Smagfuld, julet risalamande cheesecake med alt hvad dertil hører at skønne julesmage. Helt perfekt som kagen til eftermiddags- eller aftenkaffen, eller som dessert til julefrokosten eller måske endda juleaften med en mandel i.
5 fra 2 stemmer
Servings: 10personer
Tilberedelse45 minuttermin
Hviletid5 timert30 minuttermin
I alt6 timert
Ingredienser
Kiksebund
225gbrunkager
100gsmør(rigtig smør i papir indpakning)
Ostecreme
300gkold risengrød
150gphiladelphia(du kan både bruge alm. og light.)
diverse pynt - fx chokoladekugler, krymmel eller brændte mandler
Tilberedelse
Kiksebund
Smelt smøren i en lille kasserolle.
Blend brunkagerne i en foodprocessor.
Beklæd bunden i din springform med bagepapir og luk ringen på din springform ned over bunden med bagepapir. Kom herefter kageplast på indersiden af din springform.
Vend smør og blendede brunkager sammen og fordel det i bunden af din springform. Tryk det lidt sammen med en ske eller et glas.
Stil bunden på køl imens du laver ostecremen.
Ostecreme
Udblød husblas i koldt vand cirka 10 minutter.
Rør risengrød, philadelphia, flormelis, vaniljesukker og mandler sammen med risengrøden til du har en ensartet konsistens.
Pisk fløden til en blød flødeskum. Vend den forsigtigt sammen med ostemassen.
Klem vandet ud af husblassen og smelt den over lav varme i en lille kasserolle. Tag den ar varmen når den er smeltet og kom et par skefulde af ostecremen ned i kasserollen og rør det godt sammen med den smeltede husblas.
Hæld massen med husblas op i ostemassen og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber til det er jævnt fordelt.
Hæld ostecremen oven på kiksebunden. Bank forsigtigt formen ned i bordet et par gange så du undgår diverse luftbobler.
Stil kagen i køleskabet. Lad den sætte sig et par timer inden du kommer kirsebærgelé oven på.
Kirsebærgelé
Imens ostecremen sætter sig skal du lave kirsebærgelé.Udblød husblas i en skål med vand ca. 10 minutter.
Sigt kirsebærsauce. Hæld kirsebærsaucen op i en finmasket sigte lidt ad gangen. Rør rundt med en dejskraber og tryk/hjælp kirsebærsaucen igennem sigten. Vi vil gerne undgå kirsebærerne, derfor skal den sigtes.
Varm den sigtede kirsebærsauce op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, vrid husblassen og tilsæt den i den varme kirsebærsauce. Rør det godt sammen til husblassen er smeltet og jævnt fordelt.
Lad den varme kirsebærsauce køle af 20-30 minutter. Fordel herefter den afkølede kirsebærsauce oven på din ostecreme.
Stil nu din risalamande cheesecake på køl i mindst 3,5 time, gerne natten over, til den har sat sig helt.
Befri kagen fra springformen fjern også kageplast.
Sæt kagen på det ønskede fad eller tallerken og pynt med lige hvad du har lyst til. Tip! Lidt glimmer har aldrig gjort noget skidt for en risalamande cheesecake.