Broccoli fladbrød
Broccoli fladbrød, og særligt broccolitoast, er i stor stil populært for tiden. Det lyder måske ret specielt, men det er bestemt ikke uden grund, at de er så populære. De smager nemlig helt vildt godt, og så spare man en masse kulhydrater og stivelse, samtidig med at der kommer ekstra grøntsager ind i måltidet, uden at man egentlig gør så meget for det.
Dette broccoli fladbrød er super lækkert til toast og sandwich, og smager virkelig godt både varme og kolde.
Vil du også gerne gå uden om brødet, men alligevel ikke undvære det helt, så prøv også de her skønne tomatpandekager eller denne snaskede og vanvittigt lækre burgerroulade.
Broccoli fladbrød
Ingredienser
- 1 broccoli med stok
- 4 æg
- ½ spsk fiber husk*
- 6 spsk fedtreduceret sesammel* (kan evt erstattes lige over, med andet fedtreduceret nøddemel, fx mandel eller kokos. Eller med 10 spsk grahamsmel)
- 1 tsk bagepulver*
- 1 ½ tsk salt
Brug brøddene til
- broccolitoast (med ost, kyllingepålæg, sennep og ruccola)
- sandwich
- små pizzaer
Tilberedelse
- Start med at skyl dit broccoli grundigt, så du sikre dig at der ikke er noget jord på.
- Del broccolien i buketter, skræl stokken og skær den i mindre stykker.
- Kom alt broccolien i en foodprocessor og blend det, til at er helt fint.
- Kom den blendede broccoli over i en skål. Tilføj æg, fedtreduceret sesammel, fiber husk, bagepulver og salt, rør det godt sammen.
- Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Fordel broccolidejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i ca. 15 minutter, til det har en pæn gylden overflade.
- Tag det ud af ovnen, og skær med at pizzaskære, sådan at du har 12 lige store stykker, på størrelse med en skive toastbrød.
Noter
- Du kan med fordel, samle brøddene til toast, med ost og kylling mm imellem, og fryse dem, så er de klar til når sulten melder sig.
- Brøddene er fryseegnet. Jeg fryser dem med mellemlægspapir imellem, så er det nemt at tage det ønskede antal op ad fryseren.
- De holder fint 3-4 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
Sense håndfuldsfordeling af broccoli fladbrød
Hf 1+2: broccoli.
Hf 3: æg, fedtreduceret sesammel.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver: fiber husk, salt.
Hvor mange fladbrød kan du spise?
Jeg ville spise to fladbrød, med fyld i mellem. Spiser du to fladbrød vil det være fornuftigt at tælle dem som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld protein (hf 3). Bruger du grahamsmel istedet for fedtreduceret sesammel, ville jeg også tælle en halv håndfuld stivelse med (hf4).
Hvad bør du spise ved siden af?
Ved siden af de to stykker broccoli fladbrød bør du sørge for at få ekstra grøntsager. Gerne halvanden håndfuld (hf 1+2). Derud over, bør du tilføje en halv håndfuld protein (hf 3), det kan være i form af kyllingpålæg, hårdkogt æg eller måske lidt lufttørret skinke.
Laver du dine broccoli fladbrød med fedtreduceret sesammel, har du ikke brugt noget stivelse (hf 4) og kan istedet vælge at gøre brug af en ekstra halv håndfuld protein (hf 3). I sense er det nemlig sådan, at man kan vælge at lave en håndfuld stivelse (hf 4) om til enten her halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) eller en halv håndfuld protein (hf 3).
Til slut bør du også sørge for at få 1-3 spiseskefulde fedt. Det kan eksempelvis være i form af et par skiver god ost.