Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Burgerroulade

Gå til opskrift Udskriv
burgerroulade

Lækker, snasket burgerroulade, fyldt med alt, hvad der hører sig til, i en god burger, og serveret som en roulade. Det er simpelthen den hyggeligste måde, at servere en hjemmelavet burger.

Burger og roulade har jo faktisk slet intet med hinanden at gøre. Men laves rouladebunden af grøntsager, giver det langt bedre mening, at den bliver fyldt med kød og grøntsager, og ikke syltetøj og creme.

Hvem elsker ikke en god hjemmelavet burger? Det gør jeg, derfor har jeg lavet en sundere burgerroulade, eller big mac roulade, som den også bliver kaldt, fyldt med grøntsager. Den er bestemt blevet et hit herhjemme, og den bliver gerne lavet når det skal være lidt ekstra hyggeligt.

Noget af det jeg godt kan lide ved en god burgerbolle, er den let søde smag, som en sesambolle har. Det får du også i denne. Jeg har nemlig lavet bunden med gulerødder for at fremskaffe noget sødme, som klæder en burger roulade.

Er du ikke så meget for en let sød rouladebund, kan du prøve at lave en broccolibund. Opskriften er tiltænkt fladbrød, men fungerer også rigtig godt som bund til en burger roulade, du skal blot lade være at skære bunden ud.

Få opskriften på burgerroulade her:

Reklamelinks er markeret med*
Burgerroulade 1

Burgerroulade

4.91 fra 10 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse5 min
Tilberedelse40 min
I alt45 min

Ingredienser

Rouladebund:

  • 400 g gulerødder
  • 4 æg
  • ½ spsk HUSK (Den gule)
  • 6 spsk fedtreduceret sesammel* (det kan evt. erstattes lige over, med andet fedtreduceret nøddemel, fx mandel. Eller med 10 spsk grahamsmel)
  • 1 tsk bagepulver*
  • ½ tsk salt
  • sesamfrø*

Burgerdressing (du kan også bruge en færdigkøbt hvis du hellere vil det)

  • ½ dl god mayonaise
  • ½ dl skyr
  • 3 spsk ketchup
  • 5 cornichoner
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 tsk paprika*
  • salt og peber

Burgerroulade:

  • 1 rouladebunde (se ovenfor)
  • Burgerdressing efter smag (se ovenfor)
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 4 store håndfulde spinat (frisk)
  • ⅓ agurk
  • 100 g revet cheddar
  • salt og peber

Tilberedelse

Rouladebund

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl gulerødderne, jeg skræller dem ikke, men du kan gøre hvad du bedst kan lide.
  • Skær gulerødderne i mindre stykker.
  • Kom alle gulerødderne i en foodprocessor og blend dem, til de er helt fintblendet, kom det over i en skål.
  • Tilføj æg, sesammel, husk / loppefrøskaller, bagepulver og salt, rør det godt sammen.
  • Lad dejen stå og hvile i ca. 15 minutter.
  • Fordel gulerodsdejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den har en pæn gylden overflade.
  • Imens rouladebunden er i ovnen, ligger du en rent viske stykke spredt ud på bordet, lig et stykke bage papir ovenpå. Drys med lidt sesamfrø jævnt fordelt oven på bagepapiret.
  • Når rouladebunden er færdig, tager du den ud af ovnen og ligger med oversiden ned mod sesamfrøene på det andet bagepapir. Fjern forsigtigt det bagepapir som sidder på rouladebunden, altså det, som var med i ovnen.
  • Fordel osten oven på rouladebunden og læg derefter bagepapiret tilbage oven på osten. Luk viskestykket omkring, så du holder på varmen, og osten kan smelte.

Burgerdressing:

  • Kom alle ingredienserne op i en skål og blend med en stavblender, smag til med salt og peber.

Burgerroulade:

  • Imens din rouladebund er i ovnen, steger du det hakkede oksekød krydret med salt og peber. Derefter skyller du spinaten, og dupper den tør i et rent viskestykke. Hak løget, så fint eller groft som du foretrækker. Skær agurken i tynde skiver, hvis de bliver for tykke er rouladen svær at rulle.

Nu skal du samle din burgerroulade.

  • Fordel spinaten oven på rouladebunden med smeltet ost. Derefter fordeler du løg, agurk, burgerdressing og det stegte hakket oksekød.
  • Rul rouladen forsigtigt men stramt sammen , lad det ligge 3-4 minutter rullet ind i bagepapir og viskestykke, så holder den bedre formen når du skal til at skære den.
  • Jeg satte træspyd i min roulade, og skar imellem træ spyddene, for at den bevarede den pæne form, det behøves ikke, men det ser pænt ud ved servering.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af burgerroulade

Hf 1+2: gulerødder, cornichoner, løg, spinat, agurk.
Hf 3: æg, fedtreduceret sesammel, oksekød.
Hf 4: intet.
Fedt: sesamfrø, mayonaise, cheddar.
Mælk: skyr.
Smagsgiver / gratis: husk, bagepulver, salt, ketchup, dijon sennep, paprika.

Næringsindhold
Burgerroulade
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 477 Kalorier fra fedt 236
% Dagligt indtag*
Fedt 26.25g40%
Kulhydrater 16.75g6%
Fibre 9g38%
Protein 43.75g88%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget burgerroulade kan du spise?

Hvis du spiser 1/4 af rouladen, er du rigtig fint dækket ind på alle håndfulde.

En hel burgerroulade er tiltænkt til 4 personer. Spiser du en fjerde af rouladen vil du derfor være fornuftigt dækket ind på grøntsager (hf 1+2), protein (hf 3), stivelse (hf 4) samt fedt.

Hvad bør du spise ved siden af?

Du har ikke flere håndfulde til rådighed, når du har spist en fjerdedel af burgerrouladen. Hvis du stadig er sulten, kan du spise lidt ekstra grøntsager, da det giver god mæthed, men indeholder så mange kalorier.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med oksekød, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Grillede asparges med laks og ruccola

Grillede asparges med laks og rucola

hokkaidosuppe I sort skål

Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser

Sund porretærte me fuldkornsbund og ost

Porretærte med fuldkornsbund

Oksegryde med sommergrønt

Oksegryde med sommergrønt

Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

Hjemmelavet jordbær rabarber marmelade i glas med sløjfe om.

Jordbær rabarber marmelade

Skål med kylling fajita serveret med hvidløgsris og limedressing

Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing

Bløde gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Gammeldags fastelavnsboller med creme og syltetøj

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.