Mørbrad A la thai

by mariasilje-
moerbrad-a-la-thai

//Afiliate

Mørbrad er en ret populær spise, men ofte synes jeg det kan være svært at lave den anderledes, og ny, i forhold til hvad man kender. 

Jeg har forsøgt mig frem, og endt ud i denne lækre sag, af en thai inspireret mørbradgryde. Den er helt perfekt let sød, krydret og knasende. SÅ er du til det asiatisk inspirerede køkken, så prøv denne ret.

 

Opskrift, 4 personer:

1 afpudset svinemørbrad 2 spsk. olie
2-4 tsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk (extra smooth fra Santa Maria)
1-2 tsk. sambal oelek
1 rød peberfrugt
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. alm. sukrin
1⁄2 tsk. salt
50 g finthakkede peanuts

Tilbehør:
ris og dampede broccoli-buketter

 

Fremgangsmåde:

Start med at afpudse din mørbrad, derefter skære du den I ca 1⁄2 cm tykke skiver.

Skær peberfrugten i strimler.

Steg kødet sammen med den røde karrypaste, I 3-4 minutter, på en varm stegepande eller wok.

Tilsæt kokosmælk, sambal oelek, peberfrugt, fiskesovs, sukker, salt og peanuts. Kog det sammen i ca. 5 min.

Servér det med kogte ris og dampet broccoli.

 


SENSE fordeling:
Spiser du en fjerdedel af retten, bør du spise 1 1/2 hf broccoli, for at få dækket hf1+2.
Du har også plads til 1-2 spsk ekstra fedt.
 
Hf1+2: broccoli, rød peber
Hf3: Svinemørbrad
Hf4: ris
Fedt: Peanuts
Smagsgiver / Gratis: sambal oelek, fiskesovs, salt, rød karrypasta
Mælk: Kokosmælk

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »