Fyldte peberfrugter med grillost

fyldte-peberfrugter-med-grillost

Fyldte peberfrugter er noget af det nemmeste i en travl hverdag. De kan laves med hakket kød, kylling, ris, svampe eller grillost. Ja, det er jo faktisk kun fantasien som sætter grænserne, og dine smagsløg der bestemmer kombinationerne.

Selv kan jeg ret godt lide at lave peberfrugter med fyld af hvad jeg lige har i køleskabet, så der bliver tømt lidt ud, samtidig med at vi får noget lækkert til aftensmad. Denne gang havde jeg en rest bulgur, som fik lov at danne base for fyldet. Og så blev der ellers fundet frem fra køleskab og køkkenskab. I dette tilfælde havde jeg en grillost (jeg bruger denne fra Taverna), som er en saltet græsk inspireret ost, der beholder formen  når den opvarmes.

Personligt kan jeg godt lide vegetarretter, hvor jeg ikke tænker over, at der ikke er noget kød. For så er alle mine smagsløg tilfredsstillet, på bedste vis. Det er den følelse jeg får, når jeg laver fyldte peberfrugter og når jeg laver vegetariske wraps med hummus og blomkål.

Du kan spise de fyldte peberfrugter som de er, eller du kan lave en yoghurtdressing med citron til. De kan også fungere som tilbehør til et stykke kød, i form af et grillet kyllingebryst eller en saftig hakkebøf, hvis du ikke vil undvære kødet.

Jeg håber at opskriften falder i sin smag, og vil være med til at give anledning til smil ved middagsbordet. Velbekomme.

fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4

Få opskriften på fyldte peberfrugter med grillost her:
4.67 fra 3 stemmer
fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4
Fyldte peberfrugter med grillost
Ingredienser
 • 1 dl bulgur
 • 1/2 dåse hakkede tomater
 • 2 fed hvidløg
 • et lille bundt bredbladet persille
 • 1/2 rød peberfrugt
 • 1 lille rødløg
 • 100 g grill ost
 • 1/2 tsk paprika
 • 1 knsp tørret timian
 • salt og peber
 • 3 grønne peberfrugter
Sådan gør du
 1. Start med at skylle bulguren, og kom det derefter i en gryde med 1 1/2 dl vand, samt en smule salt. Kog bulguren 15 minutter under låg. 

 2. Skyl alle grøntsagerne grundigt.

  Skær hvidløg, løg, persille og rød peberfrugt i små tern. og kom det i en skål sammen med bulguren.

 3. Skær grillosten i små tern, og kom den i skålen med grøntsagerne.

 4. I skålen med bulgur, grillost, hvidløg, persille, rød peberfrugt og løg kommes hakkede tomater, paprika, timian, salt og peber.

 5. Skær toppen af de grønne peberfrugter, og rens dem for kernerne.

 6. Fordel grøntsagtfyldet i peberfrugterne, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft, i ca 20 minutter.

Køkken noter

Server de fyldte peberfrugter som de er, eller som tilbehør til fx. disse græskinspirerede kyllingespyd.

Sådan fordeles fyldte peberfrugter med grillost i sense-spisekassen:

For at tilpasse det til sense, vil jeg anbefale at spise én fyldt peberfrugt, og dertil tilføje en lille håndfuld protein (hf3) 1/2 håndfuld grøntsager (hf1+2) og 1-3 spsk fedt.

Hf1+2: hakkede tomater, hvidløg, bredbladet persille, rød peberfrugt, grøn peberfrugt.
Hf3: grillost.
Hf4: intet.
Smagsgiver: paprika, tørret timian, salt og peber.

fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *