Annonce

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Virkelig lækker, julet risalamande cheesecake med brunkage og kirsebær. Den smager vanvittigt godt og kombinationen af risalamande, kirsebær gele og brunkagebund er magisk.

Det er faktisk lidt sjovt at jeg synes at denne jule cheesecake er så fantastisk, for jeg har aldrig nogensinde kunnet lide risalamande. Af selvsamme årsag har jeg forsøgt at foreslå min familie at vi skulle have citronfromage til dessert juleaften i stedet for. Det har de desværre ikke accepteret, endnu… Haha. Måske skulle jeg foreslå risalamande cheesecake i stedet for den traditionelle risalamande. Der skal blot en mandel i kagen og vupti, så kan den det samme og mere til.

Digestive, brunkage eller …

Brunkagebunden er lidt af en genistreg, hvis jeg selv skal sige det. Jeg elsker nemlig brunkager og for mig er dét smagen af jul. Og lige netop brunkagerne synes jeg klæder resten af kagen virkelig godt.

Er du ikke fan af brunkager så prøv eksempelvis at udskifte dem med pebernødder, bastognekiks eller som traditionelt at bruge digistive. Uanset hvilken bund du vælger at gå med at jeg sikker på en cheesecaken bliver et hit for dine gæster.

Cheesecake i glas

Du kan sagtens lave denne cheesecake i glas, hvis du ønsker at servere den portionsanrettet. Det er også en virkelig god måde at gør det lidt ekstra fint, og måske kan du gemme en hel manden i ét af glassene. Husk så også lige at købe en mandelgave til den heldige.

Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele
Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele
Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Få opskriften på risalamande cheesecake her:

Risalamande cheesecake med brunkagebund og kirsebærgele

Risalamande cheesecake

Smagfuld, julet risalamande cheesecake med alt hvad dertil hører at skønne julesmage. Helt perfekt som kagen til eftermiddags- eller aftenkaffen, eller som dessert til julefrokosten eller måske endda juleaften med en mandel i.
5 fra 2 stemmer
Antal: 10 personer
Tilberedelse45 minutter
Hviletid5 timer 30 minutter
I alt6 timer

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g brunkager
  • 100 g smør (rigtig smør i papir indpakning)

Ostecreme

  • 300 g kold risengrød
  • 150 g philadelphia (du kan både bruge alm. og light.)
  • 100 g flormelis
  • 1-2 tsk vaniljesukker*
  • 75 g smuttede og hakkede mandler
  • 3 dl piskefløde
  • 3 blade husblas*

Kirsebærgelé

  • 400 g kirsebærsauce (et glas eller en karton)
  • 5 blade husblas*

Derudover:

  • diverse pynt – fx chokoladekugler, krymmel eller brændte mandler

Tilberedelse

Kiksebund

  • Smelt smøren i en lille kasserolle.
  • Blend brunkagerne i en foodprocessor.
  • Beklæd bunden i din springform med bagepapir og luk ringen på din springform ned over bunden med bagepapir. Kom herefter kageplast på indersiden af din springform.
  • Vend smør og blendede brunkager sammen og fordel det i bunden af din springform. Tryk det lidt sammen med en ske eller et glas.
  • Stil bunden på køl imens du laver ostecremen.

Ostecreme

  • Udblød husblas i koldt vand cirka 10 minutter.
  • Rør risengrød, philadelphia, flormelis, vaniljesukker og mandler sammen med risengrøden til du har en ensartet konsistens.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum. Vend den forsigtigt sammen med ostemassen.
  • Klem vandet ud af husblassen og smelt den over lav varme i en lille kasserolle. Tag den ar varmen når den er smeltet og kom et par skefulde af ostecremen ned i kasserollen og rør det godt sammen med den smeltede husblas.
  • Hæld massen med husblas op i ostemassen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber til det er jævnt fordelt.
  • Hæld ostecremen oven på kiksebunden. Bank forsigtigt formen ned i bordet et par gange så du undgår diverse luftbobler.
  • Stil kagen i køleskabet. Lad den sætte sig et par timer inden du kommer kirsebærgelé oven på.

Kirsebærgelé

  • Imens ostecremen sætter sig skal du lave kirsebærgelé.
    Udblød husblas i en skål med vand ca. 10 minutter.
  • Sigt kirsebærsauce. Hæld kirsebærsaucen op i en finmasket sigte lidt ad gangen. Rør rundt med en dejskraber og tryk/hjælp kirsebærsaucen igennem sigten. Vi vil gerne undgå kirsebærerne, derfor skal den sigtes.
  • Varm den sigtede kirsebærsauce op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, vrid husblassen og tilsæt den i den varme kirsebærsauce. Rør det godt sammen til husblassen er smeltet og jævnt fordelt.
  • Lad den varme kirsebærsauce køle af 20-30 minutter. Fordel herefter den afkølede kirsebærsauce oven på din ostecreme.
  • Stil nu din risalamande cheesecake på køl i mindst 3,5 time, gerne natten over, til den har sat sig helt.
  • Befri kagen fra springformen fjern også kageplast.
  • Sæt kagen på det ønskede fad eller tallerken og pynt med lige hvad du har lyst til.
    Tip! Lidt glimmer har aldrig gjort noget skidt for en risalamande cheesecake.

Noter

  • Kagen kan med fordel laves dagen før, vent dog med at pynt den til den skal serveres.
  • Kagen er fryseegnet.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af risalamande cheesecake

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: brunkager, risengrød, kirsebærsauce.
Fedt: smør, philadelphia, smuttede mandler, piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: flormelis, vaniljesukker, husblas.

Næringsindhold
Risalamande cheesecake
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 348.84 Kalorier fra fedt 189
% Dagligt indtag*
Fedt 21g32%
Kulhydrater 26.71g9%
Sukker 13.57g15%
Protein 4.64g9%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget ris a la mande cheesecake kan du spise?

I denne risalamande cheesecake har jeg valgt at gå all in. Der er ikke brugt kunstige sukkererstatninger og ej heller fedtreducerede produkter. Det har naturligvis indflydelse på antallet af kalorier der er i den færdige kage.

Spiser du et stykke svarende til 1/10 så vil det enten være nødvendigt at sige pyt den ene gang, eller at tælle det som en hel spisekasse efter sense principperne. Valget er dit. Det vigtigste er trods alt at du ikke går og er sulten hele dagen, det giver blot større anledning til overspisning af kage eller andre søde sager når blodsukkeret er lavt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Som forklaret ovenfor vil ét stykke ris a la mande cheesecake tælle som et helt måltid, og jeg vil derfor ikke spise andet ved siden af for fuldende spisekassen.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments