Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Brændte mandler

Gå til opskrift Udskriv
Sprøde brændte mandler anrettet i krystalskål.

Klassiske brændte mandler, sådan om du kender dem fra diverse julemarkeder eller på gader og stræder i byen, hvor duften af jul og lune mandler med lækker gylden karamel spreder sig. Jeg får altid lyst til at købe nogle når jeg går forbi sådan en bod hvor de sælges.

Kommer du ikke lige forbi sådan en bod, eller vil du bare gerne give dig i kast med at lave de brændte mandler selv, så vil jeg guide dig igennem fremgangsmåden her. Det er nemlig slet ikke så svært, som mange måske tror.

Spiselige gaver

Jeg er personligt ret vild med hjemmelavede- og/eller spiselige gaver. Her op til jul er det jo oplagt at lave lækre julegodter, og give i værtindegave der hvor du kommer på besøg i december måned.

Og her er de sukkerbrændte mandler jo et rigtig godt bud på en hyggelig hjemmelavet værtindegave. Du kan også lave en lille kurv med flere skønne lækkerier. Du kan eksempelvis fylde kurven med aromatisk appelsinmarmelade, sprøde julesmåkager med appelsin og kanel, saftige mandeltoppe med appelsin og verdens bedste kakaosmåkager.

Okay jeg kan godt se der er lidt meget med appelsin, men jeg synes altså virkelig også at appelsin hører sig til her i julen, haha. Uanset hvad du fylder i sådan en lækker kurv, tør jeg godt love at modtageren vil blive rigtig glad.

Tips til brændte mandler

  • Opbevaring – Du kan både opbevare mandlerne i et lufttæt glas, en cellofanpose eller i en papirspose.
  • Smag – Vil du give de brændte mandler et lille twist, kan du tilføje en teskefuld kanel, lidt lakridspulver, vaniljepulver, kardemomme, flagesalt eller appelsinskal. Det giver en dejlig smag til mandlerne.
  • Tålmodighed – Hav tålmodighed når du laver sukkerbrændte mandler, det giver det bedste resultat. Og på den måde sikre du dig, at du får perfekte brændte mandler.
Sprøde brændte mandler anrettet i krystalskål.

Få opskriften på brændte mandler her:

Reklamelinks er markeret med*
Sprøde brændte mandler anrettet i krystalskål.

Brændte mandler

Klassiske brændte mandler, sådan om du kender dem fra diverse julemarkeder eller på gader og stræder i byen, hvor duften af jul og lune mandler med lækker gylden karamel spreder sig.
5 fra 2 stemmer
Tilberedelse15 min

Ingredienser

  • 100 g mandler*
  • 100 g sukker
  • 4 spsk vand
  • 1 knsp flagesalt* (kan undlades.)

Tilberedelse

  • Kom mandler, sukker og vand på en stegepande, og bring det i kog ved middel varme. Rør i mandlerne undervejs. Når sukkeret begynder at tykne drys lidt flagesalt på mandlerne.
  • Når vandet fordamper vil sukkeret begynde at krystallisere, fortsæt med at røre i mandlerne med jævne mellemrum.
  • Når sukkeret er krystalliseret og blevet hvidt, skruer du en lille smule ned for varmen, nu skal sukkeret nemlig smelte en lille smule uden på mandlerne, så de bliver fine, gyldne, let blanke og sprøde. Det er også nu den karakteristiske duft begynder at sprede sig i køkkenet. Sørg for at røre rundt i mandlerne hele tiden, og pas på at sukkeret ikke smelter for meget, for så glider det simpelthen af mandlerne.
  • Når sukkeret på mandlerne er blevet gyldent og let blankt er de færdige.
  • Fordel dem på et stykke bagepapir, sørg for at slikke dem ad med en ske eller gaffel, ellers har du et stor hård klump når de er kølet af.

Noter

  • Opbevaring – Du kan både opbevare de brændte mandler i et lufttæt glas, en cellofanpose eller i en papirspose.
  • Smag – Vil du give de brændte mandler et lille twist, kan du tilføje en teskefuld kanel, lidt lakridspulver, vaniljepulver, kardemomme, flagesalt eller appelsinskal. Det giver en dejlig smag til mandlerne.
  • Tålmodighed – Hav tålmodighed når du laver brændte mandler, det giver det bedste resultat. Og på den måde sikre du dig, at du får perfekte brændte mandler.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af brændte mandler

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: mandler.
Smagsgiver / Gratis: sukker, vand.

Næringsindhold
Brændte mandler
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 503.78 Kalorier fra fedt 258
% Dagligt indtag*
Fedt 28.64g44%
Kulhydrater 45.94g15%
Fibre 10.27g43%
Sukker 27.02g30%
Protein 11.35g23%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange mandler kan du spise?

Du kan spise op til 3 spiseskefulde af de brændte mandler og tælle dem som 3 spiseskefulde fedt. Da mandler er fedt, og sukkeret gør at mandlerne fylder lidt mere, vurderer jeg at det går okay op i en højere endhed.

1 spiseskefuld brændtemandler = 1 spiseskefuld fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse har spisekassen også plads til to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en håndfuld stivelse (hf 4). Vil du gerne kunne bruge lidt fedt til tilberedningen af ovenstående, kan du spise færre sukker mandler.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter kage og søde sager, Snacks, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Cremet tomatsuppe med pasta, serveret i keramikskåle.

Tomatsuppe med pasta

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Saltmandler med røget paprika

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte

Vegansk chokolademousse

Sprød, rå blomkålssalat med feta, æbler og sennepsdressing

Blomkålssalat med feta, æble og sennepsdressing

tarteletter

Tarteletter med varmrøget laks

Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.