Pasta med kylling og chorizo

pasta-med-kylling-og-chorizo

Pasta med kylling og chorizo er en lækker og nem hverdagsret, du kan have klar på blot 20 minutter. Det bliver altså ikke meget nemmere.

Jeg er ikke opvokset med ret mange pastaretter. Faktisk tror jeg, at det begrænsede sig til pasta med kødsovs og lasagne. Da jeg mødte min mand, kom jeg derfor på prøve når han bad om pastaretter til aftensmad. Han elsker pasta, og det skal han da ikke snydes for. Jeg er efterhånden blevet ret gode venner med pastaen, det er Emil vist ret glad for.

Du skal naturligvis heller ikke snydes for denne lækre pasta med kylling og chorizo. Den smager nemlig både godt, og er nem og hurtig at lave.

Er du også glad for pasta, så vil jeg foreslå at du også prøver denne cremede pasta med kylling, kokosmælk og parmesan.

Er i glade for pasta hjemme hos dig?

Pasta med kylling og chorizo

Få opskriften på pasta med kylling og chorizo her:

5 fra 2 stemmer
Pasta med kylling og chorizo
Pasta med kylling og chorizo
Tilb. tid
20 min
 
Antal: 3 personer
Ingredienser
  • 250 g frisk pasta (eller 150g tørret)
  • 300 g kyllingebryst
  • 75 g chorizo
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 1/2 dl madlavningsfløde
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
Topping
  • persille til pynt
  • friskrevet parmesan
Sådan gør du
  1. Varm en gryde eller sauterpande op, med en spiseskefuld olivenolie.

  2. Skær kyllingen i strimler og brun det godt af i olien.

  3. Pres hvidløget, skær chorizoen i tern, og steg det med sammen med kyllingen.

  4. Tilføj hakkede tomater, hvidvinseddike, madlavningsfløde, mælk, salt, peber og oregano i gryden. Bring det i kog.

  5. Når sovsen koger, kommes pastaen i, og røres godt rundt. Lad pastaen tilberede i sovsen, under låg.

  6. Når pastaen er færdig, serveres den i små skåle, toppet med hakket persille og friskrevet parmesan.

Køkken noter
  • Servér gerne stegte grøntsager eller en salat ved siden af.

Sense håndfuldsfordeling af pasta med kylling og chorizo:

Jeg har fået et par spørgsmål omkring pasta i Sense sammenhæng. Mange tror at pasta er no go hvis man gerne vil tabe sig, og det er det ikke nødvendigvis. Det hele handler om mængderne, og hvad vi spiser sammen med.

I én portion af denne pastaret, får du en god håndfuld grøntsager (hf 1+2) og har dermed plads til en ekstra håndfuld, hvis du har lyst til dette.

Du får en fornuftig mængde protein (hf 3), men til gengæld får du lidt for meget pasta. Det kan du kompensere for, ved at undlade stivelse i en af dagens øvrige spisekasser (hf 4).

Til sidst synes jeg også er du får en fornuftig mængde fedt, og du har dermed fået svarende til ca 3 spsk. samt én dl mælk, ud af dagens 3 dl.

Hf 1+2: hakkede tomater fra dåse, hvidløg, oregano.
Hf 3: kyllingebryst, chorizo.
Hf 4: pasta.
Fedt: madlavningsfløde, olivenolie.
Mælk: 1 dl ud af dagens 3 dl.
Smagsgiver / Gratis: hvidvinseddike, salt, peber.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om