Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Cremet kalkun i peanutbutter og tomatsovs er fyldt op med skjulte grøntsager og smager samtidig virkelig godt.

Denne gryderet med kalkun er uden fløde, men har stadig en tyk og cremet sovs, hemmeligheden er blomkål. Nej du kan altså ikke smage blomkålen, det bliver overdøvet af tomat og peanutbutter.

Blomkålssovs er noget i er ret glade for, en af bloggen mest populære retter er i alle tilfælde denne kylling i blomkålskarry, og jeg forstår jer virkelig godt, for det er faktisk også en af mine personlige hverdagsfavoritter.

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs
Kalkun i peanutbutter og tomat sovs
Reklamelinks er markeret med*
Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

5 fra 7 stemmer
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst ((ca. 600 gram))
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 600 g blomkål
  • 1 dåse tomatpassata ((purerede tomater))
  • 1 ltr vand
  • 2 hønsebouillon terninger
  • 2 laurbærblade
  • 3 spsk peanutbutter
  • 1 citron
  • 200 g cherrytomater
  • salt og peber

Dertil

  • Ris eller blomkålsris

Sådan gør du

  • Skær kalkunbrystet ud i grove tern, krydder med salt, peber og friskpresset hvidløg. Lad det trække i 15-20 minutter.
  • Vask og skyl grøntsagerne. Skær løgene i tern. Del blomkålen i mindre stykker så skal det ikke koge så lang tid. Halvér cherrytomaterne.
  • Kom en spsk. olie i en stor gryde, og brun løgene af i olien.
  • Tilføj blomkål, tomatpassata, laurbærblade, vand og hønsebouillon terninger til de brunede løg i gryden. Bring gryden i kog og lad det simre til blomkålen er helt mør. Dette tager ca 20-30 minutter afhængigt at størrelsen på dine blomkålsstykker. Er blomkålen ikke kogt nok, vil du få en grynet sovs.
  • Varm imens en stegepande med olie og steg kalkunen. Den skal have en god stegeskorpe, da det er med til at give smag til retten. Hæld væsken fra det stegte kalkun op i gryden med sovs.
  • Når blomkålen er helt mør, tager du laurbærbladene op ad gryden og blender sovsen med en stavblender til den er helt cremet.
  • Tilføj peanutbutter og det stegte kalkun til sovsen, og rør det godt sammen. Lad det koge med i ca. 5 minutter. Ønsker du en tyndere sovs, kan du tilføje lidt ekstra vand og hønsebouillon, ønsker du en tykkere sovs lader du den koge videre uden låg, til du opnår den ønskede konsistens.
  • Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber.
  • Vend de halverede cherrytomater ned i sovsen og lad det simre 2 minutter til tomaterne er varme.
  • Servér den færdige kalkun i peanutbutter og tomat sovs toppet med friske tomater, revet citronskal og persille. (Det er pænt med lidt grønt på toppen.) og servér dampede ris eller blomkålsris ved siden af.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kalkun i peanutbutter og tomat sovs:

Hf 1+2: hvidløg, løg, blomkål, tomatpassata, cherrytomater.
Hf 3: Kalkunbryst.
Hf 4: evt. ris.
Fedt: olivenolie, peanutbutter.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon terning, laurbærblade, citronsaft, salt, peber.

Du får en meget fornuftig spisekasse, hvis du spiser en portion kalkun i peanutbutter og tomat sovs med ris. Du er nemlig fint dækket på grøntsagerne (hf 1+2), får den fin mængde protein (hf 3), vælger du at spise ris til gryderetten kan du tage en håndfuld, og har dermed også fået din stivelse (hf 4). Derimod får du faktisk kun én spiseksefuld fedt, sense anbefaler 1-3 spiseskefulde, så du kan frit vælge om du vil have 1-2 spisekefulde fedt ved siden af.

Velbekomme!

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Ramsløgpesto
Ramsløgpesto
burgerroulade
Burgerroulade
Mørksej i tomatsovs 8
Mørksej i tomatsovs
saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje
Saltmandler med røget paprika
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu