Annonce

Brombærmuffins

Uimodståeligt lækre brombærmuffins

Uimodståeligt lækre brombærmuffins, her i en version uden tilsat sukker, men uden at gå på kompromis med den gode smag. De er svampede, søde, syrlige når du får et brombær og bare helt vildt lækre – hvis jeg selv skal sige det, og dét skal jeg jo!

Brombærrov

Har du været på brombærrov i naturen, eller er du så heldig at have brombær i din egen have, så kan det godt kræve mere end én ide til at få mest muligt ud af alle de skønne bær.

Forleden dag delte jeg opskriften på den lækreste brombærmarmelade jeg til dato har smagt, og foreslog at du startede med at lave den. Fordi den er GE-NI-AL til alt, næsten.

Nu må det så være tid til næste brombærkreation. Nemlig de famøse brombærmuffins. Sådan en lækker, hjemmebagt muffin der nemt kan fryses ned, så der er kage når du får uventede gæster. Hvem vil ikke med glæde hive sådan et par stykker op ad fryseren og forkæle gæsterne med hjemmebag og kaffe.

Opskriften på de her nemme brombærmuffins finder du herunder, og jeg tør godt love, at de er så nemme at alle kan være med til at lave dem. Rigtig god fornøjelse med bagningen.

Uimodståeligt lækre brombærmuffins
Uimodståeligt lækre brombærmuffins
Uimodståeligt lækre brombærmuffins

Få opskriften på brombærmuffins her:

Uimodståeligt lækre brombærmuffins

Brombærmuffins

5 fra 5 stemmer
Antal: 10 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 90 g perfect fit (det kan erstattes af 150g sukker)
  • 180 g hvedemel*
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker*
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk (kan erstattes af din foretrukne mælk eller plantedrik)
  • 90 g smagsneutral olie
  • 150 g brombær (du kan sagtens udskifte brombærerne med andre bær eller æbletern)

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • I en anden skål blandes æg, mælk og olie.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i mælkeblandingen, og rør dejen sammen med en dejskraber.
  • Vend brombærerne i dejen.
  • Fordel dejen i 10 muffinsforme – Det er en god idé at muffinformene er placeret i en muffinpande, så holder de den fine form.
  • Bag dine brombærmuffins ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
  • Lad de færdigbagte muffins køle af på en rist.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af brombærmuffins

Hf 1+2: brombær (kan også tælles som hf 4).
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel, brombær (kan også tælles som hf 2).
Fedt: smagsneutral olie.
Smagsgiver / Gratis: perfect fit, salt, bagepulver, vaniljesukker
Mælkeprodukt: minimælk

Næringsindhold
Brombærmuffins
Indhold per portion (1 muffin)
Kalorier (kcal) 183.5 Kalorier fra fedt 90
% Dagligt indtag*
Fedt 10g15%
Kulhydrater 16.9g6%
Fibre 9.5g40%
Sukker 1.5g2%
Protein 2.8g6%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange brombærmuffins kan du spise?

Selvom disse muffins er uden tilsat sukker, vil jeg lige starte med at slå fast, at kage er kage, uanset hvordan vi vender og drejer det. Der findes altså ikke en magisk sense kage, omend du finder en masse lækre bud på søde sager der er tilpasset senseprincipperne her.. Det kan fint indgå i en ellers sund og varieret kost, hvis du blot husker at tælle det med i dagens spisekasser.

Og hvordan får du så talt sådan en brombærmuffin, så du undgår at få alt for mange kalorier når dagen er omme. Det gør du ved at spise én enkelt brombærmuffin og tælle den som en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseskefuld fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af sådan en uimodståelig brombærmuffin kan du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-2 spiseskefulde fedt. Jeg ville nok vælge at spise sådan et måltid uden en muffin, og spise muffinen bagefter. På den måde kan du skabe en fyldt spisekasse efter senseprincipperne.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments