Klassisk Broccolisalat med bacon og skyr
En vanvittigt lækker broccolisalat med bacon og skyr, sund og ultra nem opskrift for hele familien, og så er den samtidig perfekt som tilbehør til alverdens retter.
Min absolutte yndlingssalat er broccoli salat. Helt klassisk. Sådan har det altid været. Som barn var jeg ikke den store fan af grøntsager. De skulle helst være fint revet, og gemt i maden. Den eneste salat, som min mor med sikkerhed fik mig til at spise op, hver eneste gang hun serverede den, var broccolisalat med bacon, rosiner og solsikkekerner. Det slog aldrig fejl. Jeg spiste det gerne før alt andet.
Hvorfor gøre det mere besværligt end det er? Nogle gange er klassikeren bare det bedste.
Er du alligevel på jagt efter flere lækre salater har jeg et par bud her.
Broccolisalat med rosiner eller tranebær?
Det er en smagssag om du foretrækker en broccolisalat med rosiner eller med tranebær, begge dele giver lidt sødme til den lækre cremede salat og de minder lidt om hinanden. Jeg synes rosinerne er lidt sødere end tranebærerne, som også kan bidrage med lidt syre.
I denne opskrift har jeg skiftet rosinerne ud, og i stedet brugt tørrede tranebær. Det synes jeg selv smager endnu bedre, og der er er flere i min familie der spiser tranebær end der spiser rosiner. Foretrækker du en broccolisalat med rosiner så bruger du blot det i stedet for.
Få opskriften på broccolisalat med bacon her
Broccolisalat med bacon og skyr
Ingredienser
- 400 g broccoli
- 70 g bacon i tern
- 30 g solsikkekerner*
- 1 lille rødløg
- 50 g tørrede tranebær* (eller rosiner)
- 150 g skyr
- 1,5 spsk balsamico eddike*
- 1,5 spsk sukrin gold* (det kan erstattes af sødemiddel, sukker, honning eller hvad du foretrækker at søde med.)
- salt og peber
Tilberedelse
- Skyl broccoliet og skræl stokken. Del det i mundrette buketter, og skær stokken i små tern.
- Kom broccoliet i en si, overhæld med kogende vand et par gange, og ladet det dryppe af.
- Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er gyldne.
- Steg baconen sprød, og lad køle af på et stykke køkkenrulle, det suger det overskydende fedt.
- Skær rødløget i små tern.
- Lav en dressing af skyr, balsamico edikke, sukrin gold, salt og peber.
- Vend det hele sammen, og servér salaten i en pæn skål.
Sense håndfuldsfordeling af broccolisalat med bacon og skyr
Hf 1+2: broccoli, rødløg.
Hf 3: bacon.
Hf 4: tørrede tranebær.
Fedt: solsikke kerner.
Mælk: skyr.
Smagsgiver / Gratis: balsamico eddike, sukrin gold, salt, peber.
Hvor meget broccolisalat kan du spise?
Hvis det eneste grønne tilbehør er broccolisalat med bacon, kan du sagtens tage hvad der svarer til 2 gode håndfulde på din tallerken.
Det ville jeg tælle som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein (hf 3), en kvart håndfuld stivelse (hf 4), en spiseskefuld fedt og en halv deciliter mælkeprodukt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med 3/4 håndfuld protein (hf 3), 3/4 håndfuld stivelse (hf 4) og op til 2 spiseskefulde fedt.
På den måde vil du ende ud med en fornuftigt tallerken med grøntsager, kød, stivelse og fedt, præcis som det anbefales i sense.