Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

I anledningen af, at november er world vegan month, har jeg sammen med nogle af mine dygtige blogger kollegaer fra blogfællesskabet Bloggers by heart, lavet en serie af veganske opskrifter. Du finder links til alle de veganske opskrifter, nederst i denne opskrift.

Jeg spiser faktisk sjældent helt vegansk, da jeg har en tendens til at bruge æg eller mælkeprodukt, så snart jeg laver en kødfri ret. Jeg elsker heldigvis en god udfordring. Og særligt synes jeg, at vi herhjemme, godt kunne trænge til at spise lidt mindre kød, og lidt mere plantebaseret. Jeg har samlet alle mine veganske og vegetariske retter her, hvis du gerne vil have lidt mere inspiration.

Personligt kan jeg godt lide, når det er velkendte smage, som er omdrejningspunktet. Jeg har derfor lavet de velkendte falafler, i vaffelform, serveret med en frisk tabouleh salat, smæk fyldt med smag. Jeg kan godt love at det er godt.

veganske-Falaffelvafler-med-tabouleh-salat_mariasilje
Tabouleh-Nem-og-smagfuld-bulgursalat_mariasilje
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Veganske falafelvafler med tabouleh salat

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Falafelvafler

Tabouleh salat

  • 2 dl bulgur
  • 3 ½ dl vand
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt chiliflager*
  • ½ bundt frisk mynte
  • 2 citroner (saften heraf)
  • 1 dl olivenolie*
  • 1 tsk bredbladet persille
  • salt og peber

Tilberedelse

Falafelvafler

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender, og blend til du har en helt glat masse.
  • Varm dit vaffeljern op. Det skal være godt varmt, inden du begynder at bruge det.
  • Kom en smule olie på vaffeljernet og fordel 3 store spsk falaffeldej i vaffeljernet. Luk det, og lad vaflen bage i ca 4-5 minutter.
    Pas på med at åbne vaffeljernet for tidligt, for så vil vaflen hænge fast og gå i stykker.
  • Når vaflerne er færdige, kan du opbevare dem på risten i ovnen ved ca 50 grader, så de holder sig sprøde.

Tabouleh salat

  • Skyl bulguren, og kog den med 3 1/2 dl vand i 15 minutter.
    Lad den derefter køle helt af.
  • Skyl alle grøntsagerne og krydderurterne grundigt.
  • Fjern kernerne fra tomaterne, agurken og peberfrugterne og skær dem efterfølgende i så små tern som muligt.
  • Hak løget fint og bland det sammen med grøntsagerne.
  • Hak persille og mynte fint, og bland også dette sammen med grøntsagerne.
  • Bland citronsaft, olivenolie, spidskommen, salt og peber.
     
  • Vend til sidst grøntsagerne med bulgur og dressingen.
     

Servering

  • Anret en falafelvaffel på hver tallerken, og top med tabouleh salat. 
    Velbekomme!
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Hf 1+2: løg, persille, agurk, rødløg, grøn peberfrugt, tomat, rød peberfrugt, mynte.
Hf 3: kikærter.
Hf 4: hvedemel, bulgur.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: hvidløg, citronsaft, stødt spidskommen, salt, peber, bagepulver.

En kødfri sense-venlig falafelvaffel erdejlig mættende og smager som du kender den klassiske falafel.

Jeg vurderer, at det er fornuftigt at spise 1-2 falafelvafler, med tabouleh salat, og så har man en fornuftigt spisekasse. Du kan med fordel også lave en dressing af syrnet mælkeprodukt 3-9%, citronskal, salt og peber. Den kan du spise to spiseskefulde af til hvert måltid og tælles som mælkedressing.

Velbekomme!

veganske-Falaffelvafler-med-tabouleh-salat_mariasilje2
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
8 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments