Ovnbagt svinemørbrad med masser af smag

by Maria Silje-
ovnbagt-svinemoerbrad

Opskrift: (4 personer)
1 svinemørbrad
1,5 tsk paprika
1/2 tsk Cayenne peber
1 tsk timian
1 tsk basilikum
1 tsk salt
1 spsk olivenolie1 oma madlavningsfløde
3 dl vand
1 grøntsagsbouillon terning
1 løg
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Afpuds mørbraden, og brun den på en pande. Læg den op i et ildfastfad og smør den ind i olivenolie. 
Bland paprika, cayenne peber, timian, basilikum og salt i en lille skål, og gnub det godt ind i kødet.
Skær løget i små tern og brun det på en pande i en smule olie. Læg løgene i det ildfaste fad ved siden af mørbraden.
Hæld 3 dl kogende vand i en skål, op opløs bouillon terningen deri. Hæld fløden i skålen, krydder med salt og peber og rør det sammen. Hæld det op i fadet til mørbraden.
Kom hele fadet i ovnen, i 35-40 minutter ved 200 grader, eller til det en har kernetemperatur på 80 grader.
Når det er taget ud af ovnen, skærer du mørbraden i skiver, og ligger den på et fad, eller ned i sovsen igen.

Tip. Smager fantastisk med hasselbagte kartofler og spidskålssalat.

SENSE: du får dækket Hf3 + 3 spsk fedt.
Hf1+2: løg
hf3: svinemørbrad
fedt: olie, madlavningsfløde
smagsgiver: Bouillon, krydderier


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »