Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Burgerroulade

burgerroulade

Lækker, snasket burgerroulade, fyldt med alt hvad der hører sig til i en god burger, og serveret som en roulade. Det er simpelthen den hyggeligste måde, at servere en hjemmelavet burger.

Burger og roulade har jo faktisk slet intet med hinanden at gøre. Men laves rouladebunden af grøntsager, giver det langt bedre mening, hvorfor den bliver fyldt med køn og grøntsager, og ikke syltetøj og creme.

Hvem elsker ikke en god hjemmelavet burger? Det gør jeg, derfor har jeg lavet en sundere burger roulade, fyldt med grøntsager. Den er bestemt blevet et hit herhjemme, og den bliver gerne lavet når det skal være lidt ekstra hyggeligt.

Noget af det jeg godt kan lide ved en god burgerbolle, er den let søde smag, som en sesambolle har. Det får du også i denne. Jeg har nemlig lavet bunden med gulerødder for at fremskaffe noget sødme, som klæder en burger roulade.

Er du ikke så meget for en let sød rouladebund, kan du prøve at lave en broccolibund. Opskriften er tiltænkt fladbrød, men fungerer også rigtig godt som bund til en burger roulade, du skal blot lade være at skære bunden ud.

Få opskriften på burgerroulade her:

Reklamelinks er markeret med*
burgerroulade

Burgerroulade

4.84 fra 6 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse5 min
Tilberedelse40 min
I alt45 min

Ingredienser

Rouladebund:

  • 400 g gulerødder
  • 4 æg
  • 1/2 spsk HUSK (Den gule)
  • 6 spsk fedtreduceret sesammel (det kan evt. erstattes lige over, med andet fedtreduceret nøddemel, fx mandel. Eller med 10 spsk grahamsmel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • sesamfrø*

Burgerdressing (du kan også bruge en færdigkøbt hvis du hellere vil det)

  • 1/2 dl god mayonaise
  • 1/2 dl skyr
  • 3 spsk ketchup
  • 5 cornichoner
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 tsk paprika*
  • salt og peber

Burgerroulade:

  • 1 rouladebunde (se ovenfor)
  • Burgerdressing efter smag (se ovenfor)
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 4 store håndfulde spinat (frisk)
  • 1/3 agurk
  • 100 g revet cheddar
  • salt og peber

Sådan gør du

Rouladebund

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl gulerødderne, jeg skræller dem ikke, men du kan gøre hvad du bedst kan lide.
  • Skær gulerødderne i mindre stykker.
  • Kom alle gulerødderne i en foodprocessor og blend dem, til de er helt fintblendet, kom det over i en skål.
  • Tilføj æg, sesammel, husk / loppefrøskaller, bagepulver og salt, rør det godt sammen.
  • Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.
  • Fordel gulerodsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den har en pæn gylden overflade.
  • Imens rouladebunden er i ovnen, ligger du en rent viske stykke spredt ud på bordet, lig et stykke bage papir ovenpå. Drys med lidt sesamfrø jævnt fordelt oven på bagepapiret.
  • Når rouladebunden er færdig, tager du den ud af ovnen og ligger med oversiden ned mod sesamfrøene på det andet bagepapir. Fjern forsigtigt det bagepapir som sidder på rouladebunden, altså det, som var med i ovnen.
  • Fordel osten oven på rouladebunden og læg derefter bagepapiret tilbage oven på osten. Luk viskestykket omkring, så du holder på varmen, og osten kan smelte.

Burgerdressing:

  • Kom alle ingredienserne op i en skål og blend med en stavblender, smag til med salt og peber.

Burgerroulade:

  • Imens din rouladebund er i ovnen, steger du det hakkede oksekød krydret med salt og peber. Derefter skyller du spinaten, og dupper den tør i et rent viskestykke. Hak løget, så fint eller groft som du foretrækker. Skær agurken i tynde skiver, hvis de bliver for tykke er rouladen svær at rulle.

Nu skal du samle din burgerroulade.

  • Fordel spinaten oven på rouladebunden med smeltet ost. Derefter fordeler du løg, agurk, burgerdressing og det stegte hakket oksekød.
  • Rul rouladen forsigtigt men stramt sammen , lad det ligge 3-4 minutter rullet ind i bagepapir og viskestykke, så holder den bedre formen når du skal til at skære den.
  • Jeg satte træspyd i min roulade, og skar imellem træ spyddene, for at den bevarede den pæne form, det behøves ikke, men det ser pænt ud ved servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af burgerroulade

Hf 1+2: gulerødder, cornichoner, løg, spinat, agurk.
Hf 3: æg, fedtreduceret sesammel, oksekød.
Hf 4: intet.
Fedt: sesamfrø, mayonaise, cheddar.
Mælk: skyr.
Smagsgiver / gratis: husk, bagepulver, salt, ketchup, dijon sennep, paprika.

Næringsindhold
Burgerroulade
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 477 Kalorier fra fedt 236
% Dagligt indtag*
Fedt 26.25g40%
Kulhydrater 16.75g6%
Fibre 9g38%
Protein 43.75g88%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget burgerroulade kan du spise?

Hvis du spiser 1/4 af rouladen, er du rigtig fint dækket ind på alle håndfulde.

En hel burgerroulade er tiltænkt til 4 personer. Spiser du en fjerde af rouladen vil du derfor være fornuftigt dækket ind på grøntsager (hf 1+2), protein (hf 3), stivelse (hf 4) samt fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Du har ikke flere håndfulde til rådighed, når du har spist en fjerdedel af burgerrouladen. Hvis du stadig er sulten, kan du spise lidt ekstra grøntsager, da det giver god mæthed, men indeholder så mange kalorier.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Hvidløgsflutes - Nemme og smagfulde hvidløgsbrød 3
Hvidløgsflutes - Nemme og smagfulde hvidløgsbrød
Porretærte med fuldkornsbund
Porretærte med fuldkornsbund
gulerodskage smoothie
Gulerodskage smoothie - vegansk og uden tilsat sukker
Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje
Edamamesalat med appelsin og valnødder
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu