Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Cremet kalkun i peanutbutter og tomatsovs er fyldt op med skjulte grøntsager og smager samtidig virkelig godt.

Denne gryderet med kalkun er uden fløde, men har stadig en tyk og cremet sovs, hemmeligheden er blomkål. Nej du kan altså ikke smage blomkålen, det bliver overdøvet af tomat og peanutbutter.

Blomkålssovs er noget i er ret glade for, en af bloggen mest populære retter er i alle tilfælde denne kylling i blomkålskarry, og jeg forstår jer virkelig godt, for det er faktisk også en af mine personlige hverdagsfavoritter.

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs
Kalkun i peanutbutter og tomat sovs
Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

5 fra 8 stemmer
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dertil

 • Ris eller blomkålsris

Tilberedelse

 • Skær kalkunbrystet ud i grove tern, krydder med salt, peber og friskpresset hvidløg. Lad det trække i 15-20 minutter.
 • Vask og skyl grøntsagerne. Skær løgene i tern. Del blomkålen i mindre stykker så skal det ikke koge så lang tid. Halvér cherrytomaterne.
 • Kom en spsk. olie i en stor gryde, og brun løgene af i olien.
 • Tilføj blomkål, tomatpassata, laurbærblade, vand og hønsebouillon terninger til de brunede løg i gryden. Bring gryden i kog og lad det simre til blomkålen er helt mør. Dette tager ca 20-30 minutter afhængigt at størrelsen på dine blomkålsstykker. Er blomkålen ikke kogt nok, vil du få en grynet sovs.
 • Varm imens en stegepande med olie og steg kalkunen. Den skal have en god stegeskorpe, da det er med til at give smag til retten. Hæld væsken fra det stegte kalkun op i gryden med sovs.
 • Når blomkålen er helt mør, tager du laurbærbladene op ad gryden og blender sovsen med en stavblender til den er helt cremet.
 • Tilføj peanutbutter og det stegte kalkun til sovsen, og rør det godt sammen. Lad det koge med i ca. 5 minutter. Ønsker du en tyndere sovs, kan du tilføje lidt ekstra vand og hønsebouillon, ønsker du en tykkere sovs lader du den koge videre uden låg, til du opnår den ønskede konsistens.
 • Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber.
 • Vend de halverede cherrytomater ned i sovsen og lad det simre 2 minutter til tomaterne er varme.
 • Servér den færdige kalkun i peanutbutter og tomat sovs toppet med friske tomater, revet citronskal og persille. (Det er pænt med lidt grønt på toppen.) og servér dampede ris eller blomkålsris ved siden af.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kalkun i peanutbutter og tomat sovs:

Hf 1+2: hvidløg, løg, blomkål, tomatpassata, cherrytomater.
Hf 3: Kalkunbryst.
Hf 4: evt. ris.
Fedt: olivenolie, peanutbutter.
Smagsgiver / Gratis: hønsebouillon terning, laurbærblade, citronsaft, salt, peber.

Du får en meget fornuftig spisekasse, hvis du spiser en portion kalkun i peanutbutter og tomat sovs med ris. Du er nemlig fint dækket på grøntsagerne (hf 1+2), får den fin mængde protein (hf 3), vælger du at spise ris til gryderetten kan du tage en håndfuld, og har dermed også fået din stivelse (hf 4). Derimod får du faktisk kun én spiseksefuld fedt, sense anbefaler 1-3 spiseskefulde, så du kan frit vælge om du vil have 1-2 spisekefulde fedt ved siden af.

Velbekomme!

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments