Annonce

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Rød peberfrugt dip med hvidløg

Rød peberfrugt dip med hvidløg smager virkeligt dejligt, og er tilmed nemt at lave. Jeg synes, at den cremede dip er helt suveræn.

Du kan bruge peberfrugt dippen til dine gnave grøntsager, oven på et stykke brød som en bruschetta, som fyld til eksempelvis kyllingebryst eller svinemørbrad, eller hvad med en skøn pastasalat med cremet rød peberfrugt dip? Den kan også bruges alle de steder, hvor du kunne forestille dig, at bruge pesto.

Er du glad for smagen af tomater, kan du, med et rigtig godt resultat, tilføje 10 rå cherrytomater. Det giver en skøn smag af tomater.

Rød peberfrugt dip med hvidløg
Rød peberfrugt dip med hvidløg
Rød peberfrugt dip

Rød peberfrugt dip

5 fra 6 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 100 g rød peberfrugt
  • 25 g langstidsbagte tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 stængler timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl neutrale cashewnødder
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skyl peberfrugten, og fjern kernerne.
  • Pluk timianen.
  • Fjern skallen fra hvidløget.
  • Kom det hele i en foodprocessor, og bled det til en grov dip.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Det holder fint i køleskabet i et par dage i en lufttæt beholder.

Sense håndfuldsfordeling af rød peberfrugt dip:

Hf 1+2: rød peberfrugt, langtidsbagte tomater.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, neutrale cashewnødder.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, timian, hvidløg, salt, peber.

Jeg synes at denne peberfrugt dip kan tælles på to måder.

Enten, kan du tælle en stor spiseskefuld som en spiseske fedt. og du må dermed spise 3 store spiseskefulde til hvert måltid.

Eller, du kan tælle den som halv fedt, og halv grøntsager (hf 1+2) og tage op til 6 almindelige spiseskefulde pr. måltid. Dermed vil du dække dit behov for fedt, og få ca en halv håndfuld grøntsager.

Grunden til, at jeg synes den kan tælles på begge måder, at at denne peberfrugt dip er lavet af halv grøntsager, halv cashewnødder og olivenolie. Men den minder også lidt om en pesto, i ingredienslisten, som tæller som fedt. Dog er der mindre olie i denne dip, end i en traditionel pesto, som ofte også er tyndere i konsistensen.

Om du tæller dippen på den ene eller anden måde, er op til dig selv.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments