Brunkager – Den bedste opskrift

brunkager-den-bedste-opskrift

I min familie, er brunkager en del af traditionerne til jul. Lige så længe jeg kan huske, har min moster stået for, at bage brunkager til alle julens sammenkomster. Den tradition holder vi fast i, dog har vi udvidet, så vi bager julesmåkager sammen, og får både bagt lidt forskelligt, og får til forskelligt med hjem. Det er virkeligt hyggeligt!
Igen i år har vi gentaget succesen og jeg fik endelig lokket opskriften på de bedste brunkager, ud af min søde moster.

Jeg synes at denne opskrift, giver de aller bedste brunkager. De er helt sprøde, smager helt fantastisk af jul og så er det de bedste, som jeg har smagt.
Værsågod, og velbekomme!

Brunkager-den-bedste-opskrift-web

Brunkager

1/2 kg sukker
1/2 kg smør
1/2 kg sirup
200 g mandler
7 g stødt nelliker
25 g stødt kanel
15 g postaske (opløst i lidt vand)
1 kg hvedemel

 

Fremgangsmåde

Smør, sukker og sirup koges op i en gryde. Potaske, stødt nelliker, stødt kanel og mandler tilsættes. Når massen er lunken tilsættes hvedemel og røres grundigt sammen.

Rul derefter dejen u i 4 stænger ca. 6 cm i diameter. Rul evt direkte på bagepapir.
Stængerne lægges på køl ca et døgn, du bestemmer selv, om du vil lægge dem i køleksabet eller i fryseren.

Når stængerne har hvilket et døgn på køl, skæres de i meget tynde skiver, med en meget skarp kniv og bages på en bageplade, beklædt med bagepapir ved 150-160 grader (varmluft) i ca 10 minutter. Kagerne bliver først sprøde når de er afkølet.

Du kan med fordel lave dejen i god tid, og opbevare stængerne i fryseren, så er de  lige til at skære og bage, når der kommer gæster eller du selv har lyst til brunkager.

 

Er du mere til en version uden tilsat sukker og gluten, har jeg selvfølgelig også en opskrift på dem, lige her.

 


SENSE fordeling
Kager er kager, og skal tænkes som et nydelseselement. Jeg ville spise et par stykker, og spare håndfuld 4 i en af dagens spisekasser.

Hf4: Hvedemel, sukker, sirup
Fedt: Smør, mandler
Smagsgiver: stødt nelliker, stødt kanel, potaske

 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »