Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

De bedste kakaosmåkager

De bedste kakaosmåkager

De bedste kakaosmåkager har fået deres navn, fordi jeg synes at det er de aller bedste jeg har smagt.

Min morfar og mormor har bagt dem lige så længe jeg kan huske. Nu er opgaven givet videre til mig, og jeg har med glæde taget den til mig. For der er altså ingen jul, uden de bedste kakaosmåkager.

De bedste kakaosmåkager

Det er en sjov ting, det med traditioner, nostalgi og vaner. For lige så meget, som jeg elsker at udvikle nye opskrifter, og prøve en masse nyt af, lige så meget holder jeg af, at det traditionelle bevares og bliver lavet præcis som da jeg var barn.

Jeg kan huske at jeg altid fik småkager i en lille fin kagedåse. Min mormor fyldte den med hjemmebag hver jul. Hun sammensatte den lige som hun vidste at jeg aller bedst kunne lide. Med sprøde citronsmåkager og selvfølgelig de aller bedste kakaosmåkager.

Da jeg for 10 år siden gik på efterskole, var min mormor og moster på besøg i december måned, og selvfølgelig havde min mormor taget den lille fine kagedåse med, og fyldt den med mine yndlings kakaosmåkager. De var et hit blandt mine veninder og jeg.

De bedste kakaosmåkager

Få opskriften på de bedste kakaosmåkager her:

Reklamelinks er markeret med*
De bedste kakaosmåkager 4

De bedste kakaosmåkager

4.8 fra 5 stemmer
Antal: 80 stk

Ingredienser

  • 100 g flormelis
  • 5 spsk kakaopulver ((den helt mørke bagekakao))
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør ((rigtig smør, den i papir))

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Skær smøren i små tern og ælt den sammen med de tørre ingredienser. Jeg gør det altid med min røremaskine, men du kan også bruge en foodprocessor eller med hænderne.
  • Når dejen er æltet sammen, og er helt lind, ruller du dejen til to pælser, de skal være ca 4 cm tykke.
  • Kom dejpølserne i køleskabet mindst 3-4 timer, men gerne natten over.
  • Når dejen er helt gennemkold, skærer du 1/2 cm tykker skiver af de dej pølser du rullede tidligere.
  • Fordel småkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.
  • Opbevar småkagerne i kagedåser.

Køkken noter

  • Du kan sagtens lave dejen i god tid, og fryse den. Tag den op ad fryseren, og lad den gerne ligge i køleskabet datten over før du skærer den til småkager. Så kan du få nybagte småkager lige så ofte du lyster.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kakaosmåkager:

I sense sammenhæng ryger småkager i kategorien ‘usmart’, fordi småkager ikke er mad, og indeholder en del kalorier. Jeg ser mange som derfor vælger at småkager er ‘pyt’ og spiser dem, engang imellem, ved siden af dagens 3 spisekasser. Det kan være en fin løsning ind imellem, men hvis du gerne vil sikre at vægten ikke går op ad, fordi du vil nyde et par småkager, vil jeg anbefale at du tæller dem med i dagens spisekasser.

Du kan således fint spise 2-3 småkager, hvis du tæller dem som en her håndfuld stivelse (hf 4). På den måde får du ikke en masse ekstra kalorier.

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: vaniljesukker, formelis.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Langtidsbagte tomater - Søde semidried tomater
Langtidsbagte tomater - Søde semidried tomater
Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje
Kalkun i peanutbutter og tomat sovs
Gæstemad - 33 nemme og lækre opskrifter 8
Gæstemad - 33 nemme og lækre opskrifter
Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya 10
Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu