Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager, er en anderledes måde, at servere den velkendte tortilla med fyld.

En rigtig lækker kombination af to hverdagsfavoritter. Nemlig tex mex tortilla og madtærte. Som er nogle populære retter i mange familier. Og jeg forstår det virkelig godt.

Psst! De små tacotærter er også suveræne på madpakken. Og smager også dejligt kolde.

Madpandekager og madtærte

Jeg husker, at jeg som barn elskede når vi skulle have tex mex eller lækre tærter. Så hvorfor ikke kombinere de to, og lave tacotærter med oksekød og grøntsager?

Tex mex elskede jeg, fordi jeg kunne komme lige det fyld i en tortilla, som jeg havde lyst til, ofte var det hakket oksekød – med tex mex krydderi naturligvis, revet ost, salat, agurk, ærter, majs, peberfrugt og creme fraiche. Det er nu stadig godt, dog bliver fyldet lidt mere varieret nu.

Jeg elskede også madtærter. I særdeleshed porretærte, både med og uden skinkestrimler. Nu laver jeg den helst uden skinke. Mest fordi, at jeg synes det lækkert med den rene smag af skønne porre.

Kombinationen af de lækre tex mex krydderier og fornemmelsen af sprød bund, æggemasse og lækkert fyld, er bare godt! Faktisk så godt, at vi har lavet det op til flere gange.

Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Få opskriften på små tacotærter med oksekød og grøntsager her:

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

Dertil

  • 8 spsk cremefraiche 6%
  • tacosauce
  • 4 håndfulde grønne salatblade eller fintsnittet spidskål

Tilberedelse

  • Skyl og skær løg, peberfrugt og tomater i små tern.
  • Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem.
  • Brun løg og hakket oksekød i en gryde med 1 spsk olie.
  • Tilføj grøntsagerne og lad det småsimre 5 minutter.
  • Tilføj tacokrydderi og rør det rundt.
  • Fordel kød- og grøntsagsblandingen i tortilla skålene.
  • Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Fordel det i de 8 tacoskåle.
  • Top hver tacotærte med 1 spsk revet chedder.
  • Bag de små tacotærter i ovnen med 200 grader varmluft i ca 15 minutter. de skal være gyldne og faste.
  • Server tacotærterne med grønne salatblade eller fintsnittet spidskål, cremefraiche og tacosouce.
  • Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af små tacotærter med oksekød og grøntsager:

Hf 1+2: løg, grøn peberfrugt, tomat, grønne ærter, tacosauce (grønne salatblade eller spidskål)
Hf 3: hakket oksekød, æg
Hf 4: tortilla ‘skåle’
Fedt: olivenolie, revet cheddar ost
Mælk: 1/8 dl
Mælkedressing: 2 spsk cremefraiche 6%
Smagsgiver / gratis: taco krydderi, salt, peber

Jeg ville spise 2 tacotærter med oksekød og tælle dem som 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2) en håndfuld protein (hf 3) en håndfuld stivelse (hf 4) 3 spsk. fedt og 2 spsk. mælkedressing.

Det betyder at du med fordel kan tilføje en halv håndfuld grøntsager for en fuld spisekasse. Jeg foretrækker enten grønne salatblade eller fintsnittet spidskål

Små tacotærter med oksekød og grøntsager
Del med nogen du holder af
5 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments