Citronsmåkager

Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør

Citronsmåkager

Sprøde citronsmåkager, der er så nemme at lave, at alle kan være med. De smager virkelig dejligt, og kan sagtens spises året rundt. Men vi laver dem altid til jul.

Julen er en traditionsrig tid på året. Vi har alle vores foretrukne julemad, julekonfekt, og selvfølgelig julesmåkager. Min mormor og morfar har altid bagt citronsmåkager til jul, derfor er de obligatoriske når vi julebager.

Jeg har altid elsker jul, og gør det stadig. I år startede jeg med julefilm, julekalender og julestemning allerede i starten af november. Jeg har trukket den ret længe med julebagning og julepynt, fordi drømmemanden ikke er lige så vild med julen som jeg, og nu er vi jo altså to der bor her hjemme. Derfor nyder jeg det også ekstra meget nu, hvor 1. advent er lige om hjørnet.

Citronsmåkager
Citronsmåkager

Vi skal holde 1. advent hele familien, hjemme hos min moster, med småkagebagning i stor stil. Det gør vi hvert år. Som barn samledes vi og lavede juledekorationer, julepynt og spiste småkager, jeg elskede det som barn. Nu nøjes vi med at bruge en hel dag på at bage julesmåkager og hygge os.

Vi tager altid dej med til at småkagevariant hver, sidste år havde jeg de lækreste julesmåkager med appelsin og kanel med. Mums!

Hvilke julesmåkager foretrækker du?

Citronsmåkager

Få opskriften på citronsmåkager her:

Citronsmåkager 1

Citronsmåkager

Sprøde citronsmåkager, der er så nemme at lave, at alle kan være med. De smager virkelig dejligt, og kan sagtens spises året rundt. Men vi laver dem altid til jul, sådan har min mormor altid gjort.
4,60 fra 15 stemmer
Antal: 100 småkager
Tilberedelse30 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 250 g smør
 • 200 g sukker
 • 2 stk æggeblommer
 • 250 g hvedemel
 • 2 spsk finthakkede mandler
 • 1 spsk citronskal

KØB HOS NEMLIG

  Tilberedelse

  • Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
  • Bland hvedemel, finthakkede mandler og citronskal sammen.
  • Rør melblandingen sammen med smør, sukker og æggeblomme.
  • På bageplader beklædt med bagepapir placerer du småkagerne med to teskeer i små toppe. Der skal være god afstand imellem, da de flader ud.
  • Bag citronsmåkagerne ved 180 grader varmluft i ca. 6-8 minutter, til de er lysebrune i kanten.
  • Lad småkagerne køle helt af, og kom dem derefter i en kagedåse.
  Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

  Sense håndfuldsfordeling af citronsmåkager:

  Sense handler om sund fornuft. Der er altså ingen ting der er forbudt i sense, men det handler om mængderne. Småkager kan fint indgå i en sund og varieret kost, dog ikke hver dag, men engang imellem, hvis du husker at kompensere i dagens øvrige spisekasser, ellers kan det koste dyrt på vægten.

  Én citronsmåkage indeholder cirka 40 kalorier, det vil altså sige, at 10-15 citronsmåkager svarer til 400-600 kalorier og dermed indholdet af en hel sensespisekasse afhængigt at størrelsen på dine hænder.

  Det betyder ikke at du skal holde dig fra alt det søde i julen, men at det kan være en god idé at vælge hvad du vil have på forhånd.

  Jeg ser tit at der bliver skrevet, at småkager er nydelses element eller ‘pyt’, og det er det i og for sig også. Der for det så kan gå galt, er hvis du glemmer at kompensere for de søde sager.

  Eksempelvis ville jeg gemme en håndfuld 4 og en spiseskefuld fedt i en af dagens spisekasser, så der er plads til 2-3 citronsmåkager. Så undgår du at kalorieindtaget stikker helt af.

  Hf 1+2: intet.
  Hf 3: intet.
  Hf 4: hvedemel, sukker.
  Fedt: smør, æggeblommer, mandler.
  Smagsgiver / Gratis: citronskal.

  Citronsmåkager
  Del med nogen du holder af
  Abonner
  Giv besked om
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments