Drømmer du om et sundere alternativ til traditionelt bagværk? Så er denne opskrift på bananbrød med hasselnødder og chokolade, lige noget for dig. Dette bananbrød er ikke kun en lækker snack, men også fyldt med fibre der giver god mæthed og så smager det fantastisk.
5 fra 1 stemme
Servings: 1brød
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredienser
50gristede og afskallede hasselnødder*(kan erstattes af peanuts eller valdnødder)
Smelt smøret i en lille gryde. Stil det til side så det kan køle af.
Pisk æg og sukrin gold sammen, til du har en luftig masse.
Mos bananerne med en gaffel. Det gør ikke noget at der er lidt klumper i. Kom bananmosen i skålen med æg og sukrin gold.
Tilføj salt, vaniljesukker, bagepulver og stenformalet hvedemel. Vend dejen sammen med en dejskraber.
Tilføj de hakkede hasselnødder, mørk chokolade og den afkølede smør. Vend det endnu engang sammen med din dejskraber.
Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag bananbrødet 40-45 minutter ved 175 grader varmluft, til kagen er gylden og gennembagt.
Befri bananbrødet fra formen og laden den køle af på en risk.
Når kagen er kølet af, kan du evt. toppe den med hvad end du har lyst til. Jeg piskede noget biscoff spread til det var helt luftigt og smurte på toppen af mit bananbrød.
Noter
Nødder - De kan sagtens udelades, hvis du at den ene eller anden grund ikke vil have nødder i din banankage. Jeg er dog rigtig glad for at tilføje ristede og afskallede hasselnødder da de giver en helt unik smag. Alternativt kan du bruge peanuts eller valnødder.
Bananer - Det gør en verden til forskel for modne dine bananer er. Jeg bruger dem altid først når der er overmodne, på vej til næsten at være sorte. De giver langt mere søde og fugt til den færdige kage.
Chokolade - Jeg synes det er utrolig lækkert med chokolade i mit bananbrød, og gerne en mørk én. Det kunne også være mælkechokolade, som bestemt ikke er dårligere, men blot giver mere sødme end den mørke chokolade.