Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Risalamande cheesecake

Gå til opskrift Udskriv
Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Virkelig lækker, julet risalamande cheesecake med brunkage og kirsebær. Den smager vanvittigt godt og kombinationen af risalamande, kirsebær gele og brunkagebund er magisk.

Det er faktisk lidt sjovt at jeg synes at denne jule cheesecake er så fantastisk, for jeg har aldrig nogensinde kunnet lide risalamande. Af selvsamme årsag har jeg forsøgt at foreslå min familie at vi skulle have citronfromage til dessert juleaften i stedet for. Det har de desværre ikke accepteret, endnu… Haha. Måske skulle jeg foreslå risalamande cheesecake i stedet for den traditionelle risalamande. Der skal blot en mandel i kagen og vupti, så kan den det samme og mere til.

Digestive, brunkage eller …

Brunkagebunden er lidt af en genistreg, hvis jeg selv skal sige det. Jeg elsker nemlig brunkager og for mig er dét smagen af jul. Og lige netop brunkagerne synes jeg klæder resten af kagen virkelig godt.

Er du ikke fan af brunkager så prøv eksempelvis at udskifte dem med pebernødder, bastognekiks eller som traditionelt at bruge digistive. Uanset hvilken bund du vælger at gå med at jeg sikker på en cheesecaken bliver et hit for dine gæster.

Cheesecake i glas

Du kan sagtens lave denne cheesecake i glas, hvis du ønsker at servere den portionsanrettet. Det er også en virkelig god måde at gør det lidt ekstra fint, og måske kan du gemme en hel manden i ét af glassene. Husk så også lige at købe en mandelgave til den heldige.

Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele
Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele
Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Få opskriften på risalamande cheesecake her:

Reklamelinks er markeret med*
Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Risalamande cheesecake

Smagfuld, julet risalamande cheesecake med alt hvad dertil hører at skønne julesmage. Helt perfekt som kagen til eftermiddags- eller aftenkaffen, eller som dessert til julefrokosten eller måske endda juleaften med en mandel i.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 personer
Tilberedelse45 min
Hviletid5 t 30 min
I alt6 t

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g brunkager
  • 100 g smør (rigtig smør i papir indpakning)

Ostecreme

  • 300 g kold risengrød
  • 150 g philadelphia (du kan både bruge alm. og light.)
  • 100 g flormelis
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 75 g smuttede og hakkede mandler
  • 3 dl piskefløde
  • 3 blade husblas

Kirsebærgelé

  • 400 g kirsebærsauce (et glas eller en karton)
  • 5 blade husblas

Derudover:

  • diverse pynt – fx chokoladekugler, krymmel eller brændte mandler

Tilberedelse

Kiksebund

  • Smelt smøren i en lille kasserolle.
  • Blend brunkagerne i en foodprocessor.
  • Beklæd bunden i din springform med bagepapir og luk ringen på din springform ned over bunden med bagepapir. Kom herefter kageplast på indersiden af din springform.
  • Vend smør og blendede brunkager sammen og fordel det i bunden af din springform. Tryk det lidt sammen med en ske eller et glas.
  • Stil bunden på køl imens du laver ostecremen.

Ostecreme

  • Udblød husblas i koldt vand cirka 10 minutter.
  • Rør risengrød, philadelphia, flormelis, vaniljesukker og mandler sammen med risengrøden til du har en ensartet konsistens.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum. Vend den forsigtigt sammen med ostemassen.
  • Klem vandet ud af husblassen og smelt den over lav varme i en lille kasserolle. Tag den ar varmen når den er smeltet og kom et par skefulde af ostecremen ned i kasserollen og rør det godt sammen med den smeltede husblas.
  • Hæld massen med husblas op i ostemassen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber til det er jævnt fordelt.
  • Hæld ostecremen oven på kiksebunden. Bank forsigtigt formen ned i bordet et par gange så du undgår diverse luftbobler.
  • Stil kagen i køleskabet. Lad den sætte sig et par timer inden du kommer kirsebærgelé oven på.

Kirsebærgelé

  • Imens ostecremen sætter sig skal du lave kirsebærgelé.
    Udblød husblas i en skål med vand ca. 10 minutter.
  • Sigt kirsebærsauce. Hæld kirsebærsaucen op i en finmasket sigte lidt ad gangen. Rør rundt med en dejskraber og tryk/hjælp kirsebærsaucen igennem sigten. Vi vil gerne undgå kirsebærerne, derfor skal den sigtes.
  • Varm den sigtede kirsebærsauce op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, vrid husblassen og tilsæt den i den varme kirsebærsauce. Rør det godt sammen til husblassen er smeltet og jævnt fordelt.
  • Lad den varme kirsebærsauce køle af 20-30 minutter. Fordel herefter den afkølede kirsebærsauce oven på din ostecreme.
  • Stil nu din risalamande cheesecake på køl i mindst 3,5 time, gerne natten over, til den har sat sig helt.
  • Befri kagen fra springformen fjern også kageplast.
  • Sæt kagen på det ønskede fad eller tallerken og pynt med lige hvad du har lyst til.
    Tip! Lidt glimmer har aldrig gjort noget skidt for en risalamande cheesecake.

Køkkenudstyr

  • Springform 20 cm*
  • Kageplast
  • Håndmixer*
  • Kasserolle*
  • Dejskraber*

Noter

  • Kagen kan med fordel laves dagen før, vent dog med at pynt den til den skal serveres.
  • Kagen er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af risalamande cheesecake

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: brunkager, risengrød, kirsebærsauce.
Fedt: smør, philadelphia, smuttede mandler, piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: flormelis, vaniljesukker, husblas.

Næringsindhold
Risalamande cheesecake
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 348.84 Kalorier fra fedt 189
% Dagligt indtag*
Fedt 21g32%
Kulhydrater 26.71g9%
Sukker 13.57g15%
Protein 4.64g9%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget ris a la mande cheesecake kan du spise?

I denne risalamande cheesecake har jeg valgt at gå all in. Der er ikke brugt kunstige sukkererstatninger og ej heller fedtreducerede produkter. Det har naturligvis indflydelse på antallet af kalorier der er i den færdige kage.

Spiser du et stykke svarende til 1/10 så vil det enten være nødvendigt at sige pyt den ene gang, eller at tælle det som en hel spisekasse efter sense principperne. Valget er dit. Det vigtigste er trods alt at du ikke går og er sulten hele dagen, det giver blot større anledning til overspisning af kage eller andre søde sager når blodsukkeret er lavt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Som forklaret ovenfor vil ét stykke ris a la mande cheesecake tælle som et helt måltid, og jeg vil derfor ikke spise andet ved siden af for fuldende spisekassen.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

De bedste kakaosmåkager

Sukkerfri Julesmåkager

Sukkerfri julesmåkager med kanel og mandler

Nem brombærmarmelade uden tilsat sukker

Brombærmarmelade

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Kaffe shake med saltkaramel

Blomkaals-bisque-mariasilje

Cremet blomkålssuppe

broccolisalat

Lun broccolisalat med rugbrødsknas

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.