Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

vegansk-falafelvaffel-med-tabouleh-salat

Opskriften på vegansk falafelvaffel med tabouleh salat indeholder reklamelinks markeret med *

I anledningen af, at november er world vegan month, har jeg sammen med nogle af mine dygtige blogkollegaer fra blogfællesskabet Bloggers by heart, lavet en serie af veganske opskrifter. Du finder links til alle de veganske opskrifter, nederst i denne opskrift.

Jeg spiser faktisk sjældent helt vegansk, da jeg har en tendens til at bruge æg eller mælkeprodukt, så snart jeg laver en kødfri ret. Jeg elsker heldigvis en god udfordring. Og særligt synes jeg, at vi herhjemme, godt kunne trænge til at spise lidt mindre kød, og lidt mere plantebaseret. Jeg har samlet samlet alle mine veganske og vegetariske retter her, hvis du gerne vil have lidt mere inspiration.

Personligt kan jeg godt lide, når det er velkendte smage, som er omdrejningspunktet. Jeg har derfor lavet de velkendte falafler, i vaffelform, serveret med en frisk tabouleh salat, smæk fyldt med smag. Jeg kan godt love jer for at det var godt.

veganske-Falaffelvafler-med-tabouleh-salat_mariasilje

Tabouleh-Nem-og-smagfuld-bulgursalat_mariasilje

5 fra 4 stemmer
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat
Veganske falaffelvafler med tabouleh salat
Ingredienser
Falafelvafler
  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 citron saften heraf
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/3 bundt frisk persille
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 2 spsk olivenolie *
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 spsk hvedemel
Tabouleh salat
  • 2 dl bulgur
  • 3 1/2 dl vand
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt frisk bredbladet persille
  • 1/2 bundt frisk mynte
  • 2 citroner (saften heraf)
  • 1 dl god olivenolie *
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber
Sådan gør du
Falafelvafler
  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend til du har en helt glat masse.


  2. Varm dit vaffeljern op. Det skal være godt varmt, inden du begynder at bruge det.


  3. Kom en smule olie på vaffeljernet og fordel 3 store spsk falaffeldej i vaffeljernet. Luk det, og lad vaflen bage i ca 4-5 minutter.

    Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt, for så vil vaflen hænge fast og gå i stykker.


  4. Når vaflerne er færdige, kan du opbevare dem på risten i ovnen ved ca 50 grader, så de holder sig sprøde.


Tabouleh salat
  1. Skyl bulguren, og kog den med 3 1/2 dl vand i 15 minutter.

    Lad den derefter køle helt af.


  2. Skyl alle grøntsagerne og krydderurterne grundigt.


  3. Fjern kernerne fra tomaterne, agurken og peberfrugterne og skær dem efterfølgende i så små tern som muligt.


  4. Hak løget fint og bland det sammen med grøntsagerne.


  5. Hak persille og mynte fint, og bland også dette sammen med grøntsagerne.


  6. Bland citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber.

     

  7. Vend til sidst grøntsagerne med bulgur og dressingen.

     

Servering
  1. Anret en falafelvaffel på hver tallerken, og top med tabouleh salat. 

    Velbekomme!

Fordeling i Sense-spisekassen

Fordeling i sense:
Jeg vurdere, at det er fornuftigt at spise 1-2 falafelvafler, med tabouleh salat, og så har man en fornuftigt spisekasse.

Hf1+2: løg, persille, agurk, rødløg, grøn peberfrugt, tomat, rød peberfrugt, mynte.

Hf3: kikærter.

Hf4: hvedemel, bulgur.

Fedt: olivenolie.

Smagsgiver: hvidløg, citronsaft, stødt spidskommen, salt, peber, bagepulver

Find alle de lækre opskrifter i denne serie her:

– Chailatte hos Line Mailis.
– Sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs hos madfilosofie.
– Fyldte squash hos Monia Magdalena.
– Vegansk peberfrugt Picadillo hos Glutenfri for begyndere.
– Glutenfri svampe spread hos  Lise Sommerlund.
– Vegansk spaghetti bolognese hos Freya Emilie.
– Vegansk fudge hos Hverdagsro.

veganske-Falaffelvafler-med-tabouleh-salat_mariasilje2


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

4 Comments

  1. Line Mailis

    Hold nu op hvor ser det bare lækkert ud! Og hvor er jeg ked af, at jeg ikke ejer et vaffeljern (hulk, snøft…). Tror du falaffelvaffel-dejen vil fungere til pandekager også?
    Tabouleh salaten skal jeg helt sikkert prøve at lave! Mums hvor lyder det bare lækkert 🙂

    – Line Mailis

    06 . nov . 2018
    • Maria Silje

      Tusind tak!

      Jeg tror faktisk at vaffeldejen vil være virkelig god til små tykke pandekager. Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om det 😀

      Kh Maria Silje

      06 . nov . 2018
  2. Lise Sommerlund

    Hej Maria, læste lige din besked til Line Mailis! Jeg har nemlig heller ikke noget vaffeljern! Men jeg har en blinis pande 😀 Så det må prøves. Jeg forestiller mig faktisk at opskriften passer perfekt ind i den plantebaserede kost 🙂 Love it!

    07 . nov . 2018
    • Maria Silje

      Hej Lise.

      Det lyder også super godt som små blinis, det kan da kun gå godt! 😀
      Tak for dine søde ord.

      Kh Maria Silje

      09 . nov . 2018

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »