Julesmåkager med appelsin og kanel

Julesmåkager med appelsin og kanel

Hvert år samles vi i min familie, og bager et hav at lækre julesmåkager. Vi alle medbringer dej til en småkagevariant, og så går den store julebagedag ellers igang. Det er simpelthen bare så hyggeligt, og en af de juletraditioner, som jeg glæder mig mest til, år efter år.

I år blev mit bidrag disse skønne julesmåkager med appelsin og kanel, som i den grad har smag af jul. Det er næsten blevet tradition, at jeg afprøver en ny idé, hver år. Imens min familie kører sikkert, med de aller bedste brunkager, jødekager, vaniljekager med glasur og kokos, og så selvfølgelig et par af min morfars gamle opskrifter, som har fulgt familien i flere generationer efterhånden. 

Hvilke småkager laver i altid til jul?

Julesmåkager med appelsin og kanel
Julesmåkager med appelsin og kanel
Julesmåkager med appelsin og kanel 1
Julesmåkager med appelsin og kanel

Julesmåkager med appelsin og kanel

4,91 fra 11 stemmer
Antal: 90 stk

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 300 g koldt smør
  • 1 æg
  • 3 økologiske appelsiner (kun skallen, finrevet)
  • 1 tsk stødt kanel*
  • 1 knsp flagesalt

Tilberedelse

  • Bland mel, flormelis, kanel, salt og appelsinskal i den skål, du vil lave dejen i. Jeg rører altid min dej på min røremaskine, men med tålmodighed og gode muller, kan du sagtens lave den i hånden. 
  • Skær smøren i små stykker, og ælt den sammen med melblandingen, lidt ad gangen.
  • Når alt smøren er æltet sammen med melblandingen til en jævn dej, æltes ægget også ind i dejen.
  • Rul dejen i 3 ruller, ca 15 cm lange.
  • Læg dejen i fryseren, i mindst 1 time, gerne natten over.
  • Når rullerne er helt gennemkolde og hårde, skæres de i 1/2 cm tykke skiver, og fordeles på en bageplade med bagepapir.
  • Bag julesmåkagerne ca 7-8 minutter ved 200 grader, alm ovn.
  • Lad småkagerne køle af, inden de pakkes i kagedåser.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af julesmåkager med appelsin og kanel:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: flormelis, appelsinskal, stødt kanel, flagesalt.

Julen står for døren, og du vil men garanti blive udsat for flere fristelser end du kan tælle på dine hænder. Sådan plejer det i hvertfald at være hele december hos mig. Det kan være virkelig fristende at gå i krig med hver og én af alle de lækre julegodter, hvis du gør det, har du helt sikkert også prøvet at stå efter jul, og har taget et par kilo på.

Sådan behøver det dog slet ikke at være. Du kan istedet planlægge, at du må smage en lille smule af dét du har aller mest lyst til. Så tager det ikke så nemt overhånd.

Jeg anbefaler ikke at småkager og andre søge sager, er hverdagskost, slet ikke. Men hvis du gerne vil tælle dine julesmåger med i dagens spisekasser, så vil jeg anbefale, at du sparer 3 spsk fedt og 1 hf4, så er der nok plads til 5-6 små småkager.

Pøj pøj, og rigtig glædelig jul.

Julesmåkager med appelsin og kanel
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments