Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød, og særligt broccolitoast, er i stor stil populært for tiden. Det lyder måske ret specielt, men det er bestemt ikke uden grund, at de er så populære. De smager nemlig helt vildt godt, og så spare man en masse kulhydrater og stivelse, samtidig med at der kommer ekstra grøntsager ind i måltidet, uden at man egentlig gør så meget for det.

Dette broccoli fladbrød er super lækkert til toast og sandwich, og smager virkelig godt både varme og kolde.

Vil du også gerne gå uden om brødet, men alligevel ikke undvære det helt, så prøv også de her skønne tomatpandekager eller denne snaskede og vanvittigt lækre burgerroulade.

Reklamelinks er markeret med*
Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

Svampede broccoli fladbrød, perfekte til broccolitoast, sandwich eller som mini pizzaer.
5 fra 5 stemmer
Antal: 12 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 broccoli med stok
  • 4 æg
  • 1/2 spsk fiber husk*
  • 6  spsk fedtreduceret sesammel* (kan evt erstattes lige over, med andet fedtreduceret nøddemel, fx mandel eller kokos. Eller med 10 spsk grahamsmel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 tsk salt

Brug brøddene til

  • broccolitoast (med ost, kyllingepålæg, sennep og ruccola)
  • sandwich
  • små pizzaer

Sådan gør du

  • Start med at skyl dit broccoli grundigt, så du sikre dig at der ikke er noget jord på.
  • Del broccolien i buketter, skræl stokken og skær den i mindre stykker.
  • Kom alt broccolien i en foodprocessor og blend det, til at er helt fint.
  • Kom den blendede broccoli over i en skål. Tilføj æg, fedtreduceret sesammel, fiber husk, bagepulver og salt, rør det godt sammen.
  • Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Fordel broccolidejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i ca. 15 minutter, til det har en pæn gylden overflade.
  • Tag det ud af ovnen, og skær med at pizzaskære, sådan at du har 12 lige store stykker, på størrelse med en skive toastbrød.

Køkken noter

  • Du kan med fordel, samle brøddene til toast, med ost og kylling mm imellem, og fryse dem, så er de klar til når sulten melder sig.
  • Brøddene er fryseegnet. Jeg fryser dem med mellemlægspapir imellem, så er det nemt at tage det ønskede antal op ad fryseren.
  • De holder fint 3-4 dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af broccoli fladbrød

Hf 1+2: broccoli.
Hf 3: æg, fedtreduceret sesammel.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver: fiber husk, salt.

Næringsindhold
Broccoli fladbrød
Indhold per portion (1 stykke fladbrød)
Kalorier (kcal) 66.8 Kalorier fra fedt 29
% Dagligt indtag*
Fedt 3.2g5%
Kulhydrater 1.9g1%
Fibre 2.4g10%
Protein 6.5g13%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange fladbrød kan du spise?

Jeg ville spise to fladbrød, med fyld i mellem. Spiser du to fladbrød vil det være fornuftigt at tælle dem som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld protein (hf 3). Bruger du grahamsmel istedet for fedtreduceret sesammel, ville jeg også tælle en halv håndfuld stivelse med (hf4).

Hvad bør du spise ved siden af?

Ved siden af de to stykker broccoli fladbrød bør du sørge for at få ekstra grøntsager. Gerne halvanden håndfuld (hf 1+2). Derud over, bør du tilføje en halv håndfuld protein (hf 3), det kan være i form af kyllingpålæg, hårdkogt æg eller måske lidt lufttørret skinke.

Laver du dine broccoli fladbrød med fedtreduceret sesammel, har du ikke brugt noget stivelse (hf 4) og kan istedet vælge at gøre brug af en ekstra halv håndfuld protein (hf 3). I sense er det nemlig sådan, at man kan vælge at lave en håndfuld stivelse (hf 4) om til enten her halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) eller en halv håndfuld protein (hf 3).

Til slut bør du også sørge for at få 1-3 spiseskefulde fedt. Det kan eksempelvis være i form af et par skiver god ost.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Brød og boller, Efterår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Vinter kålsalat
Vinter kålsalat med granatæble
Langtidsbagte tomater - Søde semidried tomater
Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater
Nytårs-salat-med-bacon-og-vindruer1web
Nytårs salat med bacon og vindruer – Ekstra...
Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu