Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler
For et par uger siden var min mand og jeg inviteret til middag, hjemme hos min mor. Som altid, tilbød jeg at tage salattjansen. Hvilket der sjovt nok, heller aldrig er nogen protest imod. Ren win win, og så er alle jo glade. Denne gang havde min mor meddelt at hun ville lave kalveculotte og små kartofler med hasselnødder, så jeg valgte at lave en ret enkel bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler, fordi det bare altid er lækkert til en god culottesteg. Dertil bagte jeg også de bedste hvidløgsflutes, som du finder lige her.
Udover at være ret så lækker til festlige måltider, egner denne bønnesalat sig også rigtig godt til hverdag. Den er nemlig hurtig at lave, og virkelig god på madpakken, dagen derpå. Det er jeg ret vild med. For mig at det nemlig en vigtig ting, at maden ikke kun er indbydende til aftensmaden, men også er lækker næste dag på madpakken. Det gør det unægteligt en del sjovere at lave sund mad, og at snuppe madpakke tjansen. Samtidigt får man heller ikke bare rugbrødsmadder med, selvom sådan en æggemad med mayo og karry, nu også kan noget.
Er du også blevet sulten af at kigge på denne skønne bønnesalat? Så snup opskriften herunder.
Velbekomme!
Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler
Ingredienser
- 750 g grønne bønner (frosne, haricots verts)
- 4 spsk saltmandler med røget
- 100 g feta ost
- ½ granatæble
Dressing
- 2 spsk olivenolie*
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk æblecider eddike*
- 1 spsk agavesirup*
- 5 stængler frisk timian
- salt og peber
Tilberedelse
- Fyld en gryde med vand, og bring vandet i kog. Når vandet koger, komme de grønne bønner ned i gryden, og koger med i ca 3 minutter. Lad derefter bønnerne dryppe af i en si.
- Befri alle granatæble kernerne fra granatæblet.
- Hak de paprika saltede mandler groft.
- Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, æblecider eddike, agavesirup, frisk timian, salt og peber.
- Vend dressingen med bønner og granatæble.
- Fordel salaten i en skål eller på et fad.
- Top med grofthakkede paprika saltede mandler og smuldret feta.
- Velbekomme!
Køkkenudstyr
Sense håndfuldsfordeling af bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler
Hf1+2: grønne bønner
Hf3: intet
Hf4: granatæble
Fedt: saltmandler med røget paprika, fetaost, olivenolie
Smagsgiver: citronsaft, æblecider eddike, agavesirup, frisk timian, salt og peber
Jeg ville tage 1/4 af salaten, og tælle den som to håndfulde grøntsager (hf1+2) en kvart håndfuld stivelse (hf4) og 3 spsk fedt. Det betyder at du selv bør tilføje en håndfuld protein (hf3) og en lille håndfuld stivelse (hf4).