Annonce

Rabarbersnaps

Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør

Rabarbersnaps

Let sød og aromatisk rabarbersnaps. Den smager virkelig skønt, er samtidig virkelig nem at lave, og så er der sjældent noget bedre end at servere hjemmelavede lækkerier for gæsterne.

Du skal endelig ikke lade dig skræmme af, at jeg kander det en snaps, for det er vel sagtens mere en rabarbervodka, nu hvor den jo trods alt er lavet med vodka.

Du kan ganske nemt variere den hjemmelavede snaps ud i det uendelige. Det er jo sådan set kun dig selv, der sætter grænserne. Prøv eksempelvis at tilføje røde jordbær, frisk ingefær eller limeskal til rabarbersnapsen.

Ud over, at du kan drikke din hjemmelavede snaps ren, som den er, smager den også virkelig skønt i alle dine friske sommerdrinks, eksempelvis med tonic og limesaft, eller prøv at udskifte din aperol med rabarbersnaps og lav en drøn lækker rabarberspritz, måske det bliver sommerens nye hit?

Find flere skønne rabarber opskrifter her.

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Let sød og aromatisk rabarbersnaps. Den smager virkelig skønt, er samtidig virkelig nem at lave, og så er der sjældent noget bedre end at servere hjemmelavede lækkerier for gæsterne.
4,43 fra 21 stemmer
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 800 g rabarber ((gerne tynde og røde))
  • 2,5 dl sukker
  • 70 cl neutral vodka / neutral snaps
  • evt vaniljestang

KØB ALLE RÅVARER PÅ NEMLIG

    Tilberedelse

    • Find gerne de tyndeste og rødeste rabarber du kan. Fjern bladene og skyld dem grundigt for jord.
    • Skær rabarberne i 1-2 cm lange stykker og vend dem sammen med sukker. Læg det i et stort sylteglas eller anden lufttæt beholder. Kom låg på og lad det stå køligt til næste dag. Sukkeret gør at rabarberne vil afgive en masse saft.
    • Hæld vodkaen ned i glasset med rabarber og sukker. Ryst glasset, så det bliver godt blandet.
    • Vend glasset på hovedet, så du får det hele vendt sammen, én gang om dagen i 2-3 uger.
    • Når din rabarbersnaps er færdig sigtes rabarberne fra. Jeg bruger en si beklædt med et rent viskestykke.
    • Hæld på en eller flere flasker, som er skoldet med kogende vand.

    Noter

    Den færdige rabarbersnaps holder fint i et års tid. Men den vil miste farven med tiden.
    Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

    Sense håndfuldsfordeling af rabarbersnaps

    Hf 1+2: rabarber.
    Hf 3: intet.
    Hf 4: intet.
    Fedt: intet.
    Smagsgiver / Gratis: sukker, vodka, vanilje.

    Næringsindhold
    Rabarbersnaps
    Indhold per portion (1 dl)
    Kalorier (kcal) 334.5
    % Dagligt indtag*
    Kulhydrater 45g15%
    Protein 0.3g1%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.
    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    12 Comments
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments