De bedste kakaosmåkager

De bedste kakaosmåkager

De bedste kakaosmåkager har fået deres navn, fordi jeg synes at det er de aller bedste jeg har smagt.

Min morfar og mormor har bagt dem lige så længe jeg kan huske. Nu er opgaven givet videre til mig, og jeg har med glæde taget den til mig. For der er altså ingen jul, uden de bedste kakaosmåkager.

De bedste kakaosmåkager

Det er en sjov ting, det med traditioner, nostalgi og vaner. For lige så meget, som jeg elsker at udvikle nye opskrifter, og prøve en masse nyt af, lige så meget holder jeg af, at det traditionelle bevares og bliver lavet præcis som da jeg var barn.

Jeg kan huske at jeg altid fik småkager i en lille fin kagedåse. Min mormor fyldte den med hjemmebag hver jul. Hun sammensatte den lige som hun vidste at jeg aller bedst kunne lide. Med sprøde citronsmåkager og selvfølgelig de aller bedste kakaosmåkager.

Da jeg for 10 år siden gik på efterskole, var min mormor og moster på besøg i december måned, og selvfølgelig havde min mormor taget den lille fine kagedåse med, og fyldt den med mine yndlings kakaosmåkager. De var et hit blandt mine veninder og jeg.

De bedste kakaosmåkager

Få opskriften på de bedste kakaosmåkager her:

De bedste kakaosmåkager 1

De bedste kakaosmåkager

4,84 fra 6 stemmer
Antal: 80 stk

Ingredienser

 • 100 g flormelis
 • 5 spsk kakaopulver ((den helt mørke bagekakao))
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 250 g hvedemel
 • 200 g smør ((rigtig smør, den i papir))

Tilberedelse

 • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
 • Skær smøren i små tern og ælt den sammen med de tørre ingredienser. Jeg gør det altid med min røremaskine, men du kan også bruge en foodprocessor eller med hænderne.
 • Når dejen er æltet sammen, og er helt lind, ruller du dejen til to pælser, de skal være ca 4 cm tykke.
 • Kom dejpølserne i køleskabet mindst 3-4 timer, men gerne natten over.
 • Når dejen er helt gennemkold, skærer du 1/2 cm tykker skiver af de dej pølser du rullede tidligere.
 • Fordel småkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.
 • Opbevar småkagerne i kagedåser.

Noter

 • Du kan sagtens lave dejen i god tid, og fryse den. Tag den op ad fryseren, og lad den gerne ligge i køleskabet datten over før du skærer den til småkager. Så kan du få nybagte småkager lige så ofte du lyster.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kakaosmåkager:

I sense sammenhæng ryger småkager i kategorien ‘usmart’, fordi småkager ikke er mad, og indeholder en del kalorier. Jeg ser mange som derfor vælger at småkager er ‘pyt’ og spiser dem, engang imellem, ved siden af dagens 3 spisekasser. Det kan være en fin løsning ind imellem, men hvis du gerne vil sikre at vægten ikke går op ad, fordi du vil nyde et par småkager, vil jeg anbefale at du tæller dem med i dagens spisekasser.

Du kan således fint spise 2-3 småkager, hvis du tæller dem som en her håndfuld stivelse (hf 4). På den måde får du ikke en masse ekstra kalorier.

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: vaniljesukker, formelis.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments