Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

bøf stroganoff

Skøn bøf stroganoff med svampe. Her er den serveret med en kartoffelmos fyldt med skjult blomkål og et tvist af peberrod. Det er bare hammer lækkert.

Rigtig mange danskere er hjemme i disse uger, det giver mere frirum til at lave simreretter, bage boller og være sammen med familien. Måske skal du arbejde imens du er der hjemme? Det skal jeg. Jeg har min arbejdsplads her hjemme, så jeg kan fortsætte med at lave lækre opskrifter til glæde og gavn for dig.

Simreretter er skønne, når man har lidt ekstra tid. Du bruger ikke længere tid på at lave maden, end hvis du laver pasta med kødsovs, for gryden passer sig selv, imens du kan lave alt muligt andet.

Jeg foretrækker at lave en god stor portion, når jeg laver bøf stroganoff og andre simreretter. Det gør jeg, fordi jeg fryser det ned i portioner. Så er det nemt at tage en portion op af fryseren hvis vi kommer sent hjem og har lyst til nem aftensmad.

Er du ligesom jeg, glad for gryderetter, vil jeg foreslå at du tager et kig på denne kalkun i peanutbutter og tomat sovs, eller hvad med en god butter chicken med ekstra grøntsager? Mulighederne er mange, det er bare at dykke ned i opskrifterne, og lave din favorit.

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål 2
Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål 4
Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål 6
Reklamelinks er markeret med*
Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål 8

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

5 fra 7 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse45 min
I alt1 t

Ingredienser

Bøf stroganoff

  • 840 g skært oksekød
  • 500 g løg ((3 store))
  • 25 g hvidløg
  • 140 g brune champignoner
  • 140 g koncentreret tomatpure
  • 2 1/2 spsk paprika
  • 3 laurbærblade
  • 1 oksebuillon terning
  • 7 dl vand
  • 1 1/2 dl madlavningsfløde 18%
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g enoki svampe
  • salt og peber

Kartoffelmos

  • 800 g kartofler
  • 800 g blomkål
  • frisk fintrevet peberrod
  • salt og peber

Dertil

  • 60 g sprødstegt seranoskinke
  • frisk brøndkarse

Sådan gør du

Bøf stroganoff

  • Fjen skallen fra løg og hvidløg. Skær løgene i tynde både, og hviløget i små tern.
    Rens champignonerne for jord og skær enderne af. Skær derefter champignonerne i 4 dele.
    Skær enderne af enoki svampene.
  • Varm en stegepande godt op med en spsk. olivenolie. Brun kødet lidt ad gangen. Kom det i en stor gryde når det er brune.
  • Brun herefter løg, hvidløg og champignoner lidt ad gangen, kom det ned i gryden til kødet. Tilføj mere olie, hvis det er nødvendigt.
  • Når det hele er brunet af, kommer du lidt af vandet på stegepanden, for at få smagen med fra da du brunede kød og grøntsager. Kom vandet ned i gryden.
  • I gryden med kød, løg og champignoner kommes paprika, laurbærblade, tomatpure, vand og madlavningsfløde. Bring det i kog, og lad det simre i cirka 45 min. til kødet er helt mørt.
  • Smag sovsen til med salt og peber.
  • Lige inden servering kommer du enoki svampene ned i gryderetten. Server straks, med mos, seranoskinke og brøndkarse.

Kartoffelmos

  • Stræl kartoflerne, og skyld blomkålen grundigt. Skær begge dele i mindre stykker og kom det i en gryde med vand.
  • Kog kartoflerne og blomkålen uden salt, til det er helt mørt.
  • Hæld alt vandet fra, og mos det med en elpisker eller i en røremaskine.
  • Smag mosen til med frik fintrevet peberrod, salt og peber.

Køkken noter

  • Retten er fryseegnet, og kan med fordel fryses i små bakker, med både mos og gryderet, så kan det nemt opvarmes i ovnen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

Hf 1+2: løg, hvidløg, brune champignoner, koncentreret tomatpure, enoki svampe, blomkål, peberrod, brøndkarse.
Hf 3: skært oksekød, serano skinke.
Hf 4: kartofler.
Fedt: madlavningsfløde 15%, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: paprika, laurbærblade, oksebuillon terning, .

Næringsindhold
Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 406.37 Kalorier fra fedt 129
% Dagligt indtag*
Fedt 14.37g22%
Kulhydrater 36.62g12%
Fibre 8g33%
Sukker 2.6g3%
Protein 31.75g64%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Jeg vurderer at du er ret fornuftigt dækket på grøntsager (hf 1+2), protein (hf 3) samt stivelse (hf 4). Dertil får du cirka 1 1/2 spsk. fedt. Du kan altså sagtens supplere med 1 1/2 spsk. pr. person, eller gemme fedtet til lidt mandler eller mørk chokolade til aftenkaffen.

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål 10

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Små æblegaletter med timian og marcipan
Små æblegaletter med timian og marcipan
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann
chili con carne
Chili con carne med kylling
Indisk kylling med ristet blomkål 15
Indisk kylling med ristet blomkål
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu