Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Gå til opskrift Udskriv
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

I anledningen af, at november er world vegan month, har jeg sammen med nogle af mine dygtige blogger kollegaer fra blogfællesskabet Bloggers by heart, lavet en serie af veganske opskrifter. Du finder links til alle de veganske opskrifter, nederst i denne opskrift.

Jeg spiser faktisk sjældent helt vegansk, da jeg har en tendens til at bruge æg eller mælkeprodukt, så snart jeg laver en kødfri ret. Jeg elsker heldigvis en god udfordring. Og særligt synes jeg, at vi herhjemme, godt kunne trænge til at spise lidt mindre kød, og lidt mere plantebaseret. Jeg har samlet alle mine veganske og vegetariske retter her, hvis du gerne vil have lidt mere inspiration.

Personligt kan jeg godt lide, når det er velkendte smage, som er omdrejningspunktet. Jeg har derfor lavet de velkendte falafler, i vaffelform, serveret med en frisk tabouleh salat, smæk fyldt med smag. Jeg kan godt love at det er godt.

veganske-Falaffelvafler-med-tabouleh-salat_mariasilje
  • Chailatte hos Line Mailis
  • Sellerisuppe med kokosmælk og citrongræs hos madfilosofie
  • Fyldte squash hos Monia Magdalena
  • Vegansk peberfrugt Picadillo hos Teklas køkken
  • Glutenfri svampe spread hos Lise Sommerlund
  • Vegansk fudge hos hverdagsro
Tabouleh-Nem-og-smagfuld-bulgursalat_mariasilje
Reklamelinks er markeret med*
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Veganske falafelvafler med tabouleh salat

5 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Falafelvafler

  • 1 dåse kikærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ citron saften heraf
  • 1 ½ tsk stødt spidskommen
  • ⅓ bundt frisk persille
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 2 spsk olivenolie *
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 spsk hvedemel

Tabouleh salat

  • 2 dl bulgur
  • 3 ½ dl vand
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt chiliflager*
  • ½ bundt frisk mynte
  • 2 citroner (saften heraf)
  • 1 dl god olivenolie *
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt og peber

Tilberedelse

Falafelvafler

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend til du har en helt glat masse.
  • Varm dit vaffeljern op. Det skal være godt varmt, inden du begynder at bruge det.
  • Kom en smule olie på vaffeljernet og fordel 3 store spsk falaffeldej i vaffeljernet. Luk det, og lad vaflen bage i ca 4-5 minutter.
    Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt, for så vil vaflen hænge fast og gå i stykker.
  • Når vaflerne er færdige, kan du opbevare dem på risten i ovnen ved ca 50 grader, så de holder sig sprøde.

Tabouleh salat

  • Skyl bulguren, og kog den med 3 1/2 dl vand i 15 minutter.
    Lad den derefter køle helt af.
  • Skyl alle grøntsagerne og krydderurterne grundigt.
  • Fjern kernerne fra tomaterne, agurken og peberfrugterne og skær dem efterfølgende i så små tern som muligt.
  • Hak løget fint og bland det sammen med grøntsagerne.
  • Hak persille og mynte fint, og bland også dette sammen med grøntsagerne.
  • Bland citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber.
     
  • Vend til sidst grøntsagerne med bulgur og dressingen.
     

Servering

  • Anret en falafelvaffel på hver tallerken, og top med tabouleh salat. 
    Velbekomme!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Hf 1+2: løg, persille, agurk, rødløg, grøn peberfrugt, tomat, rød peberfrugt, mynte.
Hf 3: kikærter.
Hf 4: hvedemel, bulgur.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: hvidløg, citronsaft, stødt spidskommen, salt, peber, bagepulver.

En kødfri sense-venlig falafelvaffel erdejlig mættende og smager som du kender den klassiske falafel.

Jeg vurderer, at det er fornuftigt at spise 1-2 falafelvafler, med tabouleh salat, og så har man en fornuftigt spisekasse. Du kan med fordel også lave en dressing af syrnet mælkeprodukt 3-9%, citronskal, salt og peber. Den kan du spise to spiseskefulde af til hvert måltid og tælles som mælkedressing.

Velbekomme!

veganske-Falaffelvafler-med-tabouleh-salat_mariasilje2

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta

Lun salat med rabarber, spinat og feta

Blomkaals-bisque-mariasilje

Cremet blomkålssuppe

Boennesalat-med-granataeble-og-paprika-saltmandler_mariasilje

Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler

Ovnbagt-laks-med-roeget-paprika_mariasilje1

Ovnbagt laks med røget paprika

Rødkålssalat med peanutdressing

Rødkålssalat med peanutdressing

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hvidløgsflutes – Nemme og smagfulde hvidløgsbrød

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.