, salt og peber og rør rundt igen.
Skyl persillen.
Persille, løg og soltørret tomater, hakkes fint, og kommes op i farsen.
Smuldr puck osten op i farsen, rør det grundigt sammen.
Skyl forårsløgene, skær enderne af og halvér dem, så du får 10 stykker.
Tryk farsen fast rundt om forårsløgene, og steg dem i lidt olie til de er gennemstegte.

 


SENSE fordeling:
Du kan plads til 1-2 spsk fedt, 1 1/2 hf grønt (hf1+2) samt 1 hf4

Hf1+2: persille, soltørret tomater, løg, forårsløg
Hf3: kylling, æg, puck ost
Fedt: lidt olie fra stegning
Smagsgiver / Gratis: tørret oregano, chiliflager, tørret timian


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

6 Comments

  1. Malene

    Sikken en god idé at bruge forårsløg som spyd. Det er genialt! Ville det fungere på grill tror du?

    24 . apr . 2017
    • mariasilje

      Tak, ja det er vildt lækkert.
      Jeg ved faktisk ikke om de kan grilles, forårsløgene skal jo ikke have så forfærdeligt længe på en grill, så jeg tror de når at blive helt sorte, medmindre du kommer meget lidt fars på 😀

      Kram Maria Silje

      24 . apr . 2017
  2. Louise

    Det er en vildt lækker opskrift! – mums!
    Jeg lavede din spidskål salat med æbler til og tilføjede salt mandler.
    En rigtig lækker aftensmad 😃

    02 . maj . 2017
    • mariasilje

      Velbekomme!
      Det lyder godt nok lækkert 😄

      // Maria Silje

      03 . maj . 2017
  3. Mai Nørsten

    Tak for fantastisk inspiration👍🏻 Jeg lavede en lidt anderledes kyllinge fars om vores forårsløg og puttede dem i ovnen i stedet😀 Det er helt sikkert en ny farvorit ret 😋

    01 . aug . 2017
    • mariasilje

      det lyder også lækkert at komme dem i ovnen, ja de kan jo varieres i det uendelige.

      Tak for de søde ord, det betyder uendeligt meget 😀

      kh maria Silje

      02 . aug . 2017

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »