1/2-1tskchili flager((Jeg har ikke lavet dem særligt stærke, så tilføj evt. mere chili hvis du godt kan lide spicy mad))
salt og peber
smagsneutral olie
350gfilodej
Tilberedelse
Skyl alle grøntsagerne grundigt for jord.
Kog kartoflerne og skær den efterfølgende i tern på ca 1x1 cm.
Skær hokkaido græskaret i tern på ca 1x1 cm.
Fjern de stænglerne hele vejen op igennem palmekålen, altså den grove midte. Snit palmekålen fint.
Pres hvidløget.
varm en stor pande med en spiseske olie. Brun hvidløg og krydderier. Tilføj de resterende ingredienser og steg det til fyldet er mørt. Smag til med salt og peber.
Lad fyldet køle lidt af, inden du samlerne samosaerne.
Fold filodejen ud, og del det i stykker på ca. 12cm x 36cm (eller hvordan det passer med den filodej du har købt). Du kan sagtens lave dem mindre eller større efter lyst.
Jeg lægger filodejen dobbelt. Læg 1 1/2 - 2 spiseskeer fyld nede i det ene hjørne og foldede som vist på tegningen nedenfor. Jeg lukker samosaerne ved at pensle med en smule vand inden den sidste foldning.
varm en ren vande med lidt olie, og steg samosaerne til de er sprøde og gyldne. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så der er noget til at suge olien.
Ønsker du nogle knap så fedtede samosa, kan du pensle dem med olie og bage dem i ovnen i ca. 15- 20 minutter ved 200 grader.
Servér de hjemmelavede samosa med valgfri dip og gnavegrønt eller en let salat til.
Noter
Sådan folder du sine samosa:
Ønsker du en samosa med kød, kan du brune 400 gram hakket kød efter eget ønske og tilføjet i grøntsagsfyldet.
Du kan sagtens fryse dine samosa, jeg ville dog gøre det før de er stegt.