Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner

Gå til opskrift Udskriv
Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner 1

En frisk og sprød rødkålssalat med vindruer og græskarkerner, er en nem og lækker vintersalat. Det sprøde let bitre rødkål har fået skønt selskab af friske appelsiner, syrlige vindruer, og søde abrikoser. Det er altså lækkert.

Spiser man ikke kun rødkål til jul?

Hvordan undgår man egentlig at en rødkålssalat ikke bliver julet? Jeg synes tit at rødkål får sådan en ‘julevibe’ som jo er virkelig dejligt op til jul, men resten af året er det måske knap så værdsat.

Jeg havde købt et helt rødkål, og lavede denne cremede rødkålssalat med peanutdressing af den ene halvdel. Det betød at jeg stod med et halvt rødkålshoved som jeg ikke anede hvad jeg skulle bruge til. Det lykkedes dog til sidst, at lave en rødkålssalat med vindruer, som ikke så julet, og som faldt i rigtig godt jord ved middagsbordet. Jeg serverede salaten sammen med ovnstegt kylling med krydderurter. Det er ikke sidste gang jeg har lavet det sammen.

Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner
Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner 2

Få opskriften på rødkålssalat med vindruer og græskarkerner her:

Reklamelinks er markeret med*
Rødkålssalat med vindruer

Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner

4.72 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g rødkål
  • 2 appelsiner
  • 1 håndfuld grønne vindruer
  • 8 tørrede abrikoser
  • 2 spsk græskarkerner*
  • 2 spsk olivenolie*
  • 2 spsk æblecider eddike*
  • 1 spsk agavesirup*
  • ½ tsk salt

Tilberedelse

  • Skyl og snit rødkålen fint. Jeg bruger et mandolinjern, det det gør det endnu nemmere at skære det tyndt.
  • Masser rødkålen med olivenolie, æblecider eddike, agavesirup og salt.
  • Skær top og bund af appelsinerne, skær skrældene af siderne og skær appelsinerne i skiver.
  • Skyl og halver vindruerne.
  • Skær abrikoserne i skriver, og vend den masserede rødkål, appelsinskiver, vindruer, abrikoser og græskarkerner sammen og server den færdige rødkålssalat.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
  • Mandolinjern*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af rødkålssalat med vindruer og græskarkerner

Hf 1+2: rødkål, appelsiner, vindruer.
Hf 3: intet.
Hf 4: tørrede abrikoser.
Fedt: græskarkerner, olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: æblecider eddike, agavesirup, salt.

Næringsindhold
Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 231.25 Kalorier fra fedt 86
% Dagligt indtag*
Fedt 9.5g15%
Kulhydrater 34.5g12%
Protein 5.25g11%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Jeg vil anbefale at du tager to store håndfulde af salaten, og tæller den sådan her. Du får to håndfulde grøntsager og frugt (hf 1+2), en halv håndfuld stivelse grundet de tørrede abrikoser (hf 4) samt en spiseskefuld fedt.

Det betyder at du selv bør supplere med en håndfuld protein (hf 3), det kunne være i form af ovnstegt kylling. En halv håndfuld stivelse (hf 4), evt. i form af ovnbagte kartofler, og to spiseskefulde fedt, i form af sovs, eller et stykke mørk chokolade til dessert.

Mulighederne er mange, og det er helt op til dig, hvad du ønsker at spise til din rødkålssalat med vindruer.

Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner 3

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Sprøde hjemmebagte cookies med chokolade og nødder

Cookies med chokolade og nødder

fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4

Fyldte peberfrugter med grillost

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Dadelkaramel med et strejf af kanel

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Blomkaalssalat-med-rygeost_mariasilje4

Blomkålssalat med rygeost

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

Tunmousse med cremefraiche og rødløg

De bedste kakaosmåkager

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.