Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Små tacotærter med oksekød og grøntsager, er en anderledes måde, at servere den velkendte tortilla med fyld.
En rigtig lækker kombination af to hverdagsfavoritter. Nemlig tex mex tortilla og madtærte. Som er nogle populære retter i mange familier. Og jeg forstår det virkelig godt.
Psst! De små tacotærter er også suveræne på madpakken. Og smager også dejligt kolde.
Madpandekager og madtærte
Jeg husker, at jeg som barn elskede når vi skulle have tex mex eller lækre tærter. Så hvorfor ikke kombinere de to, og lave tacotærter med oksekød og grøntsager?
Tex mex elskede jeg, fordi jeg kunne komme lige det fyld i en tortilla, som jeg havde lyst til, ofte var det hakket oksekød – med tex mex krydderi naturligvis, revet ost, salat, agurk, ærter, majs, peberfrugt og creme fraiche. Det er nu stadig godt, dog bliver fyldet lidt mere varieret nu.
Jeg elskede også madtærter. I særdeleshed porretærte, både med og uden skinkestrimler. Nu laver jeg den helst uden skinke. Mest fordi, at jeg synes det lækkert med den rene smag af skønne porre.
Kombinationen af de lækre tex mex krydderier og fornemmelsen af sprød bund, æggemasse og lækkert fyld, er bare godt! Faktisk så godt, at vi har lavet det op til flere gange.
Få opskriften på små tacotærter med oksekød og grøntsager her:
Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 stort løg
- 1 stor grøn peberfrugt
- 2 mellem store tomater
- 2 dl frosne grønne ærter
- 4 æg
- ½ dl mælk
- 2-3 spsk tacokrydderi ((jeg bruger altid denne opskrift fra dygtige madbanditten))
- salt og peber
- 1 pakke tortilla ‘skåle’ ((jeg bruger dem fra Old el paso. De købes blandt andet i føtex))
- 1 spsk olivenolie
- 8 spsk revet chedder ost
Dertil
- 8 spsk cremefraiche 6%
- tacosauce
- 4 håndfulde grønne salatblade eller fintsnittet spidskål
Tilberedelse
- Skyl og skær løg, peberfrugt og tomater i små tern.
- Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem.
- Brun løg og hakket oksekød i en gryde med 1 spsk olie.
- Tilføj grøntsagerne og lad det småsimre 5 minutter.
- Tilføj tacokrydderi og rør det rundt.
- Fordel kød- og grøntsagsblandingen i tortilla skålene.
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Fordel det i de 8 tacoskåle.
- Top hver tacotærte med 1 spsk revet chedder.
- Bag de små tacotærter i ovnen med 200 grader varmluft i ca 15 minutter. de skal være gyldne og faste.
- Server tacotærterne med grønne salatblade eller fintsnittet spidskål, cremefraiche og tacosouce.
- Velbekomme.
Sense håndfuldsfordeling af små tacotærter med oksekød og grøntsager:
Hf 1+2: løg, grøn peberfrugt, tomat, grønne ærter, tacosauce (grønne salatblade eller spidskål)
Hf 3: hakket oksekød, æg
Hf 4: tortilla ‘skåle’
Fedt: olivenolie, revet cheddar ost
Mælk: 1/8 dl
Mælkedressing: 2 spsk cremefraiche 6%
Smagsgiver / gratis: taco krydderi, salt, peber
Jeg ville spise 2 tacotærter med oksekød og tælle dem som 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2) en håndfuld protein (hf 3) en håndfuld stivelse (hf 4) 3 spsk. fedt og 2 spsk. mælkedressing.
Det betyder at du med fordel kan tilføje en halv håndfuld grøntsager for en fuld spisekasse. Jeg foretrækker enten grønne salatblade eller fintsnittet spidskål