Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Protein bananmuffins

Gå til opskrift Udskriv
Protein bananmuffins med chokolade.

De her svampede og luftige protein bananmuffins uden tilsat sukker, er altså et hit hos både store og små. Det er en sundere version af den klassiske banankage, som både kan serveres til eftermiddagskaffen, når den søde tand melder sig, eller snuppes med i hånden når morgenmaden skal gå stærkt.

Bananmuffins uden tilsat sukker

Findes der noget, som søde sager uden tilsat sukker?

Jeg elsker banankage og bananmuffins, sødmen fra de overmodne bananer kombineret med mørk chokolade er altså bare noget der går helt hånd i hånd. Har du ikke lyst til at have mørk chokolade i dine protein bananmuffins, kan du sagtens udelade det. Istedet kan du eventuelt tilføje lidt peanutbutter, mandler, blåbær, hasselnødder eller du kan lade dem være helt plain. Dét bliver de bestemt ikke dårligere af, det er blot en smagssag.

De her protein bananmuffins er uden tilsat sukker, da de bliver rigeligt søde af de overmodne bananer og vanilje proteinpulveret. Ønsker ud dem alligevel mere eller mindre søde, så prøv at brug mere eller mindre overmodne bananer. Jo mørkere og mere modne bananerne er, jo sødere er de.

Protein bananmuffins med chokolade.
Protein bananmuffins med chokolade.
Protein bananmuffins med chokolade.

Få opskriften på bananmuffins uden tilsat sukker her

Reklamelinks er markeret med*
Protein bananmuffins med chokolade.

Protein bananmuffins

De her svampede og luftige protein bananmuffins uden tilsat sukker, er altså et hit hos både store og små. Det er en sundere version af den klassiske banankage, som både kan serveres til eftermiddagskaffen, når den søde tand melder sig, eller snuppes med i hånden når morgenmaden skal gå stærkt.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 12 store muffins
Forberedelse5 min
Tilberedelse12 min
I alt17 min

Ingredienser

  • 3 store overmodne bananer (ca. 400 gram i alt)
  • 150 g havregryn
  • 3 æg
  • 90 g vanilje proteinpulver * (jeg bruger den fra bodylab)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 50 g mørk chokolade 70,5% *

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom havregryn, bagepulver og salt i en blender eller foodprocessor, og blev til du det bliver så fint som muligt, på den måde lader du en form for havremel.
  • Skræl bananerne og tilføj dem til havregrynene, blend igen til du får en cremet og ensartet dej.
  • Tilføj nu æg og proteinpulver. Blend det kun til det er blandet godt sammen, da både æg og proteinpulver ellers vil begynde at fluffe op.
  • Tilføj til sidste chokoladen og blend 5 sekunder. Gem eventuelt lidt at chokoladen til at komme oven på dine bananmuffins lige som jeg har gjort.
  • Fordel dejen i 12 store muffinforme eller flere mindre. Der skal gerne være 1 cm fri op til kanten af muffinformen så de ikke flyder ud.
  • Bag dine bananmuffins i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 11-13 minutter til de er færdige og gyldne.

Noter

  • De færdigbagte bananmuffins er fryseegnet.
  • Holdbarheden er mindst 4 dage på køl, i en lufttæt beholder.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af protein bananmuffins

Hf 1+2: banan.
Hf 3: æg, proteinpulver.
Hf 4: havregryn.
Fedt: mørk chokolade 70%.
Smagsgiver / Gratis: salt, bagepulver.

Næringsindhold
Protein bananmuffins
Indhold per portion (100 gram)
Kalorier (kcal) 259.11 Kalorier fra fedt 70
% Dagligt indtag*
Fedt 7.79g12%
Kulhydrater 28.52g10%
Fibre 3g13%
Sukker 12.94g14%
Protein 17.2g34%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange bananmuffins kan du spise?

Du kan spise op til cirka 100-120 gram af de her protein bananmuffins. I mit tilfælde vil det sige 2 bananmuffins da mine vejer cirka 55g stykket. Dem ville jeg tælle som en håndfuld grøntsager og frugt (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseskefuld fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af de de dine bananmuffins kan du selv supplere med en håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og op til 1-2 spiseskefulde fedt.

Protein bananmuffins med chokolade.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Snacks, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
grønkålssalat med mormordressing

Grønkålssalat med mormordressing

Frisk kartoffelsalat med spinat

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

Fuldkornsrisengrød-sundere-og-mere-mættende

Fuldkornsrisengrød – Sundere og mere mættende

bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin

Cashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffeCashew spread - Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffe

Cashew spread – Smørbar cashewcreme med et strejf af Nespresso kaffe

Appelsinmarmelade med gulerod

Appelsinmarmelade med gulerod

Kulfi-med-kardemomme-indisk-kardemommeis

Kulfi – Indisk is med kardemomme

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.